Skip to main content

Enkle fotturer på Menorca

Den uberørte Middelhavsperlen byr på enkle fotturer.

Mallorcas lillesøster er en øy med et lavere tempo og med færre turister. Hit drar naturelskere og tidligere mange hippier, som søker Middelhavets fineste badebukter, eventyrlig natur, god mat eller et tilbakelent miljø. Og fantastiske fotturer, selvsagt! På Menorca har man unngått å bygge veier langs kysten og i stedet restaurert de gamle Cami de Cavalls – hestestiene – til et 20 mil langt system med turstier. Vi følger kyststripen i skyggen av pinjelundene som dufter av lavendel og kamille. Vi bader i havet som er krystallklart - 120 strender hvorav halvparten er ville, helt unikt i Middelhavet. Vi kommer også til å gå i innlandet, blant svarte menorkinske hester og milevis av blomstrende kalkstensmurer. Historien er rik, fra den neolittiske perioden f.Kr. til ulike perioder med arabere, romere, katalanere og briter. De sistnevnte har satt sitt preg på arkitektur og etterlatt seg en smakfull gin. På menyen står spesialiteter som hummer og fersk fisk, i tillegg til mange herlige oster.

Fotturene på Menorca er enkle med små høydeforskjeller. Her er det uslåelige muligheter både for nybegynnere som vil gå korte turer og for dem som ønsker å gå langt i herlige omgivelser. Vi tilbyr derfor ulike program på ulike avganger; De enkle avreisene har vanskelighetsgrad 1 av 5 og vi går 5-8 km per dag. Programmet med lengre turer har grad 2 av 5 og vi går ca 10 km per dag. Hele gruppen går de samme turene.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1, 2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (ved flyreise er også transport tur/retur flyplass inkludert), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj/piknik og transportetapper i henhold til program og guide. Tillegg: Drikke og eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold om eventuelle nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Fotturene på Menorca er enkle med små høydeforskjeller. Her er det uslåelige muligheter både for nybegynnere som vil gå korte turer og for dem som ønsker å gå langt i herlige omgivelser. Vi tilbyr derfor ulike program på ulike avganger; De enkle avreisene har vanskelighetsgrad 1 av 5 og vi går 5-8 km per dag. Programmet med lengre turer har grad 2 av 5 og vi går ca 10 km per dag. Hele gruppen går de samme turene.

Dag 1 Cala Galdana

Etter at flyet har landet i Mahón, kjører vi til vårt flotte hotell i den pittoreske bukten Cala Galdana på den solrike sydkysten. Den gylne stranden frister med en dukkert før middagen. 

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur til Cala en Turqueta

Ukens første tur byr på essensen av Menorcas autentiske Middelhavsmiljø. Vi følger kysten vestover på fine og brede stier. Den duftende pinjeskogen kaster deilig skygge og snart ser vi Cala Macarellas glitrende, turkis hav nedenfor oss. Vi sørger for å få oss et bad før vi går videre til neste bukt, Cala en Turqueta. Der dekker vi opp en piknik på den kritthvite stranden og hopper i det krystallklare vannet. Den forlengede turen fortsetter videre og man får en fantastisk utsikt over sydkysten og Mallorca. Vi går til stranden Son Saura, der bussen venter.

Det enkleste alternativet: 6 km, 100 m opp, 100 m ned. 

Det forlengede alternativet: 10 km, 200 m opp, 200 m ned. 

Måltider: Frokost, lunsj og midda

Dag 3 Ost, vin og fottur

Menorcas innland er tidløst og fredelig. Her hersker de svarte menorquin-hestene blant urgamle stenmurer. Dagens tur går langs den gamle kongeveien Camí Reial, som knytter sammen Ciutadella og Ferreries. I Ferreries tar vi en pause på torget før vi går til en vingård, der vi får smake både områdets lokale vin og den populære menorkinske osten. Den forlengede turen tar en avstikker til en liten topp ovenfor byen, hvorfra vi til fulle kan nyte øyas bølgende innland.

Det enkleste alternativet: 8 km, 150 m opp, 150 m ned. 

Det forlengede alternativet: 10 km, 250 m opp, 250 m ned. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur i S’Albufera

Halvparten av Menorca er nasjonalpark og det mest beskyttede av alle områdene er parken S’Albufera i nordøst. Den enkleste turen starter på en høyde og går nedover gjennom et vakkert jordbrukslandskap til en vill kyst med øyer og bukter, som fører tankene til skandinaviske skjærgårder. Den forlengede varianten starter på øde Cap de Faváritx der det er et fyr, og fortsetter hele den varierte stien langs kysten. Også i dag er det ypperlige muligheter til å bade i villmark. Avslutningen går langs en innsjø med rikt fugleliv. Etterpå er det `after walk` i den sjarmerende byen Es Grau før vi besøker hovedstaden Mahón. Her ligger en av Middelhavets fineste naturhavner og byen er svært vakker med et sterkt preg av engelsk arkitektur.

Det enkleste alternativet: 5 km, 50 m opp, 100 m ned. 

Det forlengede alternativet: 9 km, 130 m opp, 130 m ned. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Hviledag

Denne dagen kan vi anbefale en tur til nærliggende bukten Cala Mitjana, en av Menorcas aller fineste. Den som ønsker litt kultur, kan dra til Mahón eller til Ciutadella. Her kan man også bedrive ridning.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur Cala Morell

Ferden går til Menorcas nordvestre hjørne. Her er det igjen et helt annerledes miljø som møter oss; Etter en kort strekning gjennom pinjeskogen, kommer vi ut på en dramatisk kyst med klipper og røde og gule farger. Lunsj tar vi i den vakre villabyen Cala Morell. Den forlengede varianten fortsetter langs kysten til Punta Nati. Her er landskapet flatt med stupbratte kystklipper foran oss. På veien tilbake besøker vi Ciutadella, øyas tidligere hovedstad og gammelt bispesete. Den er minst like vakker som Mahón - men helt annerledes. Menorcas adel har alltid valgt å bosette seg i Ciutadella og praktfulle palass finnes det mange av.

Det enkleste alternativet: 5 km, 100 m opp, 120 m ned. 

Det forlengede alternativet: 10 km, 200 m opp, 200 m ned. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 Fottur Cales Coves

Den siste turen går på kysten i sørøst og starter i Es Canutells. Vi går Camí de Cavalls vestover mot den spennende bukten Cales Coves. Her er det en mengde grotter i klippene langs kysten, som har blitt benyttet av folk fra den neolittiske perioden f.Kr. til hippiesamfunn i vår tid. Vi nyter en deilig piknik med føttene i havet og så går vi det siste stykket til Cala en Porter. Der avrunder vi uken med hver og ens favorittdrink ved sjøen. Den forlengede turen starter i Cala de Benissafúller, der de små hvitkalkede fiskerhusene står rett ved havet, og går deretter mot Es Canutells.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Farvel til Menorca

Vi kjører til flyplassen for hjemreise etter den herligste av våre Middelhavsreiser.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Kart

Hotell

Hotel Audax

Hotel Audax

Som utgangspunkt for våre turer har vi valgt å bo i naturskjønne Cala Galdana på Menorcas sydkyst. Herfra går stien i flere retninger og strekningene til resten av øya er korte. Vi bor på stedets best...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
16/5Uten fly og transportEnkle fotturer på Menorca, uten fly og transport211 995,-Bestill
16/5ArlandaEnkle fotturer på Menorca
1500 kr rabatt avdragen på denna avgång!
Fullt13 995,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
23/5Uten fly og transportEnkle fotturer på Menorca, uten fly og transportFullt11 995,-Fullt
23/5ArlandaEnkle fotturer på MenorcaFullt15 495,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19/9Uten fly og transportEnkle fotturer på Menorca, uten fly og transport213 495,-Bestill
19/9ArlandaEnkle fotturer på Menorca716 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
26/9Uten fly og transportFotturer på Menorca, lengre turer, uten fly og transport213 495,-Bestill
26/9ArlandaFotturer på Menorca, lengre turer516 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
3/10Uten fly og transportEnkle fotturer på Menorca, uten fly og transportFullt11 995,-Fullt
3/10ArlandaEnkle fotturer på MenorcaFullt15 495,-Fullt

Lignende reiser

Fotturer langs Costa Brava

Fotturer langs Costa Brava

Magasinet National Geographic har valgt Costa Brava til ett av verdens mest attraktive reisemål! - Costa Brava betyr ”den ville kysten” på katalansk. Her - mellom Barcelona og den franske grensen - g...
Fottur i Baskerland

Fottur i Baskerland

Gourmetreise i spanske og franske Baskerland - Med utgangspunkt i den kongelige badebyen og gourmetbyen San Sebastián (Donostia på baskisk), går vi på oppdagelsesferd i dette myteomspunne land...
Fottur på Galicias kyst

Fottur på Galicias kyst

I fyrvokternes spor på Costa da Morte – et eksotisk og annerledes Spania! - Galicia i det nordvestre Spania er et sted som dufter sterkt og friskt av hav, der måkene skriker og havet har vakre blåton...
Bästa vandringsturer på Mallorca

Fotturer på Mallorca

Mallorca er øya man aldri blir lei av, uansett om man kommer hit for maten, badeliv, de sjarmerende byene, naturen eller spektakulære turer til fots. - Vi har valgt å bo midt i Mallorcas beste turomr...
Enkle fotturer langs Provence` kyst

Enkle fotturer langs Provence` kyst

Den provençalske middelhavskysten ved Hyeres er litt av en uoppdaget perle blant ikke-franskmenn. - Mens andre utlendinger trenger seg sammen på Rivieraen, begir vi oss ut på tur på naturskjøn...
Enkle fotturer i Puglia med Salento

Enkle fotturer i Puglia med Salento

Livsglede i hjertet av Middelhavet. - Ett av våre mest attraktive reisemål er Puglia nede på den italienske støvelens hæl. På denne reisen begir vi oss til den sydligste halvøya Salento, med enkle tu...

Tilbud

29/4Enkle fotturer i Puglia med SalentoFra og med 10 995,-
29/4Enkle fotturer i Puglia med SalentoFra og med 12 995,-
4/5Fotturer på AmalfikystenFra og med 12 995,-
11/5Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 12 995,-
11/5Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg
Sweden