Skip to main content

Enkle fotturer på Madeira

Herlige levadaturer på turelskernes paradisøy.

Madeira er et klassisk reisemål for turgåere som setter pris på vakker natur. De dramatiske vulkanformasjonene er kledd i subtropisk grønt og øya har noe unikt som intet annet sted har i en slik mengde - de geniale levadaene. Mange av de fineste turstiene går langs disse finurlige vanningskanalene, i tillegg til at de befinner seg på særdeles vakre steder. Lavadaene sørger for at vi får oppleve de mest avsidesliggende hjørnene av denne naturskjønne øya – helt uten krevende stigninger. Mellom mektige fjell og det asurblå havet møter vi flere ulike subtropiske mikroklima. Det blomstrer overalt og sjarmerende hus med halmtak titter frem her og der.

På denne reisen går vi enkle turer langs Madeiras fineste levadaer. Stigningene er ubetydelige, men vi går opp til 10 km per dag. Vanskelighetsgraden er derfor satt til 1+. For den som ønsker litt tøffere turer og å se mer, anbefaler vi Fotturer på Madeira.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch/picknick, transporter samt guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Funchal

Etter at flyet har landet på Madeira, kjører vi den korte strekningen til vårt hyggelige hotell. Vi bor komfortabelt på øyas solside med gangavstand til Funchals vakre bykjerne og havet. Velkomstmiddag på hotellets restaurant.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur til Cabo Girao

Vi starter reisen med en flott levada på Madeiras sydkyst. Høydepunktet er Cabo Girao, som sies å være Europas høyeste kystklippe. Herfra ser Atlanterhavet større ut enn fra de fleste stedene og det føles virkelig som om man er på en øy. Etter en velfortjent `after walk` med varm kaffe eller kald øl, drar vi til Funchal for litt avkobling og en dukkert i bassenget.

Ca 3 timer, ca 9 km, 100 m opp, 100 m ned. Vanskelighetsgrad 1+ av 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Gastronomisk fottur i Funchal

Dette blir en litt annerledes dag i matens og vinens tegn. Med dyktig lokalguide spaserer vi gjennom Funchals vakre sentrum mellom ulike velsmakende stopp. Det vanker gode og spennende smaksrunder av Madeiras mest genuine mat og drikke på lokalbefolkningens egne favorittsteder. Den som vil, kan selv forlenge dagen med å ta taubane opp til Monti eller besøke den populære og fargesprakende botaniske hagen, Jardim Botánico.
Ca 3 timer.

Måltider: Frokost og middag i tillegg til alle prøvesmakinger.

Dag 4 Fottur langs Mimosa-levadaen

Mange levadaer går dypt inn i skogen, men dagens tur er spesielt variert. Vi starter i Maroços og følger Levada do Caniçal østover gjennom Madeiras genuine landsbygd. Underveis passerer vi hus som ligger oppe på kollene, avlinger på terrasserte nivåer nedover dalsidene og hele veien er vi omkranset av et vell av blomster. Tidvis går stien inn i daler med skog i et fredelig miljø. Levadaen har fått navn etter alle mimosatrærne som blomstrer her i februar. Etter en velfortjent after walk med en kopp kaffe eller iskald øl, drar vi tilbake til Funchal for avslapning og en dukkert i bassenget.

Ca 3 ½ time, 10 km, 0 m opp, 100 m ned. 

Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 5 Hviledag

Etter mange inntrykk og ennå flere skritt, er det skjønt med en hviledag. Det er veldig mye å ta seg til i nærheten av hotellet; Gå strandpromenaden inn til Funchal og oppleve den vakre bykjernen med hvitkalkede fasader og svart lavasten. Gå heller ikke glipp av salgshallen Mercado do Lavrador i art deco-stil. Er du fotballinteressert, kan du besøke Cristiano Ronaldos museum, øyas største sønn. Man kan også ta taubanen til den lille byen Monte på høydedraget over Funchal – og eventuelt ta en tur derfra, eller besøke den botaniske hagen Jardim Palheiro. Mange drar også på hval- og delfinsafari. På kvelden finner man fort en bar der de spiller Fado, Portugals vemodige folkemusikk, som man kan nyte med en drink under stjernene.

Måltider: Frokost.

Dag 6 Fottur Rabaçal

Ett av Madeiras mest kjente turområder heter Rabaçal og ligger midt på øyas vestre side, nedenfor høyplatået Paul da Serra. Et nettverk av levadaer bygd over tre nivåer og bundet sammen av skogsstier, tar oss gjennom et spennende miljø med flere fossefall. Det høyeste heter Risco og faller fritt i femti meter. Dette er ett av dagens høydepunkter sammen med de 25 Kildenes dal. Etter å ha utforsket miljøet, med en urgammel laurbærskog og praktfull utsikt, spiser vi lunsj på en sjarmerende uterestaurant.

Ca 4 timer, 10 km, 320 m opp, 320 m ned. 

Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 7 Fottur langs Levada do Rei

Vi runder av uken med ytterligere en av Madeiras topprangerte fotturer. "Kongens Levada" ligger på nordkysten og går dypt inn i en vakker dal uten slitsomme stigninger eller andre utfordringer. Helt innerst ved kilden setter vi våre varme føtter i det klare vannet og nyter vår siste piknik før vi spaserer ut igjen.

Ca 4 timer, 10 km, 50 m opp, 50 m ned. Vanskelighetsgrad 1+ av 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 8 Farvel til Madeira

Vi skal reise tilbake til Norge etter et herlig og opplevelsesrikt opphold på Madeira.

Måltider: Frokost.

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind. Madeira byr på et herlig turklima, men vår guide tilpasser programmet i henhold til hvor det er best å gå. Her er det mange flotte alternative turer!

Reisefakta

Madeira

Madeira ligger i Atlanterhavet, sør for moderlandet Portugal og ca 40 mil nord for Kanariøyene. Sammenlignet med disse stedene, er klimaet fuktigere og miljøet grønnere. Madeira er også varmere enn Azorene. Som de øvrige øyene, er Madeiras geologiske utgangspunkt vulkansk, noe som bidrar til den dramatiske formen og den fruktbare jorden. Siste gang det var eruptiv aktivitet her, var imidlertid for 6000 år siden. Den høyeste toppen er Pico Ruivo på 1861 m.o.h. Hovedstaden Funchal ligger sør på øya, der det er mest sol. Madeira danner en øygruppe sammen med lille Porto Santo og de ubebodde Ilhas Desertas.
Øya ble oppdaget i 1419 av portugisiske sjøfarere, selv om mye tyder på at øya var kjent langt tidligere. Etter bosetningen, startet de å dyrke sukkerrør og senere vin. I dag er øya et populært reisemål året rundt, takket være en utrolig skjønnhet og et behaglig klima.

 • Klima: Flere mikroklima, først og fremst subtropisk og middelhavsklima. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 19-23 grader året rundt.
 • Land: Portugal
 • Språk: Portugisisk
 • Tidsforskjell fra Norge: 1 time
 • Valuta: Euro
 • Betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort fungerer ikke overalt, så det er viktig å ha med kontanter.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter nødvendig: Nei

Fotturer på Madeira

Levadaturene har kun små høydeforskjeller og leder ofte til spektakulære steder. Stiene kan være smale og ha bratte skråninger på hver side. Utsatte steder er ofte sikret med enkle gjerder. Fjellstøvler eller tursko med solide såler og godt grep er helt nødvendig, for underlaget kan være fuktig og glatt. Én stav er til god hjelp, mens to staver ofte ikke får plass på de smale stiene. Været kan fort variere, så ha alltid med solkrem med høy faktor, regnjakke/poncho og en varm genser i sekken. Til og med lue og hansker bør være med de dagene vi går i høyden. Tidvis går vi gjennom tunneller og da er det greit å ha hodelykt. Man kan greie seg med lommelykt som app på telefonen. Vår guide forsøker å tilpasse turene i henhold til hvordan været er.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og kjøring tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Funchal. Deretter blir det en halvtimes kjøretur til hotellet. Sørger du for egen transport, er det enklest å fly til Funchal. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur, dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander, men da må man huske å forhåndsbestille dette hos oss. Du ser våre flytidspunkt ved å klikke ”bestill” på en avreise med fly. Til hotellet kan man ta taxi (ca 40-45 euro) eller flybuss (ca 5 euro.) Tar du bussen, går du av på holdeplass 10 og går fem minutter nedover mot hotellet. 

Kart

Hotell

Hotel Quinta da Penha de Franca

Hotel Quinta da Penha de Franca

Dette hyggelige og familieeide hotellet ligger rett ved havet og kun en ti minutters spasertur fra Funchals bykjerne. Hotellet utgjør hjertet av en gammel gård og også de nye bygningene har den histor...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
06.03.2021Uten fly og transportEnkle fotturer på Madeira, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
06.03.2021ArlandaEnkle fotturer på MadeiraJa15 995,-BestillMer informasjon
06.03.2021KastrupEnkle fotturer på Madeira516 995,-BestillMer informasjon
16.10.2021Uten fly og transportEnkle fotturer på Madeira, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
16.10.2021ArlandaEnkle fotturer på MadeiraJa15 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

29/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden