Skip to main content

Enkle fotturer langs Provence` kyst

Den provençalske middelhavskysten ved Hyeres er litt av en uoppdaget perle blant ikke-franskmenn.

Mens andre utlendinger trenger seg sammen på Rivieraen, begir vi oss ut på tur på naturskjønne øyer og langs fine sentiers littorals - de stiene som dukker opp litt her og der på Frankrikes vakreste kyststrekning, takket være bevaringen av strandsonen som felles glede. Vi bor rett ved Hyeres pittoreske bykjerne og de fine sandstrendene. Et par dager tar vi fergen ut til den bilfrie øya Porquerolles, der livet går sin vante gang - uvitende om støy andre steder ved Middelhavet. Her går vi blant vingårder, fruktavlinger og røde strender. På kveldene nyter vi av det genuine provencalske kjøkkenet: Fersk fisk og herlige grønnsaker! Denne uken møter vi en sjarmerende del av Provence med uberørt natur og mange herlige dukkerter. På denne reisen er turene enkle og gir god tid til avkobling og hvile til andre oppdagelsesferder. Den som har maur i buksene, kan lett forlenge turene fra 1 til en 2`er på vår fem-graders skala.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1, 2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, flyreisen inkluderer transport tur/retur flyplassen, del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem dager med fotturer med lunsj/piknik, transport og guide. Tillegg: Drikke, enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Hyéres

Etter at flyet har landet på flyplassen i Nice, venter en 2-timers bussreise langs Rivieraen til Hyéres, der vi sjekker inn på vårt hyggelige hotell. Felles middag om kvelden.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur langs Saltstien

Etter frokost tar vi lokalbussen inn til gamle Hyères, som er en genuin provençalsk by med utskårede vinduslameller og små smug der duften av lavendel og bakverk smyger seg rundt hjørnene. Vi starter etterhvert med en spasertur utenfor den gamle bydelen. Fra slottet Saint Bernards park får vi en fantastisk panoramautsikt over Hyères. Deretter drar vi videre med buss til Londe-les-Mares og stopper ved stranden for å nyte en piknik med lokale spesialiteter. Vi følger Sentier du Sel, saltstien, som passerer Hyères´ naturlige saltbasseng på veien vår tilbake til hotellet. Se deg rundt etter langbente flamingoer som holder til her! Om kvelden er det felles middag.

7-13 km, 50 m opp, 50 m ned. ​Vanskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

 

Dag 3 Fottur på østre Poquerolles

Denne dagen tar vi båten ut til l’île de Porquerolles. Denne bilfrie øya er som lagd for fotturer og for sykling. Vi tar lunsj på Plage de Notre Dame og spaserer etterhvert tilbake mot havnen. Kanskje tar vi en sving forbi den lokale vingården og ser om den er åpen for et besøk. Man kan aldri helt vite, de som bor på øyene lever sitt eget liv! Felles middag om kvelden.

8 km, 100 m opp, 100 m ned

Vanskelighetsgrad: 1 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

 

Dag 4 Fottur på Presqu´île de Giens

Vi tar lokalbussen til den pittoreske, lille landsbyen Giens - som ligger helt ytterst på halvøya Presqu'île de Giens. Herfra starter turen som tar oss rundt hele den østre delen av halvøya. Turen går på en sjarmerende sentier littoral, de kystnære stiene som Frankrike har vært så dyktige til å lage, takket være beskyttelsen av strandsonen. Vi avslutter ved én av de flotte badebuktene, der den som vil kan ta et herlig bad. Det siste stykket tilbake til hotellet kan man enten gå eller ta buss. Middag inntas på egen hånd denne kvelden, en ypperlig mulighet til å bli kjent med det lokale restaurantutvalget.

7-10 km ,150 m opp, 150 m ned

Vanskelighetsgrad: 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj

 

Dag 5 Hviledag

Kanskje slentrer du avgårde til den fine stranden sør for havnen, eller du ønsker å dra inn til nærliggende Toulon for litt byliv. Både Toulon og Hyéres har en genuin bykjerne med mye å se og smake på.

Måltider: Frokost

 

Dag 6 Fottur Sentier du Littoral østover

Denne dagen går ferden østover langs kysten og vi starter turen vår bortenfor saltbassengene, som vi passerte tidligere denne uken. Vi følger den vakre Sentier du Littoral, forbi pinjetrær og ferieboliger og stopper for å nyte lunsj på et egnet sted. Felles middag om kvelden.

7-9 km, 50 m opp, 50 m ned

Vanskelighetsgrad: 1-2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

 

Dag 7 Fottur på vestre Poquerolles

Vi drar tilbake til Porquerolles og går gjennom skog og olivenlunder rett over øya til Gorge du Loup. Der får vi en mektig utsikt over de karrige klippene i kalksten. Herfra fortsetter vi vestover, før vi tar av tilbake over øya mot Plage d’Argent, Sølvstranden. Etter et stopp og kanskje en dukkert her, drar vi tilbake til havnen og rekker en kaffe under trekronene før båten går. Om kvelden nyter vi en felles avskjedsmiddag.

8-12 km, 200 m opp, 200 m ned

Vanskelighetsgrad: 1-2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

 

Dag 8 Farvel til Provence

Vi forlater solrike Hyéres etter en innholdsrik uke.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Provence` og Hyéres` øyverden

Provence i Sør-Frankrike er kanskje mest kjent for den landlige idyllen i innlandet, der lavendelen blomstrer på kollene. Men Provence strekker seg også ned til Middelhavskysten og den lille øygruppen utenfor Hyéres, ved Frankrikes sydligste spiss. Her møter Provence` natur og gastronomi Middelhavets praktfulle klima og bading i saltvann. Området omkring Hyéres er mest populært blant franskmenn og om våren og høsten er tempoet rolig.

 • Klima: Middelhavsklima, der vår og høst tilsvarer en god norsk sommer. Ta utgangspunkt i opp mot 25 grader. Havbrisen sørger for at det ikke blir for varmt. Badetemperaturen er behagelig langt inn i oktober.
 • Land: Frankrike
 • Språk: Fransk. Engelsk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Det er omtrent som i Norge. Betalingskort fungerer greit.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter nødvendig: Nei

Fotturer i Provence

Vi går med skandinavisktalende guide. Turene pleier å starte kl 09.00 og vi er tilbake på hotellet midt på ettermiddagen. I våre program med enkle turer er det alltid god tid til å nyte livet og andre aktiviteter. Landskapet rundt Hyéres er flatt men vakkert med mindre høyder. Underlaget på turene varierer mellom grusveier, gode stier og korte strekninger med asfalt. Turene har ikke tekniske utfordringer eller krevende stigning. Vi går i rolig tempo og stopper i ny og ne for å nyte utsikten. Tidspunktene som angis i programmet refererer til effektiv turtid. Lunsj nytes i form av piknik med områdets spesialiteter.

Fly og kjøring tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Nice. Derfra blir det en kjøretur på ca 2 timer til Hyeres. Sørger du for egen transport, er det enklest å fly til Nice eller til Marseille. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur, dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander, men da må man huske å forhåndsbestille dette hos oss. 

Kart

Hotell

Hotel Le Mediterranée

Hotel Le Mediterranée

Dette sjarmerende, lille hotellet eies av det svensk-franske paret Niklas og Martine, som gir oss en hjertelig velkomst. Det er et personlig `hotel de charme`, der trivselen rangeres høyere enn stjern...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
14/9Uten fly og transportEnkle fotturer i Provence uten fly og transportFullt12 995,-Fullt
14/9ArlandaEnkle fotturer i ProvenceFullt15 995,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
21/9Uten fly og transportEnkle fotturer i Provence uten fly og transportFullt12 995,-Fullt
21/9ArlandaEnkle fotturer i ProvenceFullt15 995,-Fullt
21/9LandvetterEnkle fotturer i ProvenceFullt17 495,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
28/9Uten fly og transportEnkle fotturer i Provence uten fly og transportFullt12 995,-Fullt
28/9ArlandaEnkle fotturer i ProvenceJa15 995,-Bestill
28/9LandvetterEnkle fotturer i ProvenceJa16 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
5/10Uten fly og transportEnkle fotturer i Provence uten fly og transportFullt12 995,-Fullt
5/10ArlandaEnkle fotturer i ProvenceFullt15 995,-Fullt

Lignende reiser

Vandring på Korsika - Skönhetens ö

Fotturer på Korsika

Middelhavets aller beste øy for turer til fots, ligger i Genovabuktens asurblå hav. - Korsika ser ut som om deler av Alpene har havnet midt ute i Middelhavet. Franskmennene kaller øya Île de Be...
Fotturer på Blomsterrivieraen med Sanremo

Fotturer på Blomsterrivieraen med Sanremo

Eksotiske turer i Liguria og på Rivieraen. - Denne herlige kyststrekningen må være en av Europas vakreste områder. Det spesielle lyset, utsikten og de duftende middelhavsbuskene med rosmarin og kapri...
Enkle fotturer på Menorca

Enkle fotturer på Menorca

Den uberørte Middelhavsperlen byr på enkle fotturer. - Mallorcas lillesøster er en øy med et lavere tempo og med færre turister. Hit drar naturelskere og tidligere mange hippier, som søker Middelhave...
Enkle fotturer i Puglia med Salento

Enkle fotturer i Puglia med Salento

Livsglede i hjertet av Middelhavet. - Ett av våre mest attraktive reisemål er Puglia nede på den italienske støvelens hæl. På denne reisen begir vi oss til den sydligste halvøya Salento, med enkle tu...
Fotturer langs Costa Brava

Fotturer langs Costa Brava

Magasinet National Geographic har valgt Costa Brava til ett av verdens mest attraktive reisemål! - Costa Brava betyr ”den ville kysten” på katalansk. Her - mellom Barcelona og den franske grensen - g...
Fotturer i Calabria

Fotturer i Calabria

En unik reise med fotturer i Sør-Italia. - Calabria er en av Italias best bevarte hemmeligheter. Her står fortsatt ”solens mat” på menyen og dersom du allerede har besøkt Nord-Italia, våger vi å love...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-
6/7Fotturer i CortinaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden