Skip to main content

Enkle fotturer langs Portugals Sølvkyst

En herlig reise med like deler aktiviteter, sightseeing og avkobling

På denne herlige reisen utforsker vi et genuint hjørne sentralt i Portugal. Vår base blir den populære fiskerbyen Nazaré, en time nord for Lisboa. Herfra går vi korte turer langs kyststripen og innover i landet, ledet av vår skandinaviske guide som bor her nede og kan alt om stedet. Atlanterhavet er stadig tett på og vi møter en grønn og uberørt kyst. Vi får mange muligheter til strandliv og dukkerter. På stranden tørkes fisk som selges av kvinner i tradisjonelle kjoler med syv lag. Fotturene går gjennom dramatisk klippelandskap, enorme sandstrender, trollskog og flere sjarmerende landsbyer.

26 september 2020 har vi Yoga-tema. Den som vil, kan delta i fem herlige morgenøkter før frokost og deretter gå de ordinære turene. Du kan selvsagt dra på denne reisen uten å delta på yoga. Yoga-klassene ledes av vår hyggelige instruktør som snakker lettforståelig engelsk. Matter er inkludert, så du trenger ikke å ta med noe ekstra. Kombinasjonen av enkel tur, yoga, spa, bading og fritid gjør dette til en av våre beste feelgood-reiser! Les mer om våre yogareiser her

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (bestiller du fly med oss, er transport tur/retur flyplass inkludert), del i dobbeltrom, frokost, seks middager, tre lunsjer, fem fotturer med transport og guide. Tillegg: Drikke, eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Nazaré

Etter å ha landet i Lisboa, venter en drøy times kjøretur til Nazaré og vårt komfortable hotell som ligger på en høyde med utsikt utover byen. Vi hygger oss med en velkomstmiddag.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Nazaré

Den første dagen gjør vi oss kjent vi nærområdet. Vår dyktige guide tar oss nedover til Nazarés genuine bydel, som er preget av lange, smale og tette smug. Etterhvert tar vi fjellbanen opp til Sitio som er en egen liten by og vi går ut på odden mot fyret. Herfra får vi et mektig overblikk over Nazaré, den ville stranden Praia do Norte og stedet der kjempebølgene blir lekt med av verdens tøffeste surfere. Vi går etterhvert ned til Nazaré igjen for å spise lunsj på egen hånd og for å bade, rusle rundt i kvartalene eller for å koble av ved hotellbassenget.

Ca 5 km, 50 m opp, 250 m ned. Vanskelighetsgrad 1.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Fottur Peniche

Et stykke sørover ligger halvøya Peniche, som er et mektig sted for surfere av den mer normale typen. Vi går tur langs den dramatisk vakre klippekysten. Området er en drøm for geologer: Her ligger millioner av års historie blottet i lagene og man har også funnet spor etter dinosaurer. Vi kommer inn i Peniche i passe tid for lunsj på en lokal kafé. Etterpå tar vi buss tilbake for å få tid til å spise middag.

Ca 9 km, 100 m opp, 100 m ned. Vanskelighetsgrad 1.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur i Portugals urskog

Som en avveksling fra kystlandskapet, begir vi oss inn til fjellkjeden Serra de Aire e Candeeiros. Vi får selskap av en portugisisk lokalguide som tar oss med på umerkede stier gjennom noe som nærmest kan beskrives som en trollskog. Her får vi et inntrykk av hvordan Portugal kan ha sett ut før de neolittiske menneskene begynte å påvirke området. Vi får se flere fine, gamle vindmøller og avslutter turen i den særdeles pittoreske byen Pia do Urso. Her nyter vi en god lunsj før vi på veien tilbake stopper ved en vingård for vinsmaking. Vi kommer tilbake til Nazaré sent på ettermiddagen.

Ca 4 km, 120 m opp, 120 m ned. Vanskelighetsgrad 1+ 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Hviledag

Denne dagen kan man nyte livet på hotellets bassengområde med havutsikt, slappe av på Thalasso-spa`et nede på stranden eller kanskje dra på en utflukt. Ikke langt fra Nazaré ligger Alcobaça som har et kjent kloster og står på UNESCOs verdensarvliste og pilegrimsstedet Fátima.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur Foz da Arelha og Óbidos

Denne dagen får vi se en helt annen kyst. Etter en kort stigning kommer vi opp til en kam, og derfra går vi på smale stiger høyt over havet. Snart går vi fra stier og over på en promenade av treverk som leder ned til den lille kystbyen Foz da Arelha. Her møtes Atlanterhavet og Óbidos-lagunen i et vidstrakt område av sandbanker og hav. Etter en pause på stranden med litt å drikke på og bite i, drar vi inn i middelalderbyen Óbidos, som med en intakt bymur virker som om det er hentet ut fra et eventyr. Vi spiser lunsj på egen hånd og rusler rundt i den sjarmerende byen.

Ca 5 km, 100 m opp, 120 m ned. Vanskelighetsgrad 1.

Måltider: Frokost og middag

Dag 7 Fottur São Martinho

Den siste turen starter i Salir do Porto og går oppover på en dramatisk klippekyst. Den deler seg i et smalt innløp til en perfekt sirkelrund bukt som vi etterhvert vil spasere langs. Her er det også herlige sanddyner som vitner om naturens krefter. I sjarmerende São Martinho runder vi av med en piknik før vi drar tilbake til Nazaré.

Ca 8 km, 150 m opp, 150 m ned. Vanskelighetsgrad 1.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Lisboa

Siden flyet ikke går før om kvelden, sørger vi for å besøke Lisboa mens bussen passer på bagasjen. ”Lysets by” er virkelig verdt å oppleve, med vakker arkitektur og med den Golden Gate-lignende broen over elven Tejo. Gå ikke glipp av borgen Castelo de São Jorge for å få den aller beste utsikten.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Sølvkysten

Sølvkysten er et kallenavn på grunn av det sølvglinsende Atlanterhavet. Bak klippene og sandstrendene er det et frodiggrønt landskap med hvite byer og tradisjonelt jordbruk. Nazaré er en blanding av tradisjonell fiskerlandsby og turistby. Den har tre deler: Praia har en særdeles lang strand og sjarmerende, smale gater, Sitio er eldst og ligger oppe på odden og Pederneira befinner seg på høyden bak Praia. Det er der vi bor, med en praktfull utsikt over byen, kysten og havet. I Nazaré finner vi også Europas største ravine… og det under havet. Det er denne ca 5000 meter (!) dype canyon – en dal med steile sider – som er ansvarlig for de kjempebølgene som slår inn. Verdensrekorden for den største bølgen som noen har surfet på er fra 2018: Nesten 25 meter høy!

  • Klima: Middelhavsklima
  • Land: Portugal
  • Språk: Portugisisk, engelsk fungerer bra
  • Tidsforskjell fra Norge: Minus en time
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Både kort og kontant fungerer bra.
  • Driks: Valgfritt
  • Europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei

Enkle fotturer i Portugal

Vi går i gruppe med skandinavisk guide. Turene går på stier og på grusveier i naturen. Det er oftest bra underlag og moderate høydeforskjeller. I Serra de Aire e Candeeiros er underlaget mer stenete og litt mer utfordrende et lite stykke, men vi går i rolig tempo. I programmet fremgår lengde og stigning for hver turdag.

Måltider

Lunsj nytes enten på restaurant eller vi dekker opp til piknik i det grønne. Av miljøhensyn forsøker vi å unngå engangsartikler, så ta med egen tallerken, kopp og bestikk.

Fly og transport

Bestiller du fly med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Lisboa. Deretter venter en drøy times kjøretur til Nazaré. Bestiller du reisen uten fly, flyr du enklest til Lisboa. Fra busstasjonen Sete Rios i byen går det busser til Nazaré. Tider og billetter finner du på www.rede-expressos.pt/en. Dersom du lander på samme flyplass som oss, kan du være med på vår transport dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Husk at du må sjekke flytidspunkt og forhåndsbestille denne turen hos oss. Du ser flytider ved å klikke på ”bestill” på en avreise med fly.

Kart

Hotell

Hotel Miramar & Spa

Hotel Miramar & Spa

Vårt hotell har en suveren beliggenhet med utsikt over Nazarés røde taksten og mektige Atlanterhavet. Ned til stranden er det 700 meter og dersom man ikke vil gå opp igjen, byr hotellet på busservice...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
08.05.2021Uten fly og transportEnkle fotturer på Portugals sølvkyst, uten fly og transportJa15 495,-BestillMer informasjon
08.05.2021ArlandaEnkle fotturer på Portugals sølvkystJa17 995,-BestillMer informasjon
02.10.2021Uten fly og transportEnkle fotturer på Portugals sølvkyst, uten fly og transportJa15 495,-BestillMer informasjon
02.10.2021ArlandaEnkle fotturer på Portugals sølvkystJa17 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden