Enkel fottur i Toscana

En fottur som inspirerer alle sanser

Ikke mange stedsnavn gir så mange positive assosiasjoner som Toscana. Kanskje det er alt man forbinder som livets goder som kunstnere og forfattere har funnet her, og deretter formidlet til oss frosne nordboere. Etter mange års turgåing og sykling i Toscana, har vi samlet alle godbitene i én reise med en enkel tur med mye innhold. Toscana skal nytes i rolig tempo! Vi starter reisen i den vakre middelalderbyen Siena og kommer til slutt til renessansen perle, Firenze. Midt i mellom ligger mange dager med livsnytelse i Chianti - med herlige turer blant vin, skog, slott og landsbyer. Til lunsj serverer vi områdets spesialiteter på vingårder, på små restauranter eller i form av piknik. Vi bor først i Siena og deretter i vinbyen Greve i Chianti, og vi besøker også kjente San Gimignano.

 

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem lunsjer, fem fotturer, guide, transportstrekninger og bagasjetransport. Tillegg: Enkeltrom, drikke til maten og øvrige måltider. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Program

Dag 1 Siena

Vi lander i vakre Italia og ferden går videre til Siena, Europas mest vel bevarte middelalderby. Befolkningen er mindre enn den var på 1300-tallet og har derfor aldri bitt ødelagt av senere byggestadier. Her bor vi i to netter. Vi nyter en sprø pizza om kvelden før vi legger oss, fulle av forventninger før morgendagen. Ved sen ankomst flyttes middagen til dag 2).

Måltider: middag

Dag 2 Fottur til Castello di Brolio

Vi går fra idylliske San Felice til Castello di Brolio. Barone de Ricasoli er slottsherre - den trettiandre generasjonen i rett nedadgående ledd. Vi nyter en piknik med områdets spesialiteter utenfor slottet og deretter velger man selv om man vil besøke slottet eller runde av med noen glass god vin. Vel tilbake i Siena nyter vi ettermiddagen på egen hånd i denne sjarmerende byen. På de eldgamle stenhusene ser man ofte de ulike kvarterenes flagg. Hvert år konkurreres det om det høyeste av alle statussymboler: Å vinne det ville hestekappløpet Palio, som har sett helt lik ut i århundrer. For lokalbefolkningen er Palio viktigere enn både fotball og Formel 1!

4 km, 140 m opp.

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 3 Fottur til San Gimignano

Etter utsjekking begir vi oss vestover til ”Middelalderens Manhattan”. San Gimignano har fått kallenavnet etter de mange høye tårnene i teglsten, som ble bygd i vill konkurranse mellom landsbyens rike familier. Hadde man det høyeste - var man best! Vi går en flott tur over de maleriske åsene og etterhvert kommer vi til San Gimignano, der det er utrolig mye sjarmerende å utforske. Og du, vi vet hvor den beste iskremen finnes…

På ettermiddagen går ferden til hjertet av Chianti-området og hovedbyen Greve. Her bor vi rett ved det trekantede torget på vårt hyggelige, lille hotell med svømmebasseng. I kjøkkenet slamres det med kjeler foran kveldens middag.

7 km, 150 m opp, 150 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Fottur til Panzano

Vi går mot Panzano i behagelig tempo på små strade bianche- grusveier - som svinger seg gjennom landskapet. Utsikten over vingårdene og de omkringliggende skogene er som hentet fra et postkort. Bare til lunsj kommer vi til landsbyens eksentriske og nå verdensberømte slakter, Dario Cecchini. Her spiser vi godt i serveringen. Etterhvert rusler vi ned til Greve igjen for lunsj og besøker byens største enotek, et sted der vin demonstreres og testes. Her kjøper man kort for prøvesmaking og man kan teste så mange viner man orker av det finurlige kransystemet.

4 km, 140 m opp, 140 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Fottur med vingårdslunsj

Drømmen om Toscana: Se for deg å eie en gård i dette eventyrlige landskapet og spise lunsj i skyggen av oliventrærne, med din egen vin som drikke til maten. Denne dagen skal vi hilse på familien Rhune, som har gjort drømmen til virkelighet. Vi får en kyndig omvisning på vinrankeåkeren før vi nyter vinsmaking og setter oss til bords for en herlig lunsj. Mette og forsynte rusler vi tilbake til Greve for å slappe av i hotellets frodige hage.

9 km, 100 m opp, 100 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 6 Fottur til Volpaia og Radda in Chianti

Sør for Greve ligger byen Chianti, slik det så ut før slott og vinranker prydet landskapet. Vi møter skoger og små landsbyer på fotturen til Volpaia. Alt virker som hentet ut fra en saga fra middelalderen. I Volpaia venter Paola på oss med en smakfull lunsj før vi tar bussen ned til Radda in Chianti, der vinsammenslutningen med den `svarte toppen` som symbol etablert i 1716. Kanskje et glass rødt til?

6 km, 100 m opp, 200 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 7 Fottur til Firenze

Vår avslappende tur gjennom Chianti fra Siena til Firenze, kommer denne dagen til målet. Firenze er en av få moderne byer som det er utrolig hyggelig å komme inn i fra landsbygda. Grønne koller med villaer og sypresser endrer seg til en fantastisk utsikt over den gamle bydelen. Vi går etterhvert over til Ponte Vecchio, og det utrolige utendørs museet. Vi nyter folkelivet og de vakre bygningene, kirkene og statuene som dukker opp her og der. Nyt middelalderen på Ponte Vecchio, reis til renessansen der domkirkens marmorkledde fasade glitrer, og hils på Michelangelos David, der han står på Piazza della Signoria. Den kunstinteresserte må selvsagt få med seg Uffizi, ett av verdens mest anerkjente kunstmuseum (forhåndsbestilling anbefales).

Måltider: Frokost, middag

Dag 8 Farvel til Toscana

Hjemreise etter en herlig uke i eventyrlige Toscana.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind.

Reisefakta

Toscana og Chianti

Vi går turer i det kjente vindistriktet Chianti, som har den svarte hanen, gallo nero, som sitt symbol. Området er mykt kupert og dominert av et lappeteppe av vindrueranker, olivenlunder og skog med kastanje- og bøketrær. Her har man dyrket vindruer i uminnelige tider. Mange av gårdene har produsert vin siden 1000-tallet, noen ennå lengre. På få andre steder i Italia – og dermed i verden – finner man en slik rikdom av godt bevarte middelalderbyer, inkludert de to helt ulike kunstnerbyene Firenze og Siena.

  • Klima: I mai og september-oktober er som en norsk sommer: Svale morgener og gjennomsnittstemperaturer på 20-25 grader.
  • Land: Italia
  • Språk: Italiensk
  • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge, kort kan ikke benyttes overalt
  • Driks: Valgfritt
  • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei

Fotturer i Toscana

Vår skandinaviske guide er med oss hele uken. Turene går på mindre veier, grusveier og stier i et variert landskap uten særlige høydeforskjeller. I programmet oppgis omtrentlig lengde og vanskelighetsgrad på hver tur og tiden viser til effektiv turtid. Våre enkleste turer starter oftest etter frokost og avsluttes med en god lunsj. Vi spiser på utvalgte restauranter, på gårder og inntar også piknik i det fri. Resten av dagen kan man enten koble helt av eller gå på egne oppdagelsesferder. Vi går i rolig tempo og tar ofte pause for å nyte utsikten, ta bilder og høre guiden fortelle om området.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Pisa eller i Roma, avhengig av reisedato. Fra Pisa er det knapt to timers kjøretur til Greve in Chianti og fra Roma ca 3 ½ time. Vi stopper underveis for å strekke på bena og for toalettbesøk. Har du bestilt reisen uten fly, er det enklest å fly til Pisa, Roma eller Bologna. Derfra kan man ta tog til Firenze og derfra buss til Greve, ca 1 time. Togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur til hotellet, dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Du må også huske å forhåndsbestille denne kjøreturen hos oss.

Kart

Hotell

Hotell Enkle fotturer i Toscana

Hotell Enkle fotturer i Toscana

Hotel Italia*** - Dette populære hotellet ligger rett utenfor byporten og har fine rom og en bra frokostbuffet. Herfra er det kort gangavstand til Sienas vakre sentrum. Albergo del Chianti*** - I vi...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
18.05.2021Uten fly og transportEnkle fotturer i Toscana, uten fly og transport413 995,-BestillMer informasjon
18.05.2021ArlandaEnkle fotturer i ToscanaJa16 995,-BestillMer informasjon
21.09.2021Uten fly og transportEnkle fotturer i Toscana, uten fly og transport413 995,-BestillMer informasjon
21.09.2021ArlandaEnkle fotturer i ToscanaJa16 995,-BestillMer informasjon
28.09.2021Uten fly og transportEnkle fotturer i Toscana, uten fly og transport413 995,-BestillMer informasjon
28.09.2021ArlandaEnkle fotturer i ToscanaJa16 995,-BestillMer informasjon