Dag 1 Siena
Vi lander i vakre Italia og ferden går videre til Siena, Europas mest vel bevarte middelalderby. Befolkningen er mindre enn den var på 1300-tallet og har derfor aldri bitt ødelagt av senere byggestadier. Her bor vi i to netter. Vi nyter en sprø pizza om kvelden før vi legger oss, fulle av forventninger før morgendagen. Ved sen ankomst flyttes middagen til dag 2).
Måltider: middag
Dag 2 Fottur til Castello di Brolio
Vi går fra idylliske San Felice til Castello di Brolio. Barone de Ricasoli er slottsherre - den trettiandre generasjonen i rett nedadgående ledd. Vi nyter en piknik med områdets spesialiteter utenfor slottet og deretter velger man selv om man vil besøke slottet eller runde av med noen glass god vin. Vel tilbake i Siena nyter vi ettermiddagen på egen hånd i denne sjarmerende byen. På de eldgamle stenhusene ser man ofte de ulike kvarterenes flagg. Hvert år konkurreres det om det høyeste av alle statussymboler: Å vinne det ville hestekappløpet Palio, som har sett helt lik ut i århundrer. For lokalbefolkningen er Palio viktigere enn både fotball og Formel 1!
4 km, 140 m opp.
Måltider: Frokost, lunsj
Dag 3 Fottur til San Gimignano
Etter utsjekking begir vi oss vestover til ”Middelalderens Manhattan”. San Gimignano har fått kallenavnet etter de mange høye tårnene i teglsten, som ble bygd i vill konkurranse mellom landsbyens rike familier. Hadde man det høyeste - var man best! Vi går en flott tur over de maleriske åsene og etterhvert kommer vi til San Gimignano, der det er utrolig mye sjarmerende å utforske. Og du, vi vet hvor den beste iskremen finnes…
På ettermiddagen går ferden til hjertet av Chianti-området og hovedbyen Greve. Her bor vi rett ved det trekantede torget på vårt hyggelige, lille hotell med svømmebasseng. I kjøkkenet slamres det med kjeler foran kveldens middag.
7 km, 150 m opp, 150 m ned.
Måltider: Frokost, lunsj, middag
Dag 4 Fottur til Panzano
Vi går mot Panzano i behagelig tempo på små strade bianche- grusveier - som svinger seg gjennom landskapet. Utsikten over vingårdene og de omkringliggende skogene er som hentet fra et postkort. Bare til lunsj kommer vi til landsbyens eksentriske og nå verdensberømte slakter, Dario Cecchini. Her spiser vi godt i serveringen. Etterhvert rusler vi ned til Greve igjen for lunsj og besøker byens største enotek, et sted der vin demonstreres og testes. Her kjøper man kort for prøvesmaking og man kan teste så mange viner man orker av det finurlige kransystemet.
4 km, 140 m opp, 140 m ned.
Måltider: Frokost, lunsj, middag
Dag 5 Fottur med vingårdslunsj
Drømmen om Toscana: Se for deg å eie en gård i dette eventyrlige landskapet og spise lunsj i skyggen av oliventrærne, med din egen vin som drikke til maten. Denne dagen skal vi hilse på familien Rhune, som har gjort drømmen til virkelighet. Vi får en kyndig omvisning på vinrankeåkeren før vi nyter vinsmaking og setter oss til bords for en herlig lunsj. Mette og forsynte rusler vi tilbake til Greve for å slappe av i hotellets frodige hage.
9 km, 100 m opp, 100 m ned.
Måltider: Frokost, lunsj
Dag 6 Fottur til Volpaia og Radda in Chianti
Sør for Greve ligger byen Chianti, slik det så ut før slott og vinranker prydet landskapet. Vi møter skoger og små landsbyer på fotturen til Volpaia. Alt virker som hentet ut fra en saga fra middelalderen. I Volpaia venter Paola på oss med en smakfull lunsj før vi tar bussen ned til Radda in Chianti, der vinsammenslutningen med den `svarte toppen` som symbol etablert i 1716. Kanskje et glass rødt til?
6 km, 100 m opp, 200 m ned.
Måltider: Frokost, lunsj, middag
Dag 7 Fottur til Firenze
Vår avslappende tur gjennom Chianti fra Siena til Firenze, kommer denne dagen til målet. Firenze er en av få moderne byer som det er utrolig hyggelig å komme inn i fra landsbygda. Grønne koller med villaer og sypresser endrer seg til en fantastisk utsikt over den gamle bydelen. Vi går etterhvert over til Ponte Vecchio, og det utrolige utendørs museet. Vi nyter folkelivet og de vakre bygningene, kirkene og statuene som dukker opp her og der. Nyt middelalderen på Ponte Vecchio, reis til renessansen der domkirkens marmorkledde fasade glitrer, og hils på Michelangelos David, der han står på Piazza della Signoria. Den kunstinteresserte må selvsagt få med seg Uffizi, ett av verdens mest anerkjente kunstmuseum (forhåndsbestilling anbefales).
Måltider: Frokost, middag
Dag 8 Farvel til Toscana
Hjemreise etter en herlig uke i eventyrlige Toscana.
Måltider: Frokost
Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind.