Skip to main content

Enkel fottur i Puglia med Salento

En akkurat passe aktiv oppdagelsesreise i hjertet av Middelhavet.

Ett av våre mest attraktive reisemål er Puglia nede på den italienske støvelens hæl. På denne reisen begir vi oss til den sydligste halvøya Salento, med enkle turer som gir tid til å utforske de vakre kunstmiljøene, middelhavskjøkkenet og Italias kanskje beste strender. Landskapet er flatt men billedskjønt og egner seg ypperlig for fotturer uten slitsomme bakker. De hvitkalkede landsbyene ligger spredd utover i praktfulle områder med oliventrær. Ved Adriaterhavet stuper hvite klipper ned i det turkisblå havet, og på den joniske siden strekker like hvite sandstrender seg utover og kalles ”Sydens Maldivene”. Alt dette opplever vi til fots og vi får også god tid til å beundre de rikt utsmykkede romerbyene Lecce, Otranto og Gallipoli. Og maten, ja den er et kapittel for seg; med kremet Burrata-ost, solmoden frukt og grønnsaker, fyldige viner og smakfull olivenolje.

Både National Geographic og Lonely Planet har kåret Puglia til ett av verdens beste reisemål. Det er lett å skjønne hvorfor.

De enkle turene egner seg ypperlig for den som aldri har gått fotturer tidligere og for den som ønsker å ta det litt roligere for få tid til andre opplevelser. Vi går 5-10 km per dag med ubetydelige høydeforskjeller. Vanskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5. Denne reisen finnes også i en variant med lengre turer: Fotturer i Puglia med Salento

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer, fire lunsjer, guide og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Reisefakta

Puglia og Salento

Denne langstrakte regionen omfatter den spennende nederste delen av den italienske støvelen. Vi vil oppleve den sørligste halvøya, Salento, der Italias østligste odde befinner seg, ved Otranto. Det er på denne tuppen – Leuca – det Joniske havet og Adriaterhavet møtes. Landskapet er flatt men utrolig vakkert, takket være den røde jordbunnen og alle olivenlundene. Det Joniske havets kyststripe er dekket av sandstrand, strender som er veldig populære i sommermånedene. Den adriatiske siden derimot, består av klipper og badebukter. Puglia tilhørte Hellas i antikken og det merker man fremdeles når det gjelder områdets kultur og arkitektur.

 • Klima: Middelhavsklima, 20-25 grader på dagtid om våren og høsten
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort benyttes ikke overalt
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: De vanlige kontaktene passer, de runde jordede krever adapter.

Fotturer i Puglia

Denne reisen egner seg for den som aldri har gått fottur tidligere, eller som ønsker å ta det litt roligere og få tid til andre opplevelser. Vi går 5-10 km hver dag med liten høydeforskjell. Noen korte bakker vil forekomme. Underlaget er ypperlig; trapper, stier, grusveier og korte strekk med asfalt. Noen få steder er stiene smale og stenete. Turene starter som regel kl 09.00 og vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen. Vi har med skandinavisktalende guide.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Bari. Deretter er det ca 2 timers kjøretur til Otranto. Har du bestilt uten fly, er det mest hensiktsmessig å fly til Bari eller til Brindisi. Fra Bari sentrum går det tog til Otranto (se www.fseonline.it). Siden flyreisen til Puglia er dyr, kan man også fly til Roma og ta hurtigtoget Frecciargento fra Roma til Bari, som tar ca fire timer. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur. Da må du henvende deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som flyet vårt lander, og du må bestille denne turen av oss i forkant. Du ser våre flytider ved å klikke på ”bestill” på en avreise med fly.

Inntrykk fra Puglia

I Sør-Italia sier man at den som kommer dit gråter to ganger; En gang når de kommer og en gang når de drar derfra. At Italia er et helt spesielt land, det vet vi og det er til og med tittelen på en bok (av Göran Hägg). Nord og sør er to adskilte verdener og den som har reist rundt i nord, blir gjerne sjarmert av det kulturelle, det slitne og det landlige i sør. Men det er en hel del som ikke fungerer....

Men slike saker blir straks glemt i det øyeblikket man møter lokalbefolkningen og deres livsstil. De er stolte av sine vakre omgivelser og ennå mer av maten. De blir glade når toget kommer presis, eller dersom det kommer i det hele tatt. Husfasadene har ikke blitt pusset opp siden landet ble republikk, men hvilken rolle spiller vel det? Solen skinner, folk tar seg tid til å slappe av og prate med venner og snart er jo tiden inne for et nytt måltid mat.

Gjestfriheten er en slitt betegnelse som når sin høyde i Sør-Italia. Det er spesielt herlig når man som gjest møter nysgjerrighet og blir invitert på det lille ekstra. For den beste maten kommer jo akkurat herfra; Smak! Jeg er så heldig å ha svigerforeldre fra Puglia. Hver søndag setter vi oss til bords med nyslipt bestikk og er så spente som foran en kamp. Anklager om at det påny er laget for mye mat flyr over bordet, mens svigermor ler fornøyd. Det er slik det skal være. I sør er det ingen annen overflod enn på bordet og i hjertet. Bare husk at du ikke må tømme vinglasset, for da fylles det opp igjen. Og igjen.

Maten ja. Mange nordboere har blitt sittende foran en hvit tallerken med en hvit bøffelmozzarella på og ikke noe annet. Hvor er sausen? Den som kan omstille sine smaksløker til de finere nyansene hos helt ferske råvarer som er behandlet med kjærlighet og omsorg, forstår dette raskt. For etter den hvite mozzarellaen kommer røde tomater, gylden olivenolje, grønne cime di rapa og mye mer inntil vi sier stopp. 

Så når en nordmann forlater Sør-Italia er det ofte med en tåre i øyekroken, eller en klump i halsen. Gjestfriheten, maten, solen, det klare badevannet og det avslappende tempoet er lett å savne når man kommer tilbake til det velfungerende hjemlandet. hemmet. Arrivederci. Vi sees vel snart igjen?

Dahn Svensson

Program

Dag 1 Otranto

Etter å ha landet i Bari, tar vi buss nedover gjennom Puglias åpne landskap, med havet skimtende på den ene siden og de vidstrakte olivenlundene på den andre. Vi sjekker inn og hygger oss med en middag på det familieeide hotellet, som har den beste beliggenheten i Otranto; ”Porten til Orienten”. Her føles det som om vi er i Hellas.

Måltider: Middag.

Dag 2 Vandring Valle d'Idro

Vi nyter frokosten med utsikt over havet før vi går vår første tur rett fra hotellet. Vi følger elven Idro innover i landet, blant olivenlunder, pinjetrær, sypresser og mange små avlinger i det bølgende landskapet. Via grottekirken Sant'Angelo drar vi etterhvert til Otranto for avslappende ettermiddag.

2,5 tim, 6 km, +50 m, -50 m, Vanskelighetsgrad 1 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Fottur Sentiero Cipolliane

Om morgenen tar vi buss ned til Santa Maria di Leuca – som er landets ende. Her ligger mange fantasifulle villaer langs strandpromenaden, og vi går opp til fyret som byr på fantastisk utsikt over området der Det joniske havet og Adriaterhavet møtes. Ferden går videre på Salentos kanskje vakreste kyststrekning: Vi følger en vakker kyststi helt nederst på den adriatiske siden. Her er det ikke sandstrender, men vakre klipper og fiskesteder. Vi passerer noen grotter, der urbefolkningen bodde og vi nyter en lunsj på en restaurant ved havet i Novaglie. Her har du mulighet til å ta en forfriskende dukkert. Etterhvert går vi den eventyrlige kystveien tilbake mot Otranto.

2,5 tim, 6 km, -50 m, Vanskelighetsgrad 1 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 4 Bytur i Lecce

Denne dagen skal vi ikke gå langs stier, men oppleve Salentos kultur og historie på en annen måte. Vi skal på en dagsutflukt til provinshovedstaden Lecce, også kjent som "Sydens Firenze". Et besøk her er nærmest et `must`. En dyktig lokalguide leder oss gjennom denne kunstbyen fra barokken, hvor du møter vakker arkitektur og hyggelige serveringssteder. De fleste husene er bygd i den lokale, honninggule og grove stenen.

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Hviledag

Etter tre dagers opplevelser kan det være herlig med en hviledag. Bli gjerne igjen i Otranto for å nyte forfriskende dukkerter og rusle litt rundt i de sjarmerende smugene. Det er også mulig å være med på en utflukt med båt og å leie sykkel og moped.
Måltider: Frokost.

Dag 6 Fottur Porto Selvaggio

På den joniske kysten ligger et naturområde som gir oss en anelse om hvordan Middelhavet tedde seg før menneskene kom hit. Vi starter turen ved Torre dell’Alto før vi går nedover mot en vill strand. Stien snirkler seg etter hvert gjennom en duftende pinjeskog før vi kommer til Torre Uluzzo. Vi dekker opp til piknik i naturen. Deretter går vi tilbake langs kysten og inn i den fasjonable badebyen Santa Caterina for en velfortjent ´after walk´. Vi besøker vakre Gallipoli, som ligger på en rund øy og tankene gir assosiasjoner til Bella Notte og Lady og Landstrykeren.

3 timer, 8 km, opp 100 m, ned 100 m. Vanskelighetsgrad 1 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Fottur Sant’Andrea

Ferden går i buss nordover forbi innsjøene Alimini og turen starter ved Grotta della Poesia, et naturlig svømmebasseng omtalt av Lonely Planet. Stien følger deretter de bratte, hvite klippene ved kysten mot Torre dell’Orso. Snart ser vi de kjente ”søstrene”, to høye hvite klipper ute i havet. Naturen blir gradvis villere og vi går hele tiden med det glitrende havet på den ene siden og den velduftende middelhavsvegetasjonen på den andre. Etter den lille landsbyen Sant’Andrea, venter de magiske ”faraglioni”, som er klipper og naturlige broer skapt av kraften til vannstrømmer gjennom tiden. Vi går ned til en av de små badebuktene med kritthvit sand for en dukkert og et deilig måltid. Senere går vi innover i den skyggefulle pinjeskogen og kommer til vår agriturismo, der vi skal hjelpe til med å elte pastaen vi skal nyte til lunsj. Vi tar buss tilbake til Otranto og hygger oss med avskjedsmiddag på hotellet.

3 1/2 time, 10 km, ubetydelige høydeforskjeller. Vanskelighetsgrad 1 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Farvel Puglia og Salento

Vi reiser hjem etter en herlig oppdagelsesreise til fots i det sørligste Italia.

Måltider: frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Kart

Hotell

Hotel Albania

Hotel Albania

Dette delikate og familieeide hotellet har en praktfull beliggenhet inntil Otrantos herlige bykjerne og den flotte sandstranden, som frister både til morgen- og kveldsdukkerter. Frokost og middag nyte...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
26.04.2021Uten fly og transportEnkle fotturer i Puglia med Salento, uten fly og transport411 995,-BestillMer informasjon
26.04.2021ArlandaEnkle fotturer i Puglia med SalentoJa15 495,-BestillMer informasjon
26.04.2021LandvetterEnkle fotturer i Puglia med Salento215 495,-BestillMer informasjon
20.09.2021Uten fly og transportEnkle fotturer i Puglia med Salento, uten fly og transport411 995,-BestillMer informasjon
20.09.2021ArlandaEnkle fotturer i Puglia med SalentoJa15 495,-BestillMer informasjon
20.09.2021LandvetterEnkle fotturer i Puglia med SalentoJa15 495,-BestillMer informasjon
27.09.2021Uten fly og transportEnkle fotturer i Puglia med Salento, uten fly og transportFullt11 995,-FulltMer informasjon
27.09.2021ArlandaEnkle fotturer i Puglia med Salento115 495,-BestillMer informasjon
27.09.2021LandvetterEnkle fotturer i Puglia med Salento115 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden