Skip to main content

Enkel sykkeltur ved Gardasjøen

Il bel paese.

Dette er hva italienere kan kalle landet sitt og det betyr "det vakre landet". Dette stemmer temmelig bra for området rundt Gardasjøen. Poeter som Catullo og Goethe har beskrevet vannspeilet opp gjennom historien. Og hvilken historie dette er. Fra istiden til et praktfullt fjell- og kulturlandskap og en spennende miks av Middelhavet og arv fra Østerrike.

Reisen starter med noen netter i Peschiera ved Gardasjøens sørlige strand. Herfra drar vi på utflukter til Catullos Sirmione og til den vinproduserende byen Bardolino. Vi forflytter oss senere til Riva del Garda helt i nord. Her endrer landskapet seg fra myke koller til spisse fjell. Vi sykler til middelalderbyen Arco og rundt den lille innsjøen Ledro, som ligger skjult ovenfor Gardasjøen.

Dette er en sykkelreise der gjestene virkelig nyter livet – vi sykler rundt 20 km per dag med liten høydeforskjell. På ettermiddagene kobler vi av og går på oppdagelsesferd på egen hånd i de sjarmerende byene.

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (velger du fly er også transport tur/retur hotell inkludert) del i dobbeltrom med frokost, seks middager, tre lunsjer, transport i henhold til program, bagasjetransport, leie av sykkel. Tillegg: Drikke, ev enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Peschiera del Garda

Vi sjekker inn for de første tre nettene i Peschiera del Garda, som ligger ved Gardasjøens eneste utløp. Rundt innsjøen ligger vakre, små landsbyer og Peschiera er intet unntak. Omgitt av en vollgrav byr stedet på et typisk italiensk miljø og flotte strender.

Måltider: Middag

Dag 2 Enkel sykling til Sirmione

Dersom vi i morgensolen kikker ut over vannspeilet, ser vi en smal landstripe som stikker ut vest for oss. Helt ytterst ligger middelalderbyen Sirmione, målet for vår første tur. Vi sykler på landlige veier ut mot stedet der den romerske poeten Catullo hadde sommerresidens. Vi kan enten sykle eller ta båten tilbake til Peschiera for litt avkobling og kanskje en svømmetur. Den sørlige delen av sjøen er grunn og holder en bedre badetemperatur enn den vi finner i nord.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

20 km, 100 m opp, 100 m ned

Dag 3 Enkel sykling til Bardolino

Denne dagen sykler vi nordover, i et miljø av vakre koller dekket av vinranker, sypresser og små bondegårder. Målet er den vinproduserende byen og fiskeplassen Bardolino, der det blir vinsmaking mens vi nyter omgivelsene. Gardasjøen er en bresjø og det er fascinerende at dette attraktive landskapet en gang ble skapt med utgangspunkt i en morene. Det blir båttur tilbake til Bardolino.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

17 km, 150 m opp, 150 m ned.

Dag 4 Enkel sykling til Riva del Garda

Vi forlater Gardasjøens sørlige strand for å oppleve steder i nord. Sykkelturen starter i Adigedalen og går langs en vakker sykkelvei mot Torbole og favorittbyen Riva del Garda. Vi ruller nedover mot sjøen – noe som blir en eventyrlig ankomst! Det siste stykket går langs sjøen forbi små strender til sjarmerende Riva og hotellet vårt.

Måltider: Frokost og middag

17 km, 160 m opp, 260 m ned.

Dag 5 Hviledag ved Gardasjøen

I Riva er det mye å gjøre – uansett om man ønsker å være aktiv eller å koble helt av. En oppfriskende dukkert er et kort stykke unna og det samme gjelder Rivas og Torboles sjarmerende bysentrum. Man kan også ta båt til Limone sul Garda og til Malcesine. Fra Malcesine går taubanen opp til alpetoppen Monte Baldo, der du får den mest storslagne panoramautsikten over sjøen. Det er også hyggelige turer i nærområdet. Er du kulturinteressert, kan du også dra til Romeo og Julies Verona.

Måltider: Frokost

Dag 6 Enkel sykling til Arco

Etter frokost sykler vi nordover og forbi Monte Brione - med en vakker borg - langs en finfin sykkelvei. Syklingen går gjennom vindrueranker og epletrær, omgitt av vakre fjell. I Arco blir du møtt av pittoreske, små torg, fontener, bortgjemte smug og små butikker og serveringssteder. Arkitekturen vitner om Østerrike - i Torboles havn ligger det gamle tollhuset mellom den venetianske republikken og det tidligere imperiet Østerrike. Den som vil, kan gå gjennom olivenlundene og opp til ruinene etter middelalderborgen Torre d'Arco. Man kan også besøke den botaniske hagen med blant annet enorme mammuttrær.

Måltider: Frokost og middag

20 km, 150 m opp, 150 m ned.

Dag 7 Enkel sykling rundt Lago di Ledro

Når man står i Riva og beundrer de flere hundre meter høye, loddrette klippene er det vanskelig å forestille seg at man kan komme seg opp dit. Men en tunell tar oss opp til en annen verden, der livet alltid har vært mer alpint enn nede ved sjøen. Denne siste dagen sykler vi rundt den fine, lille Ledrosjøen og avrunder med lunsj på et vertshusDen som har mer energi igjen i bena kan – i stedet for å ta buss – gå på egen hånd ned til Riva langs Sentiero del Ponale, med stedets aller beste utsikt.

Ca 5 km og 280 høydemeter

Måltider: Frokost, lunsj og middag

15 km, 100 m opp, 350 m ned.

Dag 8 Farvel til Gardasjøen

Ferden går tilbake til Norge etter fantastiske minner.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind. 

Reisefakta

Gardasjøen

Gardasjøen blir fremdeles av og til referert til ved sjøens tidligere navn, Benaco. Den er Italias største innsjø og ligger omtrent halvveis mellom Venezia og Milano ved foten av Alpene i Nord-Italia. Den nordlige delen består av bratte fjell, mens den sørlige delen preges av myke, bølgende morener. Rundt sjøen er det et mikroklima der middelhavsvekster som sitron og oliven trives. Vindene - som hver dag skifter retning - utnyttes av vindsurfere og seilere. Hvite segl pryder vannspeilet som konfetti hver dag. Sjøen er opptil 346 meter dyp under havoverflaten og oppstod – som de andre føralpine sjøene – under istiden av breer. Det er spennende å være omgitt av sitrontrær og pastellfargede hus og tenke at alt dette tidligere var en isbre. 

 • Klima: Middelhavsklima.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk. Engelsk og tysk fungerer bra. 
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå: Litt rimeligere enn i Norge. 
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk helsekort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei

Enkel sykling ved Gardasjøen

Enkel sykling er en aktiv ferieform, med like deler aktivitet og avkobling. Sykkelturene tar omtrent halve dagen og resten av tiden fyller vi med andre aktiviteter og fritid. Vi sykler på rolige landeveier og sykkelveier, nesten utelukkende på asfalt. Bakker forekommer, men bratt blir det aldri. Vi sykler med skandinavisk guide. Siden sykkelturene er korte og vi nesten alltid kommer tilbake til startpunktet, har vi ikke følgebil. I stedet har guiden med seg det aller mest nødvendige for reparasjoner i sykkelveskene. Bagasjen transporteres mellom hotellene.

Måltider

Hvilke måltider som er inkludert står spesifisert i programmet. De dagene sykkelturen avsluttes ved hotellet er ikke lunsj inkludert – da er man fri til å gå ut på egen hånd. Det vil normalt koste € 15-25 per person for lunsj med drikke og € 25-35 per person for middag, selvsagt avhengig av hva man velger å spise og drikke. 

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Venezia eller i Milano. Kjøreturen til Pechiera del Garda tar 2-3 timer. Har du bestilt reisen uten fly, kan du fly til Milano, Verona, Bergamo eller Venezia. Derfra går det tog til Pechiera del Garda. Togtider www.trenitalia.com. Fra Riva del Garda går det ikke tog. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på kjøreturen dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du forhåndsbestille denne kjøreturen av oss. Du finner våre flytider ved å klikke ”Bestill” på vår avreise med fly.

Syklene

 • Type: Mountainbike med 27,5 eller 29-tomshjul
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, skivebremser
 • Sete: Smalt sportssete. Eget sete kan monteres.
 • Pedaler: Vanlige, men SPD-pedaler kan fås ved forespørsel. Egne pedaler kan monteres.
 • Bagasje: Pakkeholdere med veske
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: El-sykkel kan fås ved forespørsel og må forhåndsbestilles
 • Andre sykler med lignende spesifikasjoner kan forekomme

Kart

Hotell

Hotell Enkel sykkeltur ved Gardasjøen

Hotell Enkel sykkeltur ved Gardasjøen

Vi bor på to ulike hotell; Ett i Peschiera del Garda ved innsjøens sørlige strand og ett helt øverst i nord, i Riva del Garda. Herfra tar vi rundturer på sykkel i omgivelsene og får på denne måten se...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
18.09.2021Uten fly og transportEnkel sykkeltur vid Gardasjön, uten fly og transportJa16 995,-BestillMer informasjon
18.09.2021ArlandaEnkel sykkeltur vid GardasjönJa19 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden