Skip to main content

Enkel sykkeltur i Puglia

En passe aktiv sykkelferie i Italias kanskje vakreste landskap.

Vi var først i Skandinavia med å arrangere aktive reiser til Italias hæl og dette reisemålet har blitt én av våre største suksesser. På denne relativt enkle sykkelreisen bytter vi hotell kun én gang og sykler herlige halvdagsturer i omgivelsene. Syklingen er enkel og det blir tid til overs til å nyte Puglias mat, kultur, vakre små landsbyer og selvsagt bading. Otranto og Gallipoli ligger ved henholdsvis Adriaterhavet og Det Joniske hav og er noen eventyrlige perler – dog helt ulike. Vi ruller avgårde på opplevelsesferd blant hundre år gamle olivenlunder, søvnige landsbyer, noen av landets flotteste strender med klipper og – ikke minst – det lokale kjøkken; Fersk fisk, kremet burrata-ost, smaksrike grønnsaker og nydelig olivenolje, som man gjerne skyller ned med smaksrike rødviner på Primitivo-druen. Vi får også prøve selv på et hyggelig matlagingskurs på en agriturismo – en genuin bondegård som også tilbyr innkvartering og matopplevelser.

Både National Geographic og Lonely Planet har kåret Puglia til en av verdens beste reisemål. Det er lett å forstå hvorfor.

Dette er en enklere sykkelreise med vanskelighetsgrad 1. Den som foretrekker en klassisk sykkelreise med heldagsturer fra sted til sted og grad 2+ anbefaler vi Sykkeltur i Puglia på Italias hæl.

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, halvpensjon, fem sykkelturer med lokalguide, leie av sykler, bagasjetransport. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Otranto

Etter at flyet har landet i Puglia går ferden til Otranto, porten til Orienten. Den første halvdelen av uken skal vi bo i denne sjarmerende, lille havnebyen. Det kan minne litt om Hellas når man går mellom de hvitkalkede fasadene med detaljer i varm terrakotta. Om kvelden blir det felles velkomstmiddag.

Måltider: Middag

Dag 2 Enkel sykling i Otrantos innland

Etter frokost justerer vi syklene og tråkker innover i landet langs elven Idro. Vi besøker først en bysantinsk krypt fra 1100-tallet og deretter en antikk tekstilfabrikk i Casamassela. I Giurdignano føler vi historiens vingeslag blant områdets fornminner med dolmen og menhir fra bronsealderen (3000-1500 f.Kr). Målet denne dagen er en smakfull ”tasting menu” for lunsj. Gode og mette ruller vi tilbake mot Otranto. Om kvelden velger man én av mange trivelige restauranter i byen – her finnes det noe for enhver smak og lommebok. Vår guide kommer gjerne med tips om sine favoritter.

Måltider: Frokost og lunsj

29 km.

Dag 3 Enkel sykling til Porto Badisco

Sørover fra Otranto ligger en av de villeste delene av Adriaterkysten. Vi følger en bølgete vei mot Punta Palascía, Italias østligste punkt og videre mot den vakre, lille viken Porto Badisco. Veien er som en balkong mot Otranto-kanalen og på klare dager ser vi både Albanias fjell og de nærmeste, greske øyene ute i havet. I Porto Badisco blir det lunsj på egen hånd og vi anbefaler den lokale spesialiteten kråkebolle. På ettermiddagen sykler vi tilbake og den som vil bli igjen og bade, finner enkelt tilbake på egen hånd.

Måltider: Frokost og middag

24 km.

Dag 4 Gallipoli

På formiddagen kan du velge mellom å rusle rundt i Otranto på jakt etter den beste vinbaren, ta en svømmetur i buktens klare vann eller bli med på en liten rundtur på sykkel. Vi sykler da nordover mot fine, hvite sandstrender omkranset av pinjeskog. På ettermiddagen drar vi tvers over Italias hæl til Gallipoli, den andre perlen i Salento. Her skal vi bo resten av uken. Denne romantiske, lille byen ligger på en rund øy i Det Joniske havet og er mer typisk italiensk enn de foregående. Tankene går raskt til Lady og Landstrykeren her!

Måltider: Frokost og middag
15 km

Dag 5 Enkel sykling til Azelio og Tuglie

Dagens tur går innover i landet med første stopp i Alezio, der vi besøker museet for den messapiske kulturen som levde her noen hundre år f.Kr. Vi prøvesmaker områdets ostetyper og får se hvordan man produserer mozzarella og ricotta. I Tuglie stopper vi på et historisk konditori for å teste stedets typiske iskrem spumone som er opprinnelsen til dagens kjente gelaton. Vi blir også kjent med den lokale bondekulturen på det dedikerte museet.

Måltider: Frokost og middag

25 km

Dag 6 Enkel sykling med matlagingskurs

Denne dagen pleier å være ett av reisens høydepunkter. Vi sykler ut av Gallipoli om morgenen og tråkker i vei på små landeveier mellom oliventrær og stenmurer til en familieeid agriturismo med herlige grøntområder og et stort basseng. Der vil vi lære å lage mat av la mama selv. Råvarene plukkes i hagen og vi lager etterhvert pitta di patate (en slags potetkake med tomat, oliven, kapers, løk og tunfisk), pittule (fylte, friterte brød) og orrecchiette (Puglias mest typiske ferske pastatype som krever et spesielt håndlag). Til dessert pleier det å lages torta pasticciotto. Alt nytes under fikentrærnes skygge og deretter slapper man gjerne av på gresset og kan hende ta en dukkert i bassenget. På veien tilbake passerer vi den vakre barokkbyen Galatone.

Måltider: Frokost og lunsj

28 km

Dag 7 Enkel sykling til Porto Selvaggio

Vi avrunder sykkelreisen med en avslappende dag ved havet. Vi sykler nordover langs kysten til naturområdet Porto Selvaggio, som er et 1000 hektar stort område uten bebyggelse. Her møter vi duftende pinjeskog og en vill kystlinje. En dukkert i Puglias populære, krystallklare vann må prøves! På veien tilbake stopper vi i Santa Caterina, en liten landsby der det passer bra å ta en iskrem.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til sykkelreisen i Puglia

På veien mot flyplassen besøker vi Lecce, også kjent som ”Sør-Italias Firenze”. Det er en magisk vakker by full av historie og barokkarkitektur. Deretter drar vi videre til flyplassen for hjemreise.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Puglia

Denne langstrakte regionen omfatter både hælen og anklene på den italienske støvelen. Vi holder oss for det meste i de sydligste delene, Salento. Her befinner Italias østligste odde seg (ved Otranto) og landegrensen der Det Joniske havet og Adriaterhavet møtes (Leuca). Landskapet er flatt men utrolig vakkert, takket være den spesielle, røde jorden og de mange olivenlundene. Det Joniske havet har en sandete kyst som er veldig populær i sommermånedene, mens den adriatiske siden har veldig mye klipper og viker. Puglia var en del av antikkens Storhellas og det er fremdeles svært synlig i dagens kultur og arkitektur.

 • Klima: Middelhavsklima med en gjennomsnittstemperatur på 20-25° på dagtid på våren og høsten.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Våre vanlige kontakter passer, våre runde jordede krever adapter.

Enkel sykling i Puglia

Enkel sykling er en aktiv ferieform med like deler aktivitet og avkobling. Sykkelturene tar omtrent halve dagen og resten av tiden fyller vi med andre aktiviteter, besøk og selvsagt fritid. Vi sykler på rolige landeveier, nesten utelukkende på asfalt. Landskapet er stort sett flatt, men tidvis kommer lengre strekk oppover og nedover. Men bratt blir det aldri. Vi sykler med engelsktalende lokalguide som kan gi oss det beste innblikket i den lokale kulturen. Siden sykkelturene er korte og alltid ender opp der vi startet, har vi ingen følgebil. Men vi vil selvsagt bli hjulpet i form av utrykning ved for eksempel et teknisk behov. Bagasjen transporteres mellom hotellene.

Måltider

I reisen er halvpensjon inkludert - enten lunsj eller middag hver dag – avhengig av hva som passer best for programmet. Hvilke dager som har lunsj og hvilke som byr på middag, står spesifisert i programmet. Måltider som ikke er inkludert, vil normalt koste € 15-25 per person for lunsj med drikke og € 25-35 per person for middag, selvsagt avhengig av hva man velger å spise og drikke. 

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Bari. Derfra ventes en ca times kjøretur til Alberobello. Har du bestilt reisen uten fly, er det enklest å fly til Bari eller til Brindisi. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur til hotellet, dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Du må også huske å forhåndsbestille denne kjøreturen hos oss. Flytidene finn er du ved å klikke på `bestill´ på en avreise med fly. Reiser du på andre tidspunkt, kan man ta tog:

 • Ankomst: Direkte-tog fra Bari flyplass til Bari sentralstasjon (15 min, ca € 5), deretter tog med ett eller to togbytter Bari - Alberobello (ca 3 timer, ca € 5).
 • Hjemreise: Direkte-tog fra Lecce til Bari (1 time 20 min - 1 time 45 min og € 10-20 avhengig av om det er regiontog eller ekspresstog). Fra Bari sentralstasjon går det direkte-tog fra sentralstasjonen til flyplassen (15 min, ca € 5).
 • Togtider på www.fseonline.it 
 • Det er også mulig å bestille privat transport for ca € 75 per person.
 • Siden det er dyrt å fly til Puglia, kan man også fly til Roma og ta ekspresstoget Frecciargento fra Roma til Bari på ca fire timer.

Syklene

 • Type: City bike
 • Gir: 21
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: Gelesete
 • Pedaler: Vanlige pedaler og egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Sidevesker og veske på styret
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elektrisk sykkel ved henvendelse i forkant. Herre-/dameramme fordeles i henhold til kjønn i bestillingen

Inntrykk fra Puglia

I Sør-Italia sier man at den som kommer dit gråter to ganger; En gang når de kommer og en gang når de drar derfra. At Italia er et helt spesielt land, det vet vi og det er til og med tittelen på en bok (av Göran Hägg). Nord og sør er to adskilte verdener og den som har reist rundt i nord, blir gjerne sjarmert av det kulturelle, det slitne og det landlige i sør. Men det er en hel del som ikke fungerer....

Men slike saker blir straks glemt i det øyeblikket man møter lokalbefolkningen og deres livsstil. De er stolte av sine vakre omgivelser og ennå mer av maten. De blir glade når toget kommer presis, eller dersom det kommer i det hele tatt. Husfasadene har ikke blitt pusset opp siden landet ble republikk, men hvilken rolle spiller vel det? Solen skinner, folk tar seg tid til å slappe av og prate med venner og snart er jo tiden inne for et nytt måltid mat.

Gjestfriheten er en slitt betegnelse som når sin høyde i Sør-Italia. Det er spesielt herlig når man som gjest møter nysgjerrighet og blir invitert på det lille ekstra. For den beste maten kommer jo akkurat herfra; Smak! Jeg er så heldig å ha svigerforeldre fra Puglia. Hver søndag setter vi oss til bords med nyslipt bestikk og er så spente som foran en kamp. Anklager om at det påny er laget for mye mat flyr over bordet, mens svigermor ler fornøyd. Det er slik det skal være. I sør er det ingen annen overflod enn på bordet og i hjertet. Bare husk at du ikke må tømme vinglasset, for da fylles det opp igjen. Og igjen.

Maten ja. Mange nordboere har blitt sittende foran en hvit tallerken med en hvit bøffelmozzarella på og ikke noe annet. Hvor er sausen? Den som kan omstille sine smaksløker til de finere nyansene hos helt ferske råvarer som er behandlet med kjærlighet og omsorg, forstår dette raskt. For etter den hvite mozzarellaen kommer røde tomater, gylden olivenolje, grønne cime di rapa og mye mer inntil vi sier stopp. 

Så når en nordmann forlater Sør-Italia er det ofte med en tåre i øyekroken, eller en klump i halsen. Gjestfriheten, maten, solen, det klare badevannet og det avslappende tempoet er lett å savne når man kommer tilbake til det velfungerende hjemlandet. hemmet. Arrivederci. Vi sees vel snart igjen?

Dahn Svensson

Kart

Hotell

Hotell Enkel sykkeltur i Puglia

Hotell Enkel sykkeltur i Puglia

På vår sykkelreise gjennom Puglias landskap bor vi på to steder. Samtlige er hyggelige og hvert sted har sine spesielle fortrinn. I avreiseinformasjonen får du detaljert informasjon om innkvarteringss...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
20.09.2021Uten fly og transportEnkel sykkeltur i Puglia, uten fly og transport416 495,-BestillMer informasjon
20.09.2021ArlandaEnkel sykkeltur i PugliaJa19 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

29/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden