Skip to main content

Enkel fottur i Val Gardena

Enkle turer i Alpenes kanskje aller vakreste fjellområde!

En av våre mest erfarne guider mener Val Gardena må være paradiset på jord. Vi kan være enige med ham: Her møter du blomstrende fjellsletter, vakker alpin panoramautsikt, hester som beiter fritt og – ikke minst – italiensk mat som mangler sitt motstykke. Dette er dalen som ligger på solsiden av Alpene i det italienske Sør-Tyrol. Her er klimaet på sitt aller beste - med sol og krystallklar luft. Vi bor i Santa Cristina, den midterste av dalens tre byer, i nærheten av heiser og turstier som passer for alle. På våre enkle fotturer rusler vi over blomsterenger uten større stigninger. Den spesielle topografien i Dolomittene i tillegg til de mange sommeråpne heisene gjør det mulig for alle å komme opp i høyden og gå turer med den beste utsikten. Det er aldri langt til en sjarmerende fjellhytte med god mat og vi får også tid til å besøke de hyggelige byene og koble helt av i hotellets spa-avdeling.

Denne reisen finnes også i en variant med lengre turer: Fotturer i Val Gardena

Blomsteruker

På avreisene 27 juni og 4 juli 2020 + 26 juni og 3 juli 2021 har vi blomstertema. Det korte turalternativet ledes da av en blomsterguide. Vi går i et roligere tempo og lærer oss mer om områdets rike flora. Vi har i tillegg ytterligere en guide som leder de litt lengre turene. Les mer om vårt blomstertema her.

Film fra Fotturer i Val Gardena

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1, 2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fem fotturer med guide, heiskort. Tillegg: Enkeltrom, drikke til maten og lunsj. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

I Val Gardena tilbyr vi hver dag to alternative turer med guide.

Dag 1 Val Gardena

Bussturen fra Münchens flyplass gjennom Alpene er en reise i seg selv. På kvelden venter en tyrolsk velkomstbuffet og den første av mange gode middager.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Sankt Jakobs kirke

Den første turen starter rett utenfor hotellet etter en deilig frokostbuffet. I krisp morgenluft går vi langs Legendenes vei, gjennom trolsk lerkeskog mot Sankt Jakobs kirke, som har en fantastisk beliggenhet. På den andre siden av dalen ser vi fjellene Langkofel og Plattkofel, som frister til de kommende dagenes opplevelser. Etter et par timers behagelig tempo kommer vi til dalens viktigste landsby, Ortisei/St Ulrich. Her nyter vi lunsj på et hyggelig serveringssted og går deretter på oppdagelsesferd i det typiske syd-tyrolske miljøet med dekorerte husfasader. Den som er fornøyd med dagens tur tar buss tilbake, mens den som vil kan gå gjennom dalen til hotellet.

Det enkle alternativet: 5 km, 2 timer, 150 m opp, 150 m ned, vanskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5.

Forlenget alternativ: 11 km, 4 timer, 400 m opp, 150 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Fottur Rasciesa

Denne dagen tar vi fjellheisen fra St Ulrich opp til Rasciesa-platået. Ferden går til Heiligen Kreuz Kapelle, med en fantastisk utsikt nordover mot Østerrike. Her møtes vi ofte av karamellfargede Hapflingerhester på beite. Vi fortsetter turen i høyden på stier omkranset av vakre alperoser. Det korte turalternativet går tilbake til fjellheisen, mens den andre turen går videre på en virkelig "balkongsti" mot Brogles Hütte. Foran oss ligger de spisse Odle-fjellene, der legenden Reinhold Messner klatret som ung.

Det enkle alternativet: 6 km, 2 timer, 200 m opp, 200 m ned, vanskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5.

Forlenget alternativ: 13 km, 3 1/2 time, 250 m opp, 400 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 4 Fottur Seiser Alm

Dagens tur er en av ukens mest populære. Vi tar fjellheisen opp på den andre siden av dalen til Seiser Alm, et vidstrakt høyplatå med praktfulle blomsterenger og levende støler. Vi går gjennom alpeidyll og tar en varm lunsj på en fjellhytte før vi bestemmer oss for om vi vil avslutte med å ta heis til St Ulrich eller å fortsette turen mot Monte Pana og ta heis til Santa Cristina.

Det enkle alternativet: 5 km, 2 timer, 130 m opp, 130 m ned, vanskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5.

Forlenget alternativ: 12 km, 3 1/2 time, 170 m opp, 500 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Hviledag

Vi kan foreslå en utflukt til den vakre provinshovedstaden Bolzano med en mellomeuropeisk atmosfære og det fascinerende Ötzi-muséet; Her ligger den 5000 år gamle ismannen som ble funnet i Ötztal og utstillingen forteller på en levende måte om livet i disse traktene i flere tusen år. Bussen tar ca 1 time og er inkludert i heiskortet vårt. Bolzano er en vakker liten by med mange hyggelige torg og kafeer. Man kan også bli værende i dalen og nyte livet i hotellets spa-anlegg og kanskje ta en ekstra lang lunsj med apfelstrudel i solen.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Fottur Col Raiser

Denne dagen tar vi gondolbanen fra Santa Cristina opp til Col Raiser og går deretter mot Regensburger Hütte og Troier Hütte over vakre blomsterenger. Til lunsj kan det friste med en Kaiserschmarren i kombinasjonmed en fantastisk utsikt over Langkofel og Sella-fjellene. Det forlengede alternativet går til Seceda-toppen, som byr på en av ukens beste utsikt og Edelweiss.

Det enkle alternativet: 6 km, 2 1/2 time, 250 m opp, 250 m ned, vanskelighetsgrad 1+ på en skala fra 1 til 5.

Forlenget alternativ: 8 km, 3 1/2 time, 450 m opp, 100 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 7 Fottur Langkofel og Plattkofel

Den siste dagen går vi en spektakulær tur rundt områdets kjente tvilling-fjell, Langkofel og Plattkofel. De karakteristiske dolomitt-toppene skaper en vakker bakgrunn mot de frodiggrønne, blomsterprydede engene. Med start i Passo Sella går vi på Val di Fassa-siden innover mot det kjente fjellmassivet Rosengarten. Den forlengede turen går rundt hele fjellet og kommer tilbake til Santa Cristina via heis.

Det enkle alternativet: 5 km, 2 timer, 200 m opp, 200 m ned, vanskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5.

Forlenget alternativ: 12 km, 4 timer, 300 m opp, 300 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til Val Gardena

Vi forlater Val Gardena etter en herlig uke. Kanskje blir også duen av de mange som drar tilbake år etter år?

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Val Gardena og Dolomittene

Dalen Val Gardena ligger i italienske Sør-Tirol. Her ligger de tre byene St. Ulrich, St. Christina og Gardena, alle i typisk tyrolerstil arkitekturmessig. Det er gangavstand mellom de tre og her finner du blant mye annet restauranter og butikker. Vi bor i den midterste byen, St. Christina, som ligger 1300 m.o.h. Byen har en vakker beliggenhet ved foten av Sellafjellene, midt i Dolomittene, som er verdenskjent for de fantastiske turmulighetene. Dolomittene er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Val Gardena har variert flora og fauna og er også kjent for flott treskjæringshåndverk. I Val Gardena snakkes det primært italiensk og tysk.

  • Klima: Været i dette fjellområdet om sommeren kan sammenlignes med en god norsk sommer. Nede i dalene er det betydelig varmere. Om høsten er det svalere, men fortsatt svært godt turvær. Val Gardena ligger på solsiden av Alpene og har derfor som regel det beste været.
  • Land: Italia
  • Språk: Italiensk
  • Tidsforskjell fra Norge: Nei
  • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
  • Driks: Valgfritt
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
  • Strømadapter nødvendig: Nei

Fotturer Val Gardena

Våre skandinaviske turguider er med hele uken. Du får alltid flere turer med ulik vanskelighetsgrad å velge mellom. Du velger underveis i forhold til form, hva du orker og hva du ønsker når det gjelder hvor langt og hvor kupert det skal være. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne og nyter naturen. Vi starter turen etter frokost og er tilbake på hotellet tidlig på ettermiddagen. Den som vil, kan bli igjen i en by eller nyte livet på en eng i alpeidyll.  Noen dager starter turen fra hotellet, men av og til tar vi bussen til utgangspunktet. Tidene som er oppgitt i programmet viser effektiv marstid.

Turkart selges av reiselederen. Du vil ha behov for et heiskort, ”Gardenacard”, som er inkludert i prisen for reisen. Det kreves ikke noe foto, men man må fremvise legitimasjon til kontrollørene. I heiskortet er både heis og bussreiser inkludert i prisen.

Lunsj kan nytes på fjellhytter de dagene vi passerer slike – noe vi gjør relativt ofte. De andre dager kan man kjøpe med mat fra nærbutikken om morgenen. Det er ikke lov å ta med seg mat fra hotellfrokosten.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i München. Deretter følger ca. 4 timers transfer til Santa Cristina di Val Gardena. Vi stopper på veien for å strekke litt på bena og spise litt (ikke inkl.). Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Venezia, Verona, Milano eller Bergamo. Derfra kan du ta toget til Bolzano/Bozen eller Chiusa/Klausen og buss videre til Val Gardena. Togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Hotel Touring

Hotel Touring

Dette hyggelige hotellet ligger sentralt i Santa Cristina, den mellomste byen i Val Gardena. Familien Senoner tar i mot oss med ekte sydtyrolsk gjestfrihet og dekker opp en herlig frokostbuffet og tre...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
29.08.2020Uten fly og transportEnkle fotturer i Val Gardena, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
29.08.2020ArlandaEnkle fotturer i Val GardenaJa15 995,-BestillMer informasjon
29.08.2020LandvetterEnkle fotturer i Val GardenaFullt15 995,-FulltMer informasjon
26.06.2021Uten fly og transportEnkle fotturer i Val Gardena, uten fly og transportJa11 495,-BestillMer informasjon
26.06.2021ArlandaEnkle fotturer i Val GardenaJa15 995,-BestillMer informasjon
26.06.2021LandvetterEnkle fotturer i Val GardenaJa15 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021Uten fly og transportEnkle fotturer i Val Gardena, uten fly og transportJa11 495,-BestillMer informasjon
03.07.2021ArlandaEnkle fotturer i Val GardenaJa15 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021KastrupEnkle fotturer i Val GardenaJa15 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021LandvetterEnkle fotturer i Val GardenaJa15 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden