Skip to main content

Fottur i Hellas i Aristoteles fotspor

En spennende reise i vakre omgivelser gjennom historien.

Bli med på en inspirerende, historisk reise i Hellas der oldtid og nåtid møtes. Vi starter uken ved Aristoteles hjemby for deretter å fortsette til området ved Mount Athos, der munker har levd siden tidlig i Middelalderen. Her gikk også Kong Xerxes av Persia med sin hær. Vi bor komfortabelt ved Middelhavet og nyter smakfulle middager på kveldene. Maten er verdt en reise i seg selv, med en blanding av gresk, tyrkisk og munkenes egen kokekunst. Ja, dette er virkelig en inspirerende reise for den nysgjerrige turelskeren.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1, 2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og treretters middager, fem fotturer med guide, lunsj/piknik og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Olympiada

Vi ankommer Thessaloniki og kjører til Olympiada og Hotel Liotopi.

Måltider: M

Dag 2 Fottur Stageira

Etter en deilig frokost i hagen, tar vi vår første fottur til Stageira, som er restene av Aristoteles fødested. Stageira var en viktig by allerede fra år 600 f. Kr og mange av ruinene har blitt gravet frem, slik at man får et godt innblikk i livet i antikken. Ferden går deretter oppover fjellsiden, hvor vi får en fantastisk utsikt over området. Vi nyter en middag på kvelden. Kanskje de berømte blåskjellene fra Olympiades?

Måltider: F/L/M

Dag 3 Fottur i Aristoteles spor

Om morgenen tar vi buss til det ”nye” Stageira, der vi først besøker en park der flere av Aristoteles funn blir presentert på en pedagogisk måte. Etterpå går vi den urgamle stien som går mot gamle Stageira. Underveis får vi praktfull utsikt over området. Vi stopper for å kose oss med piknik i det grønne langs veien. Fremme ved veien til Olympiades, blir vi kjørt i buss tilbake til hotellet for å kunne sole oss og bade. Herlig middagsservering om kvelden venter oss.

Måltider: F/L/M

Dag 4 Fottur blant innsjøer og fugleliv

Denne dagen tar vi buss innover i landet for å oppleve de vakre innsjøene Volvi og Koronia. Med en kyndig lokalguide får vi en flott tur i dette fuglerike området. På ettermiddagen går vi langs den nye stien til fossefallet ved Varvara.

Måltider:F/L/M

Dag 5 Hviledag

Vi forlater Olympiada om formiddagen og drar til Ouranoupoli, der vi bor den andre halvdelen av uken. De som ønsker det, kan dra på en spennende båttur langs halvøya Mount Athos, der munker har levd isolert siden Middelalderen. Alternativt kan man bare nyte livet ved bassenget på Hotel Skites.

Måltider: F/M

Dag 6 Fottur i Aleksander den Stores fotspor

Denne dagen starter turen til fots fra hotellet og vi går nordover mot kysten. Her har både den tidligere perserkongen Xerxes og Aleksander den Store gått med sine hærer lenge før Jesu fødsel. Man føler virkelig historiens vingeslag i det tidløse landskapet. Målet er den flotte stranden ved Koumitsa, der vi nyter en smakfull piknik. Bussen tar oss tilbake til hotellet.

Måltider: F/L/M

Dag 7 Fottur Mount Athos

Den siste dagen tar vi en kortere fottur til grensen mot Mount Athos. På halvøya Mount Athos bor det faktisk fremdeles kun munker, og det kreves tillatelse for få mulighet til å besøke området. Vi går senere ned til Ouranoupoli, som er en livlig havneby. Her selges det ikoner som munkene har malt og mye mer. Vi spiser lunsj på en sjarmerende havnekro og får smake på den spesielle maten, med røtter i munkenes kokekunst. På ettermiddagen står det ingen ting på programmet, så da har du mulighet til å gå på shopping og/eller slappe av med sol og strandliv.

Måltider: F/L/M

Dag 8 Farvel til Hellas

Vi forlater Ouranoupouli etter en uke full av spennende inntrykk.

Måltider: F

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Halkidiki

Halkidiki er en halvøy og region nord på Hellas´ fastland og den østligste av tre som ofte blir kalt ”tre-fingre-øyene”. Mount Athos ligger øst på halvøya og Thessaloniki ligger helt nord i området. Det ligger mange små badebyer langs kysten og naturen er frodig og vakker. Halvøya stod i sentrum for kampene mellom Athen og Sparta og ble senere erobret av antikke kongeriket Makedonia. Mount Athos og klosteret har vært selvstyrt siden Middelalderen. Etter det ottomanske imperiets fall ble halvøya gresk i 1912. I tillegg til turisme lever de av dyrking av oliven og vindruer. De har også utvunnet gull fra fjellene.

 • Klima: Middelhavsklima
 • Land: Hellas
 • Språk: Gresk
 • Tidsforskjell fra Norge: 1 time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort benyttes mange steder, men det er klokt å ha med kontanter
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strøm adapter: Nei

Fotturer i Hellas

En skandinavisk turguide er med oss. En av dagene har vi også med oss lokalguide, som deler sin kunnskap med oss. Vi drar fra hotellet ved nitiden på morgenen og er tilbake midt på ettermiddagen. Tidene som oppgis i programmet er effektiv turtid. Underlaget på stiene er bra og turstøvler er ikke noe krav, men støvler eller tursko anbefales.

Måltider

Vi spiser lunsj av og til på restaurant - men oftest i form av piknik, som vi alle bidrar til å bære med oss. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen Thessaloniki. Bussen tar 1 1/2 time til Olympiada. Turen tilbake fra Ouranoupoli tar drøyt to timer. Har du bestilt reisen uten fly, er det mest hensiktsmessig å fly til Thessaloniki. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du være med oss, dersom du tar kontakt med vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Dessuten må du huske å forhåndsbestille denne transportstrekningen hos oss og sjekke flytidene i forkant.

Kart

Hotell

Hotell Fotturer i Hellas i Aristoteles fotspor

Hotell Fotturer i Hellas i Aristoteles fotspor

På denne reisen i Aristoteles fotspor bor vi først fire netter på Hotel Liotopi eller Hotel Akroyiali, eid av samme familie, der eieren Loulou tar oss i mot med stor gjestfrihet. Vi bor i relativt små...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
25.09.2021Uten fly og transportFotturer i Hellas i Aristoteles fotspor uten fly og transport411 495,-BestillMer informasjon
25.09.2021ArlandaFotturer i Hellas i Aristoteles fotsporJa14 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

8/10Enkle fotturer på MenorcaFra og med 14 995,-
21/11Fotturer på Gran CanariaFra og med 15 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden