Skip to main content

Camino del Norte del 5

Den kanskje vakreste av turene i El Camino de Santiago! Del 5 går fra Vilalba til Santiago de Compostela.

 

El Camino del Norte, den nordlige turen, er en historisk variant av hovedstien - som går gjennom Nord-Spania fra Pyreneene til Santiago de Compostela. Denne er spesielt spektakulær, ved det dramatiske, vakre kystlandskapet man er tett på de aller fleste dagene. Ferden starter i San Sebastian, som er kjent som en trendy kystby, verdenskjent for herlig mat og med en vakker beliggenhet. Bare Tokyo har flere spisesteder med Michelin-stjerner, og det finnes mange rimeligere småsteder som serverer de lokale tapasrettene. Pilegrimsstiene går deretter gjennom Baskerland, Asturias og Galicias frodiggrønne, vakre landskap - der du kommer til mange pittoreske landsbyer og fiskerlandsbyer, i tillegg til ornamenterte kirker med antikke helligdommer og fornminner fra middelalderen. Vi har delt turen opp i fem deler på 7-11 dager. Hotellene er forhåndsbestilt, bagasjen blir fraktet i bil og du går med en lett sekk ved hjelp av våre veibeskrivelser. Vi har lagt opp ferden i form av heldagsturer og underlaget du går på er bra.

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen håndMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, 8 overnattinger på hotell med frokost, 5 middager, bagasjetransport, kart og øvrig informasjon. Tillegg: Enkeltrom, øvrige måltider, transport til og fra flyplassen og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Santiago de Compostela

Flyet lander i Santiago de Compostela og du overnatter i denne flottte byen.

Dag 2 Santiago de Compostela - Vilalba

I løpet av dagen skal du fra Santiago de Compostela til Vilalba, og dit kommer du enklest med buss. De siste 100 km av Camino del Norte starter i markedsbyen Vilalba, i hjertet av Galicias Terra Chá (sletteland). Området er kjent for sin meieriprodukter, så sørg for å smake på noen av de herlige ostene.

Dag 3 Pilegrimstur til Baamonde

Fra Vilalba går ferden gjennom hjertet av Terra Chá. Skogsstier, små landbrukssamfunn og frodiggrønne omgivelser gjennomsyrer denne dagens fredelige etappe. Det er lett å forstille seg hvordan det må ha vært for pilegrimene i middelalderens Europa. I Baamonde blir du hentet og kjørt til en flott landsby i Friol.

20 km, 5 timer, opp 160 m, ned 200 m.

Dag 4 Pilegrimstur til Miraz

Morgenen starter med en kjøretur tilbake til Baamonde, der du bør besøke middelalderkirken Igrexa de Santiago, før du starter dagens relativt enkle tur til fots.

15 km, 3 1/2 time, opp 110 m, ned 70 m.

Dag 5 Pilegrimstur til Sobrado dos Monxes

Denne dagen fortsetter turen gjennom Galicias pittoreske landsbygd. Du kommer opp på denne delens høyeste punkt Marcela, og her bør du nyte den praktfulle utsikten en stund. I Sobrado dos Monxes er det et imponerende kloster, som har røtter tilbake til 900-tallet, mens fasaden nå er i barokkstil. Dere blir hentet og kjørt til bostedet i Friol.

26 km, 6 timer, opp 390 m, ned 360 m.

Dag 6 Pilegrimstur til Arzúa

Etter frokost blir du kjørt tilbake til Sobrado dos Monxes. Dette er den aller siste etappen av Camino del Norte, før den faller sammen med den mer nedtrampede, franske pilegrimsstien. Arzúa byr på en oppløftende og spennende opplevelse, fordi du her vil møte mange pilegrimer fra alle verdenshjørner. Arzúa er også kjent for å produsere smakfulle oster.

22 km, 5 timer, opp 220 m, ned 320 m.

Dag 7 Pilegrimstur til Rúa

Denne dagens etappe går gjennom vakre skogsfelt, søvnige landsbyer og over bakker nesten hele dagen. Du kan besøke kapellet Santa Irene og skal overnatte i landsbyen Rúa.

20 km, 4 1/2 time, opp 370 m, ned 460 m.

Dag 8 Pilegrimstur til Santiago de Compostela

Dette er den virkelig store dagen! I Lavakolla, utenfor Santiago, pleide pilegrimene å vaske seg i elven før de ankom pilegrimsmålet. I skyggen av eukalyptustrærne kommer du opp til Monte do Gozo 368 m.o.h., og det er herfra du får det første glimtet av katedralen. Vel fremme i byen, må du nyte den flotte arkitekturen og atmosfæren i dette åndelige og kulturelle mekka. Dersom du starter etappen tidlig, vil du rekke middagsmessen kl 12.

20 km, 4 timer, opp 300 m, ned 300 m.

Dag 9 Farvel til Spania

Da er tiden inne for hjemreise etter den siste og herlige pilegrimsferden på Camino del Norte.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1-5.

Reisefakta

El Camino de Santiago

Pilegrimsturen til Santiago de Compostela nordvest i Spania har folk gått i over 1000 år og den ble ansett å være én av tre pilegrimsferder som ville gi tilgivelse. De andre to er Via Francigena til Roma og den andre til Jerusalem. Denne pilegrimsturen var særdeles trafikkert i middelalderen, men ble så helt glemt - frem til en ny oppdagelse i moderne tid! Nå er dette igjen en populær tur for dagens pilegrimer, eller for dem som vil ut på en herlig fottur i et variert landskap i kulturelle og historiske omgivelser. I henhold til legenden ble Sankt Jakobs etterlevninger fra Jerusalem gravlagt på dét stedet der landsbyen Santiago de Compostela ligger i dag.

El Camino del Norte, den nordlige turen, er en opprinnelig variant av den mer kjente pilegrimsturen, og som først og fremst går langs Spanias nordlige Atlanterhavskyst. Den utpeker seg ved det dramatisk vakre kystlandskapet man vil se hele veien flere av dagene. 

 • Klima: Mild vår og høst med mulighet for regn og varme og tørre somre.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter må medbringes.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Pilegrimsferd

Du går på egen hånd uten guide eller gruppe. Alle overnattinger er forhåndsbestilt og bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene. I avreiseinformasjonen får du en utførlig informasjonspakke – én per bestilling – med veibeskrivelse på engelsk, hotellvouchers (bevis for overnatting), transportinformasjon og eventuelle flybilletter. Du går etappene på egen hånd og treffer sikkert mange andre pilegrimer fra hele verden. Terrenget er oftest lett kupert, men det er tilstrekkelig med normal grunnkondisjon. Vær oppmerksom på at etappene er på drøyt to mil per dag.

Frokosten i Spania består ofte av baguette med smør og marmelade, kaffe/te og juice. Av og til også med yoghurt, skinke og ost. Middag: På hotellene får man servert en pilegrimsmeny. Denne består av en suppe eller salat, kjøtt eller fisk med tilbehør og dessert. Sørg for at du får prøvesmakt Santiago-kaken! Noen ganger er også en flaske av husets vin inkludert. Vegetar- eller spesialkost må forhåndsbestilles hos oss i god tid før avreise, ved å oppgi dette i bestillingen. Lunsj spiser du på en av restaurantene langs veien eller du kjøper med lunsjpakke fra hotellet. I byene du overnatter i finner du dagligvarebutikker, der man kan kjøpe med seg lunsj. Langs veien vil du også passere små kiosker.

Fly og transportstrekninger

Flyr du med oss, blir du hentet på flyplassen og kjørt til første destinasjon. Den korte hjemreiseturen fra Santiago til flyplassen er ikke inkludert, men i avreiseinformasjonen står det hvordan du kommer deg dit med tog, buss eller taxi. Togtider finner du på: www.renfe.es.

Kart

Hotell

Hotell Camino del Norte del 5

Hotell Camino del Norte del 5

Vi bor på ulike hotell med mellomklassestandard underveis i rom med eget bad/wc. Bagasjen blir transport mellom hotellene og du bærer bare med deg det du trenger samme dagen. Dersom én person reiser a...

Bilder

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden