Skip to main content

Camino del Norte del 4

Den kanskje vakreste av turene i El Camino de Santiago! Del 4 går fra Gijón til Vilalba.

 

El Camino del Norte, den nordlige turen, er en historisk variant av hovedstien - som går gjennom Nord-Spania fra Pyreneene til Santiago de Compostela. Denne er spesielt spektakulær, ved det dramatiske, vakre kystlandskapet man er tett på de aller fleste dagene. Ferden starter i San Sebastian, som er kjent som en trendy kystby, verdenskjent for herlig mat og med en vakker beliggenhet. Bare Tokyo har flere spisesteder med Michelin-stjerner, og det finnes mange rimeligere småsteder som serverer de lokale tapasrettene. Pilegrimsstiene går deretter gjennom Baskerland, Asturias og Galicias frodiggrønne, vakre landskap - der du kommer til mange pittoreske landsbyer og fiskerlandsbyer, i tillegg til ornamenterte kirker med antikke helligdommer og fornminner fra middelalderen. Vi har delt turen opp i fem deler på 7-11 dager. Hotellene er forhåndsbestilt, bagasjen blir fraktet i bil og du går med en lett sekk ved hjelp av våre veibeskrivelser. Vi har lagt opp ferden i form av heldagsturer og underlaget du går på er bra.

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen håndMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, 10 overnattinger på hotell med 10 frokoster, 6 middager, bagasjetransport, kart og øvrig informasjon. Tillegg: Enkeltrom, øvrige måltider, transport til og fra flyplassen og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Gijón

Denne delen av pilegrimsferden starter i Gijón. Bruk tid på å oppleve Gijón; full av historie, antikke romerske bad, strender, sekkepipemuseum og førsteklasses kjøkken!

Dag 2 Pilegrimstur til Avilés

Den første etappen går opp på Monte Areo, der du kan beundre utsikten og et imponerende gravsted med store stenblokker. Du kommer ikke til å passere gjennom noen byer denne dagen, noe som gir deg en ypperlig anledning til å nyte en piknik underveis..

25 km, 6 timer, opp 220 m, ned 210 m.

Dag 3 Pilegrimstur til El Pito

Dette er en lang dag og underveis vil du møte mange interessante småsteder. Steder for å nyte herlige måltider er, med andre ord, aldri langt unna. Du skal overnatte i El Pito, som har flotte renessansehager og nydelige palass. Rett nedenfor frodiggrønne daler ligger fiskerlandsbyen Cudillero, som du også kan besøke.

28 km, 7 timer, opp 470 m, ned 440 m.

Dag 4 Pilegrimstur til Ballota

Du legger El Pito og byens majestetiske residenser bak deg og fortsetter ferden. Du går tidvis på veier og dernest på urgamle stier, du kan nyte det frodiggrønne landskapet og de flotte strendene.

25 km, 6 1/2 time, opp 370 m, ned 320 m.

Dag 5 Pilegrimstur til Luarca

Etter Ballota går du tett på kysten. Etter Cadavedo går ferden innover i landet, men så snart du kommer til Luarca kan du se havet igjen. Luarca, der du skal være til dagen etter, er en tradisjonell fiskerlandsby, der du kan nyte Atlanterhavets herlige fisk og skalldyr.

22 km, 5 1/2 time, opp 140 m, ned 230 m.

Dag 6 Pilegrimstur til Navia

Ferden går innover i landet og følger elven mot livlige Navia, som er kjent for å være et markedssted. Her kan du utforske bykjernen, de middelalderske bymurene og ikke minst - det lokale, genuine kjøkkenet.

22 km, 5 timer, opp 300 m, ned 240 m.

Dag 7 Pilegrimstur til Ribadeo

Dette er den siste dagen du går langs den kantabriske kysten. Dette er også en lang etappe, men uten særlige høydeforskjeller. Når du krysser Helgenbroen over elven Eo, går du inn i Galicia og kommer snart til Ribadeo. Byen er kjent for ”Katedralstranden”, som ligger en kort taxitur unna. Her har naturen formet magiske stenkatedraler, og dette er Galicias mest besøkte sted etter Santiagos virkelige katedral.

30 km, 8 timer, opp 100 m, ned 125 m.

Dag 8 Pilegrimstur til Lourenzá

Ferden går påny innover i landet til byen Lourenzá, kjent for å ha herlige bønner. Du følger landlige stier gjennom et stadig mer kupert landskap. Du passerer flere små bosetningssteder - men ikke mange butikker, så ta med vann og mat til piknik for denne etappen. Et forhåndsbestilt kjøretøy henter dere og sørger for å kjøre dere til vårt herlige overnattingssted, 6 km utenfor byen.

29 km, 7 1/2 time, opp 700 m, ned 700 m.

Dag 9 Pilegrimstur til Abadín

Denne dagen går du oppover fra Lourenzá til Mondoñedo, én av de syv hovedstedene i kongeriket Galicia. Derfra får du en utrolig utsikt over omgivelsene. Bruk gjerne litt tid i Mondoñedo før du fortsetter mot Abadín.

26 km, 6 1/2 time, opp 740 m, ned 300 m.

Dag 10 Pilegrimstur til Vilalba

Den siste turdagen går stien El Camino del Norte i svinger gjennom skog og enger på ”Terra Chá” (sletten) til områdets viktigste by, Vilalba.

20 km, 5 timer, opp 160 m, ned 200 m.

Dag 11 Farvel til Spania

Da er tiden inne for hjemreise etter en herlig pilegrimsferd.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1-5.

Reisefakta

El Camino de Santiago

Pilegrimsturen til Santiago de Compostela nordvest i Spania har folk gått i over 1000 år og den ble ansett å være én av tre pilegrimsferder som ville gi tilgivelse. De andre to er Via Francigena til Roma og den andre til Jerusalem. Denne pilegrimsturen var særdeles trafikkert i middelalderen, men ble så helt glemt - frem til en ny oppdagelse i moderne tid! Nå er dette igjen en populær tur for dagens pilegrimer, eller for dem som vil ut på en herlig fottur i et variert landskap i kulturelle og historiske omgivelser. I henhold til legenden ble Sankt Jakobs etterlevninger fra Jerusalem gravlagt på dét stedet der landsbyen Santiago de Compostela ligger i dag.

El Camino del Norte, den nordlige turen, er en opprinnelig variant av den mer kjente pilegrimsturen, og som først og fremst går langs Spanias nordlige Atlanterhavskyst. Den utpeker seg ved det dramatisk vakre kystlandskapet man vil se hele veien flere av dagene. 

 • Klima: Mild vår og høst med mulighet for regn og varme og tørre somre.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter må medbringes.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Pilegrimsferd

Du går på egen hånd uten guide eller gruppe. Alle overnattinger er forhåndsbestilt og bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene. I avreiseinformasjonen får du en utførlig informasjonspakke – én per bestilling – med veibeskrivelse på engelsk, hotellvouchers (bevis for overnatting), transportinformasjon og eventuelle flybilletter. Du går etappene på egen hånd og treffer sikkert mange andre pilegrimer fra hele verden. Terrenget er oftest lett kupert, men det er tilstrekkelig med normal grunnkondisjon. Vær oppmerksom på at etappene er på drøyt to mil per dag.

Frokosten i Spania består ofte av baguette med smør og marmelade, kaffe/te og juice. Av og til også med yoghurt, skinke og ost. Middag: På hotellene får man servert en pilegrimsmeny. Denne består av en suppe eller salat, kjøtt eller fisk med tilbehør og dessert. Sørg for at du får prøvesmakt Santiago-kaken! Noen ganger er også en flaske av husets vin inkludert. Vegetar- eller spesialkost må forhåndsbestilles hos oss i god tid før avreise, ved å oppgi dette i bestillingen. Lunsj spiser du på en av restaurantene langs veien eller du kjøper med lunsjpakke fra hotellet. I byene du overnatter i finner du dagligvarebutikker, der man kan kjøpe med seg lunsj. Langs veien vil du også passere små kiosker.

Fly og transportstrekninger

Flyr du med oss, blir du hentet på flyplassen og kjørt til første destinasjon. Den korte hjemreiseturen fra Santiago til flyplassen er ikke inkludert, men i avreiseinformasjonen står det hvordan du kommer deg dit med tog, buss eller taxi. Togtider finner du på: www.renfe.es.

Kart

Hotell

Hotell Camino del Norte del 4

Hotell Camino del Norte del 4

Vi bor på ulike hotell med mellomklassestandard underveis i rom med eget bad/wc. Bagasjen blir transport mellom hotellene og du bærer bare med deg det du trenger samme dagen. Dersom én person reiser a...

Bilder

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden