Skip to main content

Camino del Norte del 3

Den kanskje vakreste av turene i El Camino de Santiago! Del 3 går fra Santander til Gijón.

 

El Camino del Norte, den nordlige turen, er en historisk variant av hovedstien - som går gjennom Nord-Spania fra Pyreneene til Santiago de Compostela. Denne er spesielt spektakulær, ved det dramatiske, vakre kystlandskapet man er tett på de aller fleste dagene. Ferden starter i San Sebastian, som er kjent som en trendy kystby, verdenskjent for herlig mat og med en vakker beliggenhet. Bare Tokyo har flere spisesteder med Michelin-stjerner, og det finnes mange rimeligere småsteder som serverer de lokale tapasrettene. Pilegrimsstiene går deretter gjennom Baskerland, Asturias og Galicias frodiggrønne, vakre landskap - der du kommer til mange pittoreske landsbyer og fiskerlandsbyer, i tillegg til ornamenterte kirker med antikke helligdommer og fornminner fra middelalderen. Vi har delt turen opp i fem deler på 7-11 dager. Hotellene er forhåndsbestilt, bagasjen blir fraktet i bil og du går med en lett sekk ved hjelp av våre veibeskrivelser. Vi har lagt opp ferden i form av heldagsturer og underlaget du går på er bra.

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen håndMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3, 4Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, 10 overnattinger på hotell med 10 frokoster, 7 middager, bagasjetransport, kart og øvrig informasjon. Tillegg: Enkeltrom, øvrige måltider, transport til og fra flyplassen og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Santander

Den vakre, nordspanske byen Santander er utgangspunktet for denne delen av den nordlige pilegrimsferden til Santiago. Kantabrias hovedstad er elegant og tilbakelent, med mange flotte strender og parker, fin arkitektur og herlig mat.

Dag 2 Pilegrimstur til Arce

Fra Santander går ferden innover i landet og gjennom byene Santa Cruz de Bezana, Mompia og Boo de Piélagos. Dagens mål er den lille landsbyen Arce.

19 km, 4 timer, opp 230 m, ned 230 m.

Dag 3 Pilgrimstur til Santillana

Dagens tur går over det særdeles vakre kystlandskapet med frodiggrønne koller. Ferden fortsetter til byen Miengo og deretter kommer du til Suance, som er en pittoresk liten landsby det er verdt å utforske. Turen ender i middelalderbyen Santillana del Mar. Veien dit går gjennom praktfulle enger og søvnige landsbyer.

26 km, 7 1/2 time, opp 520 m, ned 450 m.

Dag 4 Pilegrimstur til Comillas

Fra Santillana del Mar fortsetter pilegrimsturen langs Kantabrias ville kyst. På veien mot Comillas passerer du eventyrlige, små landsbyer som Cobreces med et flott kloster. Comillas har fantastiske strender og imponerende arkitektur. Gå heller ikke glipp av universitetet, Sobrellano-palasset og spesielt ”Capricho de Gaudí”.

23 km, 6 timer, opp 520 m, ned 590 m.

Dag 5 Pilegrimstur til Unquera

Denne dagen fører kyststien inn i Ovambre naturpark, som er svært viktig for flora, fauna og det marine økosystemet. Her lever utallige arter av fugler, bløtdyr og fisk. Herfra går ferden over grønne sletter, gjennom skog og forbi byen San Vincente de la Barquera til Unquera.

28 km, 7 1/2 time, opp 560 m, ned 600 m.

Dag 6 Pilegrimstur til Llanes

Når du forlater Unquera, går ferden også ut av Asturias. Den vakre småbyen Colombres har flere imponerende ”Casas de Indianos”, som er bygd av hjemvendte emigranter som har blitt rike i Amerika. Herfra går du nedover langs Sierra de la Borbolla. Stien går etterhvert inn i Pendueles via Jorcadapasset. Så går ferden nedover igjen til La Portilla og til dagens destinasjon, Lllanes. Dette er en by som ligger mellom Atlanterhavet og de ville fjellene Picos de Europa.

25 km, 6 timer, opp 370 m, ned 360 m.

Dag 7 Pilegrimstur til Ribadesella

På formiddagen følger vi kysten og de eventyrlige strendene Palombina og Barro. Etter å ha krysset elven Niembro, går du oppover mot kirken San Pedro de Pria. Den står oppe på en høyde og herfra ser man utover de syv byene i området. Stien går ned til en middelaldersk stenbro som fører over til Guadamía og etterpå til byene Sobares og så Ribadesella, som det er verdt å bruke litt tid i. Byen er delt i to ved en bro, der den vestre siden rommer den middelalderske gamle bydelen, mens den østre siden har en herlig strand. Her befinner også Bustillo-grotten seg, som har forhistoriske grottetegninger. Vil du besøke grotten, må du bestille god tid i forveien.

30 km, 8 timer, opp 450 m, ned 440 m.

Dag 8 Pilegrimstur til Colunga

Fra den spennende kystbyen Ribadesella, går du først innover i landet til San Esteban før ferden går tilbake mot kysten, som har mange og lange sandstrender. Overnatting blir i den livlige markedsbyen Colunga.

20 km, 5 1/2 time, opp 320 m, ned 300 m.

Dag 9 Pilegrimstur til Villaviciosa

Etter mange dagers tur til fots er det deilig med en kortere etappe. Du passerer en rekke små landsbyer underveis, og i Priesca er det verdt å stoppe og beundre 900-tallskirken San Salvador, én av de eldste kirkene langs hele Camino de Santiago. Da er det lett å gjøre seg noen tanker omkring hvor utrolig mange pilegrimene som stått akkurat der gjennom tidene!

17 km, 5 timer, opp 330 m, ned 320 m.

Dag 10 Pilegrimstur til Gijón

Denne dagen får du en real avslutning på ferden, med en av de tøffeste etappene på Camino del Norte, ved å bestige Alto de la Cruz! Du går gjennom frodiggrønn landsbygd og møter kysten først i Gijón. I Casquita deler veien seg mellom Camino del Norte - som du følger, og Camino Primitivo mot Oviedo. Bruk tid på å oppleve Gijón; full av historie, antikke romerske bad, strender, sekkepipemuseum og førsteklasses kjøkken!

30 km, 7 1/2 time, opp 620 m, ned 640 m.

Dag 11 Farvel til Spania

Da er tiden inne for hjemreise etter en herlig pilegrimsferd.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 3-4 på en skala fra 1-5.

Reisefakta

El Camino de Santiago

Pilegrimsturen til Santiago de Compostela nordvest i Spania har folk gått i over 1000 år og den ble ansett å være én av tre pilegrimsferder som ville gi tilgivelse. De andre to er Via Francigena til Roma og den andre til Jerusalem. Denne pilegrimsturen var særdeles trafikkert i middelalderen, men ble så helt glemt - frem til en ny oppdagelse i moderne tid! Nå er dette igjen en populær tur for dagens pilegrimer, eller for dem som vil ut på en herlig fottur i et variert landskap i kulturelle og historiske omgivelser. I henhold til legenden ble Sankt Jakobs etterlevninger fra Jerusalem gravlagt på dét stedet der landsbyen Santiago de Compostela ligger i dag.

El Camino del Norte, den nordlige turen, er en opprinnelig variant av den mer kjente pilegrimsturen, og som først og fremst går langs Spanias nordlige Atlanterhavskyst. Den utpeker seg ved det dramatisk vakre kystlandskapet man vil se hele veien flere av dagene. 

 • Klima: Mild vår og høst med mulighet for regn og varme og tørre somre.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter må medbringes.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Pilegrimsferd

Du går på egen hånd uten guide eller gruppe. Alle overnattinger er forhåndsbestilt og bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene. I avreiseinformasjonen får du en utførlig informasjonspakke – én per bestilling – med veibeskrivelse på engelsk, hotellvouchers (bevis for overnatting), transportinformasjon og eventuelle flybilletter. Du går etappene på egen hånd og treffer sikkert mange andre pilegrimer fra hele verden. Terrenget er oftest lett kupert, men det er tilstrekkelig med normal grunnkondisjon. Vær oppmerksom på at etappene er på drøyt to mil per dag.

Frokosten i Spania består ofte av baguette med smør og marmelade, kaffe/te og juice. Av og til også med yoghurt, skinke og ost. Middag: På hotellene får man servert en pilegrimsmeny. Denne består av en suppe eller salat, kjøtt eller fisk med tilbehør og dessert. Sørg for at du får prøvesmakt Santiago-kaken! Noen ganger er også en flaske av husets vin inkludert. Vegetar- eller spesialkost må forhåndsbestilles hos oss i god tid før avreise, ved å oppgi dette i bestillingen. Lunsj spiser du på en av restaurantene langs veien eller du kjøper med lunsjpakke fra hotellet. I byene du overnatter i finner du dagligvarebutikker, der man kan kjøpe med seg lunsj. Langs veien vil du også passere små kiosker.

Fly og transportstrekninger

Flyr du med oss, blir du hentet på flyplassen og kjørt til første destinasjon. Den korte hjemreiseturen fra Santiago til flyplassen er ikke inkludert, men i avreiseinformasjonen står det hvordan du kommer deg dit med tog, buss eller taxi. Togtider finner du på: www.renfe.es.

Kart

Hotell

Hotell Camino del Norte del 3

Hotell Camino del Norte del 3

Vi bor på ulike hotell med mellomklassestandard underveis i rom med eget bad/wc. Bagasjen blir transport mellom hotellene og du bærer bare med deg det du trenger samme dagen. Dersom én person reiser a...

Bilder

Tilbud

8/10Enkle fotturer på MenorcaFra og med 14 995,-
21/11Fotturer på Gran CanariaFra og med 15 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden