Skip to main content

Camino del Norte del 2

Den kanskje vakreste av turene i El Camino de Santiago! Del 2 går fra Bilbao til Santander.

 

El Camino del Norte, den nordlige turen, er en historisk variant av hovedstien - som går gjennom Nord-Spania fra Pyreneene til Santiago de Compostela. Denne er spesielt spektakulær, ved det dramatiske, vakre kystlandskapet man er tett på de aller fleste dagene. Ferden starter i San Sebastian, som er kjent som en trendy kystby, verdenskjent for herlig mat og med en vakker beliggenhet. Bare Tokyo har flere spisesteder med Michelin-stjerner, og det finnes mange rimeligere småsteder som serverer de lokale tapasrettene. Pilegrimsstiene går deretter gjennom Baskerland, Asturias og Galicias frodiggrønne, vakre landskap - der du kommer til mange pittoreske landsbyer og fiskerlandsbyer, i tillegg til ornamenterte kirker med antikke helligdommer og fornminner fra middelalderen. Vi har delt turen opp i fem deler på 7-11 dager. Hotellene er forhåndsbestilt, bagasjen blir fraktet i bil og du går med en lett sekk ved hjelp av våre veibeskrivelser. Vi har lagt opp ferden i form av heldagsturer og underlaget du går på er bra.

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen håndMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, 6 overnattinger på hotell med 6 frokoster, 3 middager, bagasjetransport, kart og øvrig informasjon. Tillegg: Enkeltrom, øvrige måltider, transport til og fra flyplassen og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Bilbao

Turen starter i Bilbao (Bilbo på baskisk), og her må man får med seg det spektakulære Guggenheim-museet ved elven Nervión. Før du forlater byen, må du også sørge for å få smakt på noen pintxos – den baskiske fingermaten, som er lekre småretter av kjøtt, grønnsaker, frukt, fersk fisk og annen sjømat.

Dag 2 Pilegrimstur til Portugalete

Reisens første strekning er veldig behagelig og blir ukens korteste etappe. Du går gjennom Bilbaos eldste bydeler og langs en fredelig sti som følger elven Cadagua. Vi krysser ”Djevelbroen” og kommer til Santa Àgueda. Etter en bratt stigning opp til den lille landsbyen Barakaldo, kommer du til Portugalete.

15 km, 3 1/2 time, opp 540 m, ned 525 m.

Dag 3 Pilegrimstur til Castro Urdiales

Fra Portugalete fortsetter ferden langs den vakre kyststripen med bratte klipper. Ved La Arena krysser du den flotte sandstranden med finkornet, rød sand. Stien går oppover og nedover langs kysten til Castro Urdiales. Byen har en flott blanding av moderne arkitektur og bygninger fra middelalderen.

29 km, 7 1/2 time, opp 660 m, ned 670 m.

Dag 4 Pilegrimstur til Hazas (Liendo)

Denne dagen nyter du veien langs det kantabriske havets idylliske klipper. Underveis passerer du et middelalderslott, som også fungerer som fyr. Du går forbi flere kapell og kirker før du ankommer Liendo.

29 km, 7 1/2 time, opp 740 m, ned 740 m.

Dag 5 Pilegrimstur til Sontaña

Dette blir nærmest en form for hviledag. Turen er herlig enkel og utrolig vakker. Fra Laredo tar du ferge til Sontaña, der du overnatter.

12 km, 3 timer, opp 120 m, ned 100 m.

Dag 6 Pilegrimstur til Santander

Etter reisens korteste tur, blir dagens etappe den lengste. Fra Barevo vil du se den fine, romerske kirken Santa Maria. Fra Galizano til Somo kan du velge mellom å gå den raskeste veien og spare 5 km, eller den lengre - men mye vakrere - kyststien. For å komme til Santander, kan du fra Somo ta den tradisjonelle båten ”Pedreñera” over bukten. Da vil du spare 3 1/2 km til fots og båtturen koster kun et par euro.

23-32 km, 7 1/2 time, opp 180 m, ned 200 m.

Dag 7 Farvel til Baskerland

Da er tiden inne for hjemreise etter en herlig pilegrimsferd i Baskerland.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1-5.

Reisefakta

El Camino de Santiago

Pilegrimsturen til Santiago de Compostela nordvest i Spania har folk gått i over 1000 år og den ble ansett å være én av tre pilegrimsferder som ville gi tilgivelse. De andre to er Via Francigena til Roma og den andre til Jerusalem. Denne pilegrimsturen var særdeles trafikkert i middelalderen, men ble så helt glemt - frem til en ny oppdagelse i moderne tid! Nå er dette igjen en populær tur for dagens pilegrimer, eller for dem som vil ut på en herlig fottur i et variert landskap i kulturelle og historiske omgivelser. I henhold til legenden ble Sankt Jakobs etterlevninger fra Jerusalem gravlagt på dét stedet der landsbyen Santiago de Compostela ligger i dag.

El Camino del Norte, den nordlige turen, er en opprinnelig variant av den mer kjente pilegrimsturen, og som først og fremst går langs Spanias nordlige Atlanterhavskyst. Den utpeker seg ved det dramatisk vakre kystlandskapet man vil se hele veien flere av dagene. 

 • Klima: Mild vår og høst med mulighet for regn og varme og tørre somre.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter må medbringes.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Pilegrimsferd

Du går på egen hånd uten guide eller gruppe. Alle overnattinger er forhåndsbestilt og bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene. I avreiseinformasjonen får du en utførlig informasjonspakke – én per bestilling – med veibeskrivelse på engelsk, hotellvouchers (bevis for overnatting), transportinformasjon og eventuelle flybilletter. Du går etappene på egen hånd og treffer sikkert mange andre pilegrimer fra hele verden. Terrenget er oftest lett kupert, men det er tilstrekkelig med normal grunnkondisjon. Vær oppmerksom på at etappene er på drøyt to mil per dag.

Frokosten i Spania består ofte av baguette med smør og marmelade, kaffe/te og juice. Av og til også med yoghurt, skinke og ost. Middag: På hotellene får man servert en pilegrimsmeny. Denne består av en suppe eller salat, kjøtt eller fisk med tilbehør og dessert. Sørg for at du får prøvesmakt Santiago-kaken! Noen ganger er også en flaske av husets vin inkludert. Vegetar- eller spesialkost må forhåndsbestilles hos oss i god tid før avreise, ved å oppgi dette i bestillingen. Lunsj spiser du på en av restaurantene langs veien eller du kjøper med lunsjpakke fra hotellet. I byene du overnatter i finner du dagligvarebutikker, der man kan kjøpe med seg lunsj. Langs veien vil du også passere små kiosker.

Fly og transportstrekninger

Flyr du med oss, blir du hentet på flyplassen og kjørt til første destinasjon. Den korte hjemreiseturen fra Santiago til flyplassen er ikke inkludert, men i avreiseinformasjonen står det hvordan du kommer deg dit med tog, buss eller taxi. Togtider finner du på: www.renfe.es.

Kart

Hotell

Hotell Camino del Norte del 2

Hotell Camino del Norte del 2

Vi bor på ulike hotell med mellomklassestandard underveis i rom med eget bad/wc. Bagasjen blir transport mellom hotellene og du bærer bare med deg det du trenger samme dagen. Dersom én person reiser a...

Bilder

Tilbud

8/10Enkle fotturer på MenorcaFra og med 14 995,-
21/11Fotturer på Gran CanariaFra og med 15 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden