Skip to main content

Camino del Norte del 1

Den kanskje vakreste av turene i El Camino de Santiago! Del 1 går fra San Sebastián til Bilbao.

 

El Camino del Norte, den nordlige turen, er en historisk variant av hovedstien - som går gjennom Nord-Spania fra Pyreneene til Santiago de Compostela. Denne er spesielt spektakulær, ved det dramatiske, vakre kystlandskapet man er tett på de aller fleste dagene. Ferden starter i San Sebastian, som er kjent som en trendy kystby, verdenskjent for herlig mat og med en vakker beliggenhet. Bare Tokyo har flere spisesteder med Michelin-stjerner, og det finnes mange rimeligere småsteder som serverer de lokale tapasrettene. Pilegrimsstiene går deretter gjennom Baskerland, Asturias og Galicias frodiggrønne, vakre landskap - der du kommer til mange pittoreske landsbyer og fiskerlandsbyer, i tillegg til ornamenterte kirker med antikke helligdommer og fornminner fra middelalderen. Vi har delt turen opp i fem deler på 7-11 dager. Hotellene er forhåndsbestilt, bagasjen blir fraktet i bil og du går med en lett sekk ved hjelp av våre veibeskrivelser. Vi har lagt opp ferden i form av heldagsturer og underlaget du går på er bra.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, 7 overnattinger på hotell med frokost, bagasjetransport, 4 middagar, kart og øvrig informasjon. Tillegg: Enkeltrom, øvrige måltider, middag i San Sebastian, Gernika og Bilbao, transport til og fra flyplassen og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 San Sebastián

San Sebastián er en vakker og trendy by ved havet og et utrolig paradis for matelskere. Her kan man rusle rundt i Playa de la Concha, der surferne glir over Atlanterhavets bølger og deretter spise på én av de mange restaurantene med Michelin-stjerner - eller småretter på de enklere pinxhos, som serverer deilige tapas overalt. Med 16 stjernemerkede spisesteder, er San Sebastián den byen i verden som har flest i stjerner etter Tokyo!

Dag 2 Pilegrimstur til Getaria

Ferden går fra San Sebastián og Biscayabukten og følger stien langs kystens pastorale beitemarker og koller. Du kommer til den romanske kirken San Martín de Tours før du passerer flere sjarmerende kystbyer. Dagen avsluttes i Getaria, som har en sjarmerende havn. Du kan feire ankomsten med et glass av den lokale vinen Txakolí.

27 km, 7 timer, opp 920 m, ned 920 m.

Dag 3 Pilegrimtur til Deba

Denne dagen følger du kysten langs en landlig vei til Zarautz, som har Baskerlands lengste sandstrand. Etter Zarautz, vender stien innover mot landsbygda og passerer kirken Santa Maria la Real og byen Elcano. Dagens etappe slutter i den vakre kystbyen Deba.

20 km, 6 timer, opp 620 m, ned 620.

Dag 4 Pilegrimstur til Markina

Nå går stien vekk fra kysten og kommer ikke tilbake til havet før i Bilbao. Du går mot fjellene, stien krysser en elv og går gjennom tett vegetasjon til kapellet El Calvario. Stien GR-121 går gjennom flere sjarmerende landsbyer før den kommer til Markina.

23 km, 6 1/2 time, opp 660 m, ned 740 m.

Dag 5 Pilegrimstur til Gernika

Stien går langs en rolig landsbyvei og krysser elven i Bolibar, før ferden går oppover mot middelalderklosteret i Zenarruza. Her fortsetter den gjennom et skogsområde til toppen av Gontzegarai og bosetningen Gerrikaitz. En kort men bratt nedoverbakke fører deg til dagens mål, Gernika. Denne byen er kjent for å ha blitt bombet under den spanske borgerkrigen i 1937 og gjennom Picassos maleri med samme navn.

26 km, 7 timer, opp 660 m, ned 740 m.

Dag 6 Pilegrimstur til Lezama

Om morgenen passerer du landsbyen Santa Luzia Zallo, rett før stien kommer til en vei. Derfra går det en brostenssti opp til byen Morga, og herfra går veien nedover til bosetningene Goikoletxea og Larrabetzu før du kommer til Lezama.

25 km, 6 1/2 time, opp 820 m, ned 770 m.

Dag 7 Pilegrimstur til Bilbao

Den siste dagen på pilegrimsferden er også den korteste. Stien går over landsbygden mot Zamudio, du passerer den romerske kirken San Martín og Malpica-tårnet. Herfra går det gradvis oppiver mot toppen av Monte Avril, der du blir belønnet med en eventyrlig utsikt over Bilbao og dalen nedenfor. Besøk gjerne den fine basilikaen Nuestra Señora de Begoña før du kommer til din siste destinasjon: Plaza de Unamuno i Bibaos gamle bydel.

12 km, 3 timer, opp 340 m, ned 390 m.

Dag 8 Farvel til Baskerland

Da er tiden inne for hjemreise etter en herlig pilegrimsferd i Baskerland.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1-5.

Reisefakta

El Camino de Santiago

Pilegrimsturen til Santiago de Compostela nordvest i Spania har folk gått i over 1000 år og den ble ansett å være én av tre pilegrimsferder som ville gi tilgivelse. De andre to er Via Francigena til Roma og den andre til Jerusalem. Denne pilegrimsturen var særdeles trafikkert i middelalderen, men ble så helt glemt - frem til en ny oppdagelse i moderne tid! Nå er dette igjen en populær tur for dagens pilegrimer, eller for dem som vil ut på en herlig fottur i et variert landskap i kulturelle og historiske omgivelser. I henhold til legenden ble Sankt Jakobs etterlevninger fra Jerusalem gravlagt på dét stedet der landsbyen Santiago de Compostela ligger i dag.

El Camino del Norte, den nordlige turen, er en opprinnelig variant av den mer kjente pilegrimsturen, og som først og fremst går langs Spanias nordlige Atlanterhavskyst. Den utpeker seg ved det dramatisk vakre kystlandskapet man vil se hele veien flere av dagene. 

 • Klima: Mild vår og høst med mulighet for regn og varme og tørre somre.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter må medbringes.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Pilegrimsferd

Du går på egen hånd uten guide eller gruppe. Alle overnattinger er forhåndsbestilt og bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene. I avreiseinformasjonen får du en utførlig informasjonspakke – én per bestilling – med veibeskrivelse på engelsk, hotellvouchers (bevis for overnatting), transportinformasjon og eventuelle flybilletter. Du går etappene på egen hånd og treffer sikkert mange andre pilegrimer fra hele verden. Terrenget er oftest lett kupert, men det er tilstrekkelig med normal grunnkondisjon. Vær oppmerksom på at etappene er på drøyt to mil per dag.

Frokosten i Spania består ofte av baguette med smør og marmelade, kaffe/te og juice. Av og til også med yoghurt, skinke og ost. Middag: På hotellene får man servert en pilegrimsmeny. Denne består av en suppe eller salat, kjøtt eller fisk med tilbehør og dessert. Sørg for at du får prøvesmakt Santiago-kaken! Noen ganger er også en flaske av husets vin inkludert. Vegetar- eller spesialkost må forhåndsbestilles hos oss i god tid før avreise, ved å oppgi dette i bestillingen. Lunsj spiser du på en av restaurantene langs veien eller du kjøper med lunsjpakke fra hotellet. I byene du overnatter i finner du dagligvarebutikker, der man kan kjøpe med seg lunsj. Langs veien vil du også passere små kiosker.

Fly og transportstrekninger

Flyr du med oss, blir du hentet på flyplassen og kjørt til første destinasjon. Den korte hjemreiseturen fra Santiago til flyplassen er ikke inkludert, men i avreiseinformasjonen står det hvordan du kommer deg dit med tog, buss eller taxi. Togtider finner du på: www.renfe.es.

Kart

Hotell

Hotell Camino del Norte del 1

Hotell Camino del Norte del 1

Vi bor på ulike hotell med mellomklassestandard underveis i rom med eget bad/wc. Bagasjen blir transport mellom hotellene og du bærer bare med deg det du trenger samme dagen. Dersom én person reiser a...

Bilder

Avganger & priser

Side 1 av 8

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
04.04.2020Uten fly og transportCamino del Norte del 1 på egen hånd utan flyg11 495,-BestillMer informasjon
04.04.2020ArlandaCamino del Norte del 1 på egen hånd17 995,-BestillMer informasjon
04.04.2020KastrupCamino del Norte del 1 på egen hånd17 995,-BestillMer informasjon
04.04.2020LandvetterCamino del Norte del 1 på egen hånd17 995,-BestillMer informasjon
11.04.2020Uten fly og transportCamino del Norte del 1 på egen hånd utan flyg11 495,-BestillMer informasjon
11.04.2020ArlandaCamino del Norte del 1 på egen hånd15 995,-BestillMer informasjon
11.04.2020KastrupCamino del Norte del 1 på egen hånd15 995,-BestillMer informasjon
11.04.2020LandvetterCamino del Norte del 1 på egen hånd15 995,-BestillMer informasjon
18.04.2020Uten fly og transportCamino del Norte del 1 på egen hånd utan flyg11 495,-BestillMer informasjon
18.04.2020ArlandaCamino del Norte del 1 på egen hånd15 995,-BestillMer informasjon
18.04.2020KastrupCamino del Norte del 1 på egen hånd15 995,-BestillMer informasjon
18.04.2020LandvetterCamino del Norte del 1 på egen hånd15 995,-BestillMer informasjon
25.04.2020Uten fly og transportCamino del Norte del 1 på egen hånd utan flyg11 495,-BestillMer informasjon
25.04.2020ArlandaCamino del Norte del 1 på egen hånd15 995,-BestillMer informasjon
25.04.2020KastrupCamino del Norte del 1 på egen hånd15 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden