Skip to main content

Båt og sykkeltur til Jernporten med Donaus fire hovedsteder

Langtur på sykkel gjennom Europa

Bli med på en reise full av inntrykk gjennom hele syv land! Du vil nyte Donaus vakreste områder, der spesielt den mektige Jernporten imponerer med de bratte dalsidene. På denne reisen får man også oppleve fire hovedsteder: Wien, Bratislava, Budapest og Beograd. Selvsagt får du mulighet til å få med deg områdets smaker som paprika, frukter og mange gode viner. Du bor komfortabelt på populære MV Carissima**** med hyggelige lugarer, spa og stort soldekk. Årets aller største sykkelopplevelse!

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2
Dager:15
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (i flyreisen er transport tur/retur båt inkludert), 14 overnattinger ombord på MS Carissima, helpensjon, velkomstdrink, gallamiddag med avskjedsdrink, underholdning, engelsktalende guide ombord, kart og veibeskrivelser, leie av sykkel og havneavgifter. Tillegg: Transport dersom du ikke bestiller fly av oss, drikke, valgfrie utflukter (som bestilles ombord) og ulike lugaralternativer.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Passau 

Det er innsjekking på båten fra kl 16:00 og avreisen er kl 17:00 fra kaien i Passau. Båten glir ut fra denne vakre byen og ankrer opp for natten i Jochenstein ved grensen mot Østerrike. 

Dag 2 Donauslinge – Obermühl

Dagens sykkeltur går langs Donaus vakre strender, med eventyrlige landsbyer, vingårder, slott og kloster. Langs sykkelstien kjenner du duften av grillet fisk og serveringssteder som frister syklistene til å stoppe. Gå av sykkelen og opp til utsiktspunktet der du ser utover Donau der elven går i en spektakulær loop. Du kan ta et stopp ved klosteret Engelhartzell, der trappistmunkene selger sine ulike likører, som skal ha legende virkning. Båten venter i den sjarmerende landsbyen Obermûhl.

35 km sykling.

Dag 3 Devin – Bratislava 

Fra Devin følger du den gamle jernporten og krysser grensen før du kommer til det mektige barokkslottet Schlosshof med vakre prydhager. Ferden på sykkel går videre til Østerrikes mest frodige kulturlandskap, før man ankommer Slovakias sjarmerende hovedstad Bratislava. I denne byen er det særdeles hyggelig å spasere rundt og beundre de vakre husene fra den habsburgske storhetstiden. Her kan man også være med på en guidet sykkeltur.

15 eller 43 km sykling.

Dag 4 Budapest | Utflukt til Szentendre 

Nyt båtens innfart til Budapest med de vakre, historiske bygningene som omkranser kaien. Her kan man velge mellom en guidet rundtur i byen eller sykle langs elven til kunstnerbyen Szentendre. Budapest har fantastiske restauranter og eksotiske barer. Hra man lyst, kan man også være med på ungarsk folklore med danser, fargerik mat og gode viner (tillegg).

27 eller 54 km sykling.

Dag 5 Baja – Mohacs 

Ferden starter i den rolige barokkbyen Baja – kjent for stedets fiskesuppe – og sykler langs demningene til platået Gemenc. Den brede elven er omkranset av enger med solsikker. Mot slutten av sykkelturen tar man fergen over til Mohacs, som er den sørligste, ungarske byen langs Donau.

37 km sykling.

Dag 6 Hviledag i Beograd

Oppdag den livlige hovedstaden enten med buss eller på sykkel. Beograd har utviklet seg til å bli en spennende og ungdommelig storby med et rikt kafé- og restaurantliv. Her kan man lære mer om Jugoslavia og Serbias historia. Om kvelden kan man nyte lokale spesialiteter på en restaurant i en bohemsk bydel.

Dag 7 Hviledag i Jernportens nasjonalpark

Opplev det mektige fjordlignende landskapet fra skipets øverste dekk. Elven skjærer gjennom den rumenske delen av fjellkjeden Karpatene. Her møter man bratte raviner, dype skoger og mektige borger som reflekteres i elvens dypblå vann. Den magiske naturen tar pusten fra en!

Dag 8 Novi Sad – Ilok 

Den mektige borgen Petrovaradin ligger høyt over provinshovedstaden Vojvodina. Etter syklingen oppstrøms, tar man fergen over til Fruska Gora – der dalsidene er dekket av vingårder, frukttrær og små landsbyer. I den vinproduserende byen Ilok fra middelalderen, har du mulighet til å være med på vinsmaking av gode, kroatiske viner.

48 km sykling.

Dag 9 Batina – Mohacs

I grenseområdet der tre land møtes, går ferden på sykkelsetet til idylliske landsbyer som er omgitt av store åkre med korsblomsten raps, fra Kroatia til Serbia og inn i Ungarn. Du møter uberørt natur i nasjonalparken Nemzeti før du skal ta fergen over til Mohacs. Der kan du besøke et storkmuseum og se minnesmerket over slaget ved Mohacs.

42 km sykling.

Dag 10 Kalocsa – Solt 

Kalocsa er sentrum for Ungarns paprikaavlinger. Byen er dominert av de fargerike husene, med håndmalte blomsterdekorasjoner og en mektig katedral. Besøk gjerne byens paprikamuseum før sykkelturen går langs den fine sykkelveien på Pustan. Målet er byen Solt, som blant annet er fødebyen til den kjente dirigenten Georg Solti. Her kan man besøke slottet Vecsey, som blant annet har et enormt bibliotek.

50 km sykling.

Dag 11 Szentendre – Esztergom 

Her er Donau omkranset av bratte dalsider under sykkelturen gjennom det pittoreske og bølgende landskapet som også kalles Ungarns Wachau. Midt i Donau ligger den eksotiske øya Szentendre. Syklingen går gjennom vakre, små landsbyer langs elven og her møter man den genuine, ungarske gjestfriheten. Målet er Esztergom, som har en imponerende basilika som også er Ungarns største kirke.

43 km sykling.

Dag 12 Hviledag i Wien  

Etter så mange aktive dager, kan det være herlig med litt hvile. Nyt praktfull utsikt når båten glir gjennom nasjonalparken Donauauen til Wien. På ettermiddagen kan man ta en kortere sykkeltur til Klosterneuburg eller spasere langs vingårdene i Kahlenberg, med praktfull utsikt over Wien og Donau. Om kvelden kan den som vil nyte av klassisk musikk på en av Wiens vakre konsertlokaler (tillegg). 

Dag 13 Hviledag i Wien

Opplev Wien enten på egen cykel eller med Hop-on-hop-off buss (tillegg). Sykler man i rolig tempo, får man sett alle de berømte, historiske bygningene langs Ringstrasse. Ta en pause på en av de flotte kafeene for en kaffe og smakfullt bakverk. Pratern med dets populære pariserhjul frister også. Dagen kan med fordel avsluttes i en rustikk vinkjeller.

Dag 14 Wachau | Krems – Melk

Den siste sykkeldagen er kanskje også den vakreste. Det myke, kuperte landskapet i vindistriktet Wachau er kjent for dets skjønnhet. I tillegg til vindrueranker, så vokser det også mye aprikostrær i området. Det gis mange muligheter til å prøve områdets produkter og det er lett å bli sittende på en taverna. Selvsagt må man være med på vinsmaking. I Melk ligger senere det fantastiske klosteret i barokkstil med samme navn, som er et ´must´ å få med seg.

37 km sykling.

Dag 15 Passau 

Nyt de første solstrålene over Donau på reisens siste dag. Båten legger til i Passau ved titiden om morgenen. Deretter er det hjemreise etter en meget innholdsrik reise med mange inntrykk.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind og elvens vannstand. 
 

Reisefakta

Donau

Donau er Vest-Europas lengste elv. Den starter i tyske Schwarzwald og snor seg østover gjennom et variert landskap til Donaudeltaet ved Svartehavet, etter en reise på over 285 mil. Donau representerer vannveien for mange sentraleuropeiske land og renner blant annet gjennom Passau, Wien, Bratislava, Budapest og Beograd – vakre og mektige byer som alle har elven å takke for sin eksistens.

 • Klima: Mildt kontinentalt klima
 • Land: Tyskland, Østerrike, Ungarn, Slovakia, Kroatia, Romania og Serbia
 • Språk: De respektive lands språk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Omtrent som i Norge. Både kort og kontant aksepteres på de fleste stedene.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Forøvrig: Fly til München og derfra en kjøretur på knapt to timer til Passau, der båten ligger fortøyd. Har du ikke bestilt fly med oss, sender vi med en veibeskrivelse sammen med avreiseinformasjonen.

Båt og syklingen

Det er engelsktalende guide ombord på båten, men du sykler på egen hånd ved hjelp av utførlige veibeskrivelser. Dette får du utlevert på båten. I reiseprogrammet beskrives sykkelturenes lengde og vanskelighetsgrad. Prøv gjerne å sykle en etappe eller to hjemme i Norge, som ligner noen av dagsetappene i programmet. Da vet du på forhånd omtrent hva som kreves av deg. Du reiser sammen med gjester fra andre land, og en engelsktalende guide informerer hver morgen om den kommende dagen. Guiden er også tilgjengelig under måltidene for å dele egen kunnskap og hjelpe til ved eventuelle tekniske problemer. Man sykler i rolig tempo, tar pauser i ny og ne og nyter naturen. Sykkelturene starter etter frokost og avsluttes på ettermiddagen. Man kan selv lage en lunsjpakke ved frokosten uten kostnad. Det er alltid mulig å spise lunsj underveis - enten på restaurant eller i form av en piknik.

Fly og transport

Dersom du har bestilt fly med oss, er transport tur/retur båten inkludert i prisen. Du som har bestilt reisen uten fly, flyr enklest til München. Derfra kan man ta fly fra flyplassen til Passau. Togtider finner du på: www.bahn.de.

Syklene

 • Type: Touring
 • Gir: 7 eller 21 som velges ved bestilling
 • Bremser: Både hånd- og fotbrems på 7-girs. Kun håndbrems på 21-girs. 
 • Sete: Bredt av typen gelé
 • Pedaler: Vanlige, egne kan monteres
 • Bagasje: Pakkefeste, sykkelveske bak, en mindre veske foran
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • GPS: Nei
 • Lås: Ja, én per lugar
 • Reparasjonssett: Ja, ett per lugar
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Tillegg: El-sykkel
 • Forøvrig: Dersom du ikke har egen forsikring, kan en sykkelforsikring mot tyveri og skader kjøpes på stedet (pris ca 15 euro for en vanlig sykkel og ca 50 euro for el-sykkel).

Kart

Hotell

MS Carissima

MS Carissima

MS Carissima er et flott elvecruiseskip. I 2016 har båten gjennomgått en komplett renovering. Ombord finner du en stor restaurant og en panoramalounge med bar. Her er det også en spa-avdeling med bads...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
22.05.2021Uten fly og transportBåtSykling til Järnporten, uten fly og transport24 995,-BestillMer informasjon
22.05.2021ArlandaBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
22.05.2021KastrupBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
22.05.2021LandvetterBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
22.05.2021OsloBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
17.07.2021Uten fly og transportBåtSykling til Järnporten, uten fly og transport24 995,-BestillMer informasjon
17.07.2021ArlandaBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
17.07.2021KastrupBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
17.07.2021LandvetterBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
17.07.2021OsloBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
07.08.2021Uten fly og transportBåtSykling til Järnporten, uten fly og transport24 995,-BestillMer informasjon
07.08.2021ArlandaBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
07.08.2021KastrupBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
07.08.2021LandvetterBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon
07.08.2021OsloBåtSykling til Järnporten28 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden