Skip to main content

Båt og sykkeltur i Kroatias øyverden

Tenk å flyte rundt i den vakre, kroatiske skjærgården med båt! 

Dalmatias øyverden utenfor Split er som lagd for sykling. Du bor ombord på en behagelig båt sammen med syklister fra hele verden. På dagene opplever du øyer fra sykkelsetet og stopper og bader i det krystallklare og fristende vannet. Turene ledes av en kyndig og kunnskapsrik lokalguide som virkelig kjenner området. I løpet av uken besøkes kjente øyer som Brac, Hvar og Mljet. Om kvelden venter båten ved kai, dere setter dere ved dekket bord for å nyte en smakfull middag. Når man går til sengs, lar man Adriaterhavets følger vugge en til søvn. En fantastisk måte å reise på en aktiv ferie på!

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, del i dobbeltlugar med halvpensjon (frokost og lunsj eller middag avhengig av dag), leie av sykkel, 1 liter vann per dag, kart/veibeskrivelse og lokal sykkelguide. Tillegg: Øvrige måltider, drikke, inngangsbillett til Mljet (ca € 16.00), havneskatt (ca € 40.00) og transport tur/retur flyplassen. Eventuelt dobbeltlugar for egen bruk og elsykkel. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Sykling på Brac 

Etter at flyet har landet i Split, tar du flybuss til havnen. Det må sjekkes inn på båten senest kl 13:00. Lunsj nytes ombord mens båten går til Brac. Den første strekningen på sykkel går langs kysten på den nordlige delen av Brac. Vi passerer små fiskehavner før vi kommer til den lille landsbyen Pučišća der båten venter. Kvelden er fri til å rusle rundt på egen hånd. 

Lengde: 25 km, 380 m opp, 380 m ned. Asfalt. Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Dag 2 Sykling på Hvar

Om morgenen letter båten anker og går mot den lengste øya i Kroatia, den fantastiske øya Hvar. Syklingen starter i den vakre bukten Pokrivenik. Ferden går på sykkel opp til det høyeste punktet denne uken for deretter å fortsette østover til Sućuraj der båten venter. Etter lunsj ombord settes kursen mot halvøya Pelješac og den sjarmerende byen Lovišta, der vi overnatter.   

Lengde: 32 km, 450 m opp, 450 m ned. Asfalt. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Dag 3 Sykling på Peljesac

Dagens tur går gjennom et vinområde. Etter frokost starter syklingen i retning Orebić, sjøkapteinenes hjemsted. Først noen kilometer oppover og deretter nedover, med en flott utsikt over Korčulas skjærgård. Etter Orebić går det oppover til området der mange av de beste vinene produseres. Gjennom tunellen ved Dingac kommer man ut på halvøyas sørlige side til Trstenik der båten venter. Denne dagens etappe er utfordrende, men man er alltid velkommen til å bli igjen på båten for en hviledag dersom feriefølelsen setter inn for alvor!

Lengde: 45 km, 800 m opp, 800 m ned. Asfalt. Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5.

Dag 4 Sykling på Mljet 

Under frokosten går båten til øya Mljet, den grønne øya, som også kalles honningøya. Herfra går sykkelturen inn i nasjonalparken (inngangsbillett € 16), som er utrolig vakker med to saltvannssjøer, frodiggrønt og med en nærmest uberørt kyststrekning med klipper og skjær. På en øy i en av innsjøene ligger det et kloster fra 1200-tallet. Tilbake på båten venter en god lunsj. Siden går båten videre til Korčula. Om kvelden kan dere utforske Marco Polos hjemsted.

Lengde: 18 km, 120 m opp, 120 m ned. 80% asfalt, 20% grus. Vanskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5.

Dag 5 Sykling på Korcula 

Etter frokost starter ukens lengste tur ved å sykle hele Korcula. Først er det en stigning opp til byen Žrnovo og ferden går videre til den eldste bosetningen på øya, Pupnat – som også er turens høyeste punkt. Så går det nedover til den sørlige delen av øya, der den kanskje fineste bukten ligger omkranset av høye klipper. Turen fortsetter deretter gjennom olivenlunder og felt med vindrueranker. Det blir et kort stopp i den sjarmerende byen Smokvica før det sykles ned til kysten for en dukkert og forfriskninger. Etterpå går ferden til dagens mål, Vela Luka, der båten venter.

Lengde: 55 km, 750 m opp, 750 m ned. Asfalt, Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5.

Dag 6 Sykling på Hvar 

Om morgenen går båten fra Vela Luka til øya Hvar. Etter en kort sightseeing blir det sykling fra Hvar by og over til den andre siden av øya og byen Stari Grad. Turen går gjennom lavendelfelt og med vakker utsikt over de omkringliggende øyene. Lunsj nytes ombord på båten. På ettermiddagen venter en kortere tur til to av øyas perler: Jelsa og Vrboska. Turen går deretter tilbake til Stari Grad, der vi tilbringer kvelden.

Lengde: 45 km totalt, 560 m opp, 560 m ned. 90% asfalt, 10% grus. Den første turen har vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5; den andre har vanskelighetsgrad 1. 

Dag 7 Sykling på Šolta

Den siste sykkeldagen starter med at båten drar fra Stari Grad og går mot øya Šolta. Etter frokost starter sykkelturen i Stomorska og går deretter opp til det høyeste punktet på øya Gornje selo. Der får man en praktfull utsikt over øya og kan nyte duftene fra alle slags urter. Deretter går turen nedover til byen Maslinca og så tilbake til Stomorska der båten venter. Lunsj serveres ombord og båten vil senere gli inn i Splits havn. Om kvelden kan man utforske Splits gamle bykjerne, blant annet Diocletians palass. Overnatting i Splits havn. 

Lengde: 36 km, 450 m opp, 450 m ned. Asfalt. Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Dag 8 Farvel til båtreisen med sykling i Kroatias øyverden

Etter frokost er det utsjekking ved nitiden for videre hjemreise etter en hendelsesrik uke i den kroatiske skjærgården.

Vi tar forbehold om endringer grunnet tidevannet, vær og vind.

Reisefakta

Kroatias øyverden

Kroatia tilhørte tidligere Jugoslavia. Landet har nærmere fem millioner innbyggere og hovedstaden heter Zagreb. Kroatia har en lang kyststripe og en utrolig vakker skjærgård med over 1000 øyer, hvorav 66 er bebodde. Denne reisen med sykkel og båt går i Dalmatia, som har mange populære byer som Split, Zadar og Dubrovnik. Øyene Hvar, Brac og Mljet er også viden kjent for fantastiske miljøer og sjarmerende fiskelandsbyer.

 • Klima: Middelhavsklima
 • Land: Kroatia
 • Språk: Kroatisk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Kuna
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort kan ikke benyttes overalt. På båtene kan kun kontanter i lokal valuta benyttes
 • Driks: Besetningen setter pris på driks ved reisens slutt. Vår guide informerer om en vanlig sum og bidrar til innsamlingen
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei

Sykling i Kroatias øyverden

Syklingen går på landlige veier med begrenset trafikk. Korte etapper går på grusvei, resten på asfalt. I programmet er turenes lengde og stigning oppgitt. Prøv gjerne en etappe hjemme i Norge som ligner noen av dagsetappene i programmet. Da vet du på forhånd hva som kreves av deg. Dere sykler i rolig tempo ledet av en kyndig lokalguide som også kan gi teknisk assistanse. Ønsker man å unne seg en ekstra hviledag eller hoppe over noen av de lengre turene, er det helt greit å bli igjen på båten.

På båten er det syklister fra hele verden. Dere blir tatt godt hånd om av besetningen og guiden er tilgjengelig for alle. Frokost og lunsj eller middag er inkludert ombord, mens de øvrige måltidene nytes på egen hånd på sykkelturene eller i havnene på kvelden.

Fly og transport

Du som flyr med oss lander i Split. Derfra går det flybusser og taxi til Split by og havn. Ombordstigning skjer ca kl 13:00.

Syklene

 • Type: Hybrid
 • Gir: 21
 • Bremser: Håndbremser
 • Sete: Normalt. Eget sete kan monteres
 • Pedaler: Normale. Egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Bagasjehemper og en liten sykkelveske inngår
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme, frontdemping
 • Tillegg: Elsykkel (mot ekstra kostnad og må forhåndsbestilles. Antallet er imidlertid begrenset)

Kart

Hotell

M/S Leonardo

M/S Leonardo

De båtar vi använder i Kroatiens övärld är motorseglare byggd i charmig kroatisk stil. Skeppskänslan är hela tiden påtaglig, med polerat trä och mässingsklockor som kallar till bords. Mäss, bar och so...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.09.2020Uten fly og transportBåtSykling i Kroatia, utan flyg10 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020ArlandaBåtSykling i Kroatia15 495,-BestillMer informasjon
11.09.2021Uten fly og transportBåtSykling i Kroatia, utan flyg10 995,-BestillMer informasjon
11.09.2021ArlandaBåtSykling i Kroatia15 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden