Skip to main content

Båt- og sykkeltur til Budapest på egen hånd

En fantastisk reise langs Donau med Wien, Bratislava og Budapest.

Du bor på en ekte elvebåt og på dagtid sykler man langs den vakre og flate elvebredden. I løpet av uken får du besøkt tre spennende hovedsteder! Nyt Wiens sjarmerende kafeer, Bratislavas pittoreske bykjerne og Budapests mektige arkitektur. På denne flotte turen gjennom Europas hjerte, passerer også Donaus store sving, Wachaus terrasserte landskap med vindrueranker og nasjonalparken Donauauen. Ombord bor du svært behagelig. Dette er en sykkelreise som byr på mange spennende opplevelser og inntrykk!

Aktiviteter:Båtsykling
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer også tur/retur flyplass - båt), del i dobbeltlugar i valgt kategori, helpensjon (frokostbuffet, lunsjpakker, middager), sykkelleie, veibeskrivelser og engelsktalende lokalguide. Tillegg: Drikke, andre lugaralternativer (se differensierte priser), frivillige utflukter og byturer. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Passau

Etter at flyet lander i München, går turen til Passau, som tar knapt 2 timer. Der venter ombordstigning på den komfortable elvebåten i tiden frem til kl 17:00. Så følger en velkomstdrink og middag på dekk. Båten kaster loss og glir avsted mot Engelhartszell.
M

Dag 2 Sykling Donausvingen

Sykkelturen starter ved klosteret i Engelhartszell og går gjennom et romantisk landskap til stedet der Donau tar en dramatisk sving. Du går ombord igjen i Aschach.
Ca 40 km. F/L/M

Dag 3 Sykling Devin - Bratislava

På dagens sykkeltur møter du ren og uberørt natur i nasjonalparken. Du sykler gjennom eksotiske og frodige skogsområder. I Bratislava har du mulighet til å ta en guidet bytur om kvelden.
Ca 43 km. F/L/M

Dag 4 Sykling Budapest

Hele denne dagen er satt av til å utforske Budapest, enten til fots eller på sykkel. Opplev den spesielle atmosfæren i vakre omgivelser, ta et bad i de varme kildene og gå ikke glipp av den gamle bydelen i Buda. Øya Margarethen er ypperlig for korte sykkelturer. Også denne kvelden kan man være med på en guidet bytur.
F/L/M

Dag 5 Sykling Budapest - Visegrad - Esztergom

Ivrige syklister ønsker å starte turen fra Budapest, mens andre blir med båten eller tar toget til ungarske Wachau. Vi anbefaler en titt på kunstnerbyen Szentendres utendørsutstillinger og sykling på øya med samme navn. I Esztergom må du ikke gå glipp av Ungarns største kirke.
Ca 25-55 km. F/L/M

Dag 6 Wien

Denne elegante byen kan du oppleve til fots, fra sykkelsetet eller fra en buss. Her kan du også rusle omkring i de brede gatene omkranset av trær og kose deg på noen av de populære kafeene.
F/L/M

Dag 7 Sykling Wien - Melk (Wachau)

Om kvelden kaster båten anker og ferden går mot Wachau. Den siste sykkeldagen er et høydepunkt! Du sykler gjennom et vakkert landskap på landsbygda, med små eventyrlige landsbyer spredd rundt, aprikostrær, vinranker, festninger og klostre. Dagens mål er Melk, som har et kjent benedikterkloster i barokkstil. Om kvelden er det avskjedsmiddag med folkedans.
Ca 35 km. F/L/M

Dag 8 Passau

Du mønstrer av i Passau midt på dagen og reiser hjem igjen etter en eventyrlig uke.
F

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold på grunn av vær og vind. Donau kan, i sjeldne tilfeller, bli utsatt for særdeles høyt vann, slik at båten ikke kan passere under broene. I slike tilfeller vil rederiet løse problemet ved å sørge for transport med buss. Skulle helt ekstreme tilfeller oppstå, kan reisen bli innstilt. Dette er force majeure, men vi vil selvsagt forsøke å finne et godt alternativ.

Reisefakta

Donau

Donau er Vest-Europas lengste elv. Den starter i tyske Schwarzwald og snor seg østover gjennom et variert landskap til Donau-deltaet ved Svartehavet, etter en strekning på over 285 mil. Donau representerer vannveien for mange sentraleuropeiske land og renner blant annet gjennom Passau, Wien, Bratislava, Budapest og Beograd – vakre og innflytelsesrike byer, som alle kan takke elven for sin eksistens. Vi sykler gjennom Østerrike, Ungarn og Slovakia på denne reisen.

 • Klima: Mildt kontinentalt klima
 • Land: Østerrike, Ungarn og Slovakia
 • Språk: Tysk, ungarsk og slovakisk. Engelsk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Omtrent som i Norge. Betalingskort kan benyttes de fleste steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei
 • Forøvrig: Du flyr til München og turen videre til Passau – der båten ligger fortøyd – tar knapt to timer.

Fly og transfer

Dersom du har bestilt fly med oss er busstransport til og fra flyplassen inkludert. Du som velger å bestille flyreisen på egen hånd, reiser enklest til München. Deretter tar du toget videre til Passau. Togtider: www.bahn.de.

Båttur og sykling langs Donau

Ombord i båten er det en engelskspråklig guide, som hver morgen vil gi grundig informasjon om dagens sykkeltur. Du sykler på egen hånd med utførlige veibeskrivelser, som du får utdelt på båten. I reiseprogrammet beskrives sykkelturenes lengde og vanskelighetsgrad. Prøv gjerne å sykle en etappe hjemme som ligner én av dagsetappene i programmet. Da vet du i forkant hva dette vil kreve av deg .

På båten kommer du til å møte andre reisende fra mange ulike land. Guiden er tilgjengelig under måltidene og han deler gjerne sin kunnskap og bidrar ved eventuelle tekniske problemer. Selv om man ikke drar avsted i en gruppe, så er det mange som kommer til å sykle den samme turen. De fleste ruller avgårde i rolig tempo og tar pauser i ny og ne for å nyte naturen og de lokale miljøene i landsbyene. Det er naturlig å starte sykkelturen etter frokost og avslutte på ettermiddagen. Du kan selv lage en lunsjpakke ved frokostbordet, noe som er inkludert i prisen. Men det er alltid en mulighet til å spise lunsj underveis - på restaurant eller i form av piknik.

Syklene

 • Type: Touring
 • Gir: 7 eller 21. 
 • Bremser: Både håndbrems og fotbrems på 7 gir. Kun håndbroms på 21 gir. 
 • Sete: Bredt gelsete
 • Pedaler: Vanlige - egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Bagasjebrett, sykkelveske bak og en mindre sykkelveske foran
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Èn per lugar
 • Reparasjonssett: Ja, én per lugar
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Tillegg: Elsykkel
 • Forøvrig: Dersom du ikke har egen forsikring som dekker det, kan en sykkelforsikring mot tyveri og skader kjøpes på destinasjonen (koster ca € 15 for vanlig sykkel).

Kart

Hotell

M/S Fortuna

M/S Fortuna

M/S Fortuna blir vårt flytende hjem denne uken. Dette er et flott Premium-skip med en kul atmosfære. Her er det en lys og lekker panoramasalong, restaurant, bar og et soldekk med delvis tak. Her er de...
MS Carissima

MS Carissima

MS Carissima er et flott elvecruiseskip. I 2016 har båten gjennomgått en komplett renovering. Ombord finner du en stor restaurant og en panoramalounge med bar. Her er det også en spa-avdeling med bads...
MS Normandie

MS Normandie

MS Normandie er et genuint elveskip. Her er det god plass på soldekket, i loungen som har bar og i restauranten. Alle lugarene er vendt ut og har vindu. På det øverste dekket kan vinduene åpnes. Dobbe...

Avganger & priser

Side 1 av 10

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
26.04.2020Uten fly og transportBåtSykling til Budapest utan flyg og transfer9 086,-Bestill
26.04.2020ArlandaBåtSykling til Budapest14 541,-Bestill
26.04.2020KastrupBåtSykling til Budapest14 541,-Bestill
26.04.2020LandvetterBåtSykling til Budapest14 541,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
03.05.2020Uten fly og transportBåtSykling til Budapest utan flyg og transfer10 450,-Bestill
03.05.2020ArlandaBåtSykling til Budapest15 905,-Bestill
03.05.2020KastrupBåtSykling til Budapest15 905,-Bestill
03.05.2020LandvetterBåtSykling til Budapest15 905,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
09.05.2020Uten fly og transportBåtSykling til Budapest utan flyg og transfer10 905,-Bestill
09.05.2020ArlandaBåtSykling til Budapest16 359,-Bestill
09.05.2020KastrupBåtSykling til Budapest16 359,-Bestill
09.05.2020LandvetterBåtSykling til Budapest16 359,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
10.05.2020Uten fly og transportBåtSykling til Budapest utan flyg og transfer10 450,-Bestill
10.05.2020ArlandaBåtSykling til Budapest15 905,-Bestill
10.05.2020KastrupBåtSykling til Budapest15 905,-Bestill

Lignende reiser

Båt- og sykkeltur langs Donau på egen hånd

Båt- og sykkeltur langs Donau på egen hånd

Opplev en av verdens mest populære sykkelstier i kombinasjon med innkvartering på båt. - Vi har valgt ut de beste strekningene på denne populære og godt merkede sykkelstien. Du besøker klosteret Stif...
Båt og sykling med Donaus fire hovedsteder og Jernporten

Båt og sykling med Donaus fire hovedsteder og Jernporten

Langtur på sykkel gjennom Europa - Bli med på en reise full av inntrykk gjennom hele syv land! Du vil nyte Donaus vakreste områder, der spesielt den mektige Jernporten imponerer med de bratte dalside...
Båt- og sykkeltur i Bordeaux på egen hånd

Båt- og sykkeltur i Bordeaux på egen hånd

Kunsten å nyte livet! - Dette er en spennende nyhet, der du sykler gjennom alle de kjente vindistriktene i Bordeaux-området og bor komfortabelt på den fine elvebåten Bordeaux. Akkurat som vinene fra...
Tulipansykling i Holland på egen hånd

Tulipansykling i Holland på egen hånd

En enkel og luksuriøs båt- og sykkelreise i Holland når tulipanene blomstrer som mest! - En spennende nyhet til våren er denne båt- og sykkelreisen til de vakreste tulipanplantasjene i Holland. Vi bo...
Båt- og sykkeltur langs Moseldalen på egen hånd

Båt- og sykkeltur langs Moseldalen på egen hånd

En herlig sykkelreise gjennom den vakre Moseldalen! - Moseldalen er kjent for praktfull natur og nydelig vin. Den beste måten å oppleve dette området på, er fra sykkelsetet langs elvene Saar og Mosel...
Båt- og sykkeltur i Holland på egen hånd

Båt- og sykkeltur i Holland på egen hånd

Opplev Holland på aller beste måte: Fra sykkelsetet! - På vår populære sykkelreise gjennom den sørlige delen av Holland, får du oppleve landskapet skildret av Rembrandt og Van Gogh. Sjarmerende elver...

Tilbud

21/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 10 905,-
28/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Enkle fotturer i HellasFra og med 11 814,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden