Skip to main content

Båt- og sykkeltur langs Donau på egen hånd

Opplev en av verdens mest populære sykkelstier i kombinasjon med innkvartering på båt.

Vi har valgt ut de beste strekningene på denne populære og godt merkede sykkelstien. Du besøker klosteret Stift i Melk, keiserbyen Wien og vinområdet Wachau. Sykkelstien, som følger elvebredden både på venstre og høyre side er flat og perfekt fra sykkelsetet. Etter dagsetappen ligger båten ved kai og venter. Du reiser med det nyrenoverte skipet M/S Theodore Körner. Opplever man Donau best fra sykkelsetet eller fra soldekket? Test selv! 

Aktiviteter:Båtsykling
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer også tur/retur flyplass - Passau), del i dobbeltlugar i valgt kategori, helpensjon (frokost, lunsjpakke, middag), sykkelleie med sykkelveske, veibeskrivelser. Tillegg: Drikke, andre lugaralternativer (se differensierte priser), frivillige utflukter. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Passau

Reisen starter i Passau, de tre elvenes by. Dette er en pittoresk by i barokkstil med smale smug og en katedral som har verdens største orgel. Etter ombordstigning på skipet seiler dere inn i solnedgangen.

Måltider: Middag

Dag 2 Sykling Engelhartszell – Brandstatt

Det er klart det er herlig å komme ut og opp på sykkelsetet og nyte duftene fra skog og eng. Den første etappen går gjennom søvnige landsbyer på øvre Donaus fine landsbygd. Langs veien frister vertshusene med duften av nygrillet fisk. Utsikten over Donau-sløyfen er en av dagens høydepunkter.

Ca 45 km

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Sykling Brandtstatt – Linz

Etter en herlig formiddags sykling kommer dere til regionhovedstaden Linz, som var Europas kulturhovedstad i 2009. Her har du mulighet til å oppleve byen på det gule minitoget. Katedralen er Østerrikes største kirke og Pöstlingbergbahn er verdens bratteste friksjonsjernbane. Her ligger også ARN Electronica Museum for den som er nysgjerrig på hva fremtiden kan by på.

Ca 26 km

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Sykling Mauthausen – Grein

En vakker og variert etappe ligger foran dere denne dagen når dere skal utforske Strudengaus` omgivelser på sykkel: Den keltiske byen Mitterkirchen, barokklosteret Baumgartenberg og de romantiske fornminnene fra Burg Clam-slottet. Målet er middelalderbyen Grein. Gå ikke glipp av fasadene i barokkstil, det mektige slottet og landets eldste teater. Etterpå går dere ombord i båten og glir inn i havnen i vakre Wien i morgentimene.

Ca 35 km

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Hviledag i Wien

Wien kan oppleves på mange måter. Den som vil, kan sykle mellom severdighetene og den som ønsker å hvile bena kan ta hop on – hop off-bussen. Fantastiske Ringstrasse minner om tidligere tider og er den dag i dag omkranset av vakre konditorier med byens berømte kaker og gjærbakst. Naschmarket er også verdt et besøk, en fest for alle sansene. Om kvelden kan man avslutte besøket med konsert og operettemusikk i Sisis sommerresidens.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 Sykling gjennom Wachau-dalen

Ferden denne dagen går i det pittoreske Wachau-distriktet. Syklingen går gjennom vakre vinproduserende landsbyer, omkranset av drueranker og aprikostrær. Sjarmerende, lille Dürnstein er en av høydepunktene. For å prøvesmake Wachaus`  førsteklasses viner anbefaler vi et stopp i Weisskirchen.

Ca 25-40 km

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 Sykling Weisskirchen – Pöchlarn

Den siste dagen går gjennom et vilt og romantisk landskap langs Donau med rustikke, genuine vinlandsbyer. I Spitz tar dere fergen over elven til den søvnige, sørlige siden. Etter en herlig sykkeltur kommer dere til det imponerende benedikterklosteret i Melk. Dette må være ett av Europas vakreste barokkmonument. Senere får dere praktfull utsikt over Nibelungengau.

Ca 35 km

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Farvel til området omkring Donau

Nyt morgensolen en siste gang på dekk før dere ankommer Passau og mønstrer av.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold grunnet vær og vind. Vær oppmerksom på at Donau i enkelte tilfeller kan få svært høyt vann slik at båten ikke kan passere under broer. Da må rederiet løse situasjonen med å sette inn buss. I svært vanskelige situasjoner kan reisen bli innstilt. Dette er force majeure, men vi vil selvsagt forsøke å tilby et alternativ.

Reisefakta

Donau

Donau er Vest-Europas lengste elv. Den starter i tyske Schwarzwald og snor seg østover gjennom et variert landskap til Donau-deltaet ved Svartehavet, etter å ha tilbakelagt en strekning på over 285 mil. Donau representerer vannveien for mange sentraleuropeiske land og renner blant annet gjennom Passau, Wien, Bratislava, Budapest og Beograd – vakre og innflytelsesrike byer, som alle kan takke elven for sin eksistens. Vi sykler gjennom Østerrike på denne reisen.

 • Klima: Mildt kontinentalt klima
 • Land: Østerrike
 • Språk: Tysk. Engelsk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Omtrent som i Norge. Betalingskort kan benyttes de fleste steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei
 • Forøvrig: Du flyr til München og turen videre til Passau – der båten ligger fortøyd – tar knapt to timer. Dem som eventuelt ikke har bestilt transport får en veibeskrivedlse sammen med avreiseinformasjonen.

Fly og transfer

Dersom du har bestilt fly med oss er busstransport til og fra flyplassen inkludert. Du som velger å bestille flyreisen på egen hånd, reiser enklest til München. Deretter tar du toget videre til Passau. Togtider: www.bahn.de.

Båttur og sykling langs Donau

Ombord i båten er det en engelskspråklig guide, som hver morgen vil gi grundig informasjon om dagens sykkeltur. Du sykler på egen hånd med utførlige veibeskrivelser, som du får utdelt på båten. I reiseprogrammet beskrives sykkelturenes lengde og vanskelighetsgrad. Prøv gjerne å sykle en etappe hjemme som ligner én av dagsetappene i programmet. Da vet du i forkant hva dette vil kreve av deg .

På båten kommer du til å møte andre reisende fra mange ulike land. Guiden er tilgjengelig under måltidene og han deler gjerne sin kunnskap og bidrar ved eventuelle tekniske problemer. Selv om man ikke drar avsted i en gruppe, så er det mange som kommer til å sykle den samme turen. De fleste ruller avgårde i rolig tempo og tar pauser i ny og ne for å nyte naturen og lokalsamfunnene i landsbyene. Det er naturlig å starte sykkelturen etter frokost og avslutte på ettermiddagen. Du kan selv lage en lunsjpakke ved frokostbordet, noe som er inkludert i prisen. Men det er alltid en mulighet til å spise lunsj underveis - på restaurant eller i form av piknik.

Syklene

 • Type: Touring
 • Gir: 7 eller 21
 • Bremser: Både håndbrems og fotbrems
 • Sete: Bredt gelsete
 • Pedaler: Vanlige - egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Bagasjebrett, sykkelveske bak og en mindre sykkelveske foran
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Èn per lugar
 • Reparasjonssett: Ja, én per lugar
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Tillegg: Elsykkel
 • Forøvrig: Dersom du ikke har egen forsikring som dekker det, kan en sykkelforsikring mot tyveri og skader kjøpes på destinasjonen (koster ca € 15 for vanlig sykkel).

Kart

Hotell

M/S Theodore Körner

M/S Theodore Körner

M/S Theodore Körner blir ditt flytende hjem denne uken. Båten er velholdt og herlig nostalgisk. Her finner du bar med panoramautsikt, restaurant, salong, bibliotekhjørne og soldekk. Dobbeltlugarene er...

Avganger & priser

Side 1 av 7

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
30.04.2020Uten fly og transportBåtSykling langs Donau utan flyg og transfer9 495,-Bestill
30.04.2020ArlandaBåtSykling langs Donau15 995,-Bestill
30.04.2020KastrupBåtSykling langs Donau15 995,-Bestill
30.04.2020LandvetterBåtSykling langs Donau15 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
07.05.2020Uten fly og transportBåtSykling langs Donau utan flyg og transfer10 995,-Bestill
07.05.2020ArlandaBåtSykling langs Donau17 495,-Bestill
07.05.2020KastrupBåtSykling langs Donau17 495,-Bestill
07.05.2020LandvetterBåtSykling langs Donau17 495,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
14.05.2020Uten fly og transportBåtSykling langs Donau utan flyg og transfer10 995,-Bestill
14.05.2020ArlandaBåtSykling langs Donau17 495,-Bestill
14.05.2020KastrupBåtSykling langs Donau17 495,-Bestill
14.05.2020LandvetterBåtSykling langs Donau17 495,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
21.05.2020Uten fly og transportBåtSykling langs Donau utan flyg og transfer10 995,-Bestill
21.05.2020ArlandaBåtSykling langs Donau17 495,-Bestill
21.05.2020KastrupBåtSykling langs Donau17 495,-Bestill

Lignende reiser

Båt- og sykkeltur til Budapest på egen hånd

Båt- og sykkeltur til Budapest på egen hånd

En fantastisk reise langs Donau med Wien, Bratislava og Budapest. - Du bor på en ekte elvebåt og på dagtid sykler man langs den vakre og flate elvebredden. I løpet av uken får du besøkt tre spennende...
Båt- og sykkeltur i Bordeaux på egen hånd

Båt- og sykkeltur i Bordeaux på egen hånd

Kunsten å nyte livet! - Dette er en spennende nyhet, der du sykler gjennom alle de kjente vindistriktene i Bordeaux-området og bor komfortabelt på den fine elvebåten Bordeaux. Akkurat som vinene fra...
Tulipansykling i Holland på egen hånd

Tulipansykling i Holland på egen hånd

En enkel og luksuriøs båt- og sykkelreise i Holland når tulipanene blomstrer som mest! - En spennende nyhet til våren er denne båt- og sykkelreisen til de vakreste tulipanplantasjene i Holland. Vi bo...
Båt- og sykkeltur langs Moseldalen på egen hånd

Båt- og sykkeltur langs Moseldalen på egen hånd

En herlig sykkelreise gjennom den vakre Moseldalen! - Moseldalen er kjent for praktfull natur og nydelig vin. Den beste måten å oppleve dette området på, er fra sykkelsetet langs elvene Saar og Mosel...
Båt- og sykkeltur i Holland på egen hånd

Båt- og sykkeltur i Holland på egen hånd

Opplev Holland på aller beste måte: Fra sykkelsetet! - På vår populære sykkelreise gjennom den sørlige delen av Holland, får du oppleve landskapet skildret av Rembrandt og Van Gogh. Sjarmerende elver...

Tilbud

26/11Fotturer på Kap VerdeFra og med 15 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden