Skip to main content

Båt- og sykkeltur langs Donau på egen hånd

Opplev en av verdens mest populære sykkelstier i kombinasjon med innkvartering på båt.

Vi har valgt ut de beste strekningene på denne populære og godt merkede sykkelstien. Du besøker klosteret Stift i Melk, keiserbyen Wien og vinområdet Wachau. Sykkelstien, som følger elvebredden både på venstre og høyre side er flat og perfekt fra sykkelsetet. Etter dagsetappen ligger båten ved kai og venter. Du reiser med det nyrenoverte skipet M/S Theodore Körner. Opplever man Donau best fra sykkelsetet eller fra soldekket? Test selv! 

Aktiviteter:Båtsykling
Reiseleder:Reiser på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer også tur/retur flyplass - Passau), del i dobbeltlugar i valgt kategori, helpensjon (frokost, lunsjpakke, middag), sykkelleie med sykkelveske, veibeskrivelser. Tillegg: Drikke, andre lugaralternativer (se differensierte priser), frivillige utflukter. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program M/S Theodore Körner

Dag 1 Passau

Etter at flyet har landet i München, venter en knapp 2-timers kjøretur til Passau – som ligger tett på grensen mellom Bayern og Østerrike. Der er det ombordstigning i tiden frem til kl 17:00. Så følger en velkomstdrink og middag på dekk, mens skipet glir rolig avsted mot middelalderbyen Mauthausen.
M

Dag 2 Sykling Mauthausen - Grein

Denne dagens etappe vil være preget av et variert landskap med frodige sletter og skogsområder. Du kan ta en stopp ved den keltiske byen Mitterkirchen, som minner om fordums tider. En alternativ vei gjennom Strudengau byr tidvis på høydeforskjeller og praktfull utsikt. Dagens mål, byen Grein, har landets eldste byteater og en mektig borg.
Ca 35 km. F/L/M

Dag 3 Sykling Grein – Melk – Tulln

Ferdens første del går langs den smale strekningen av Donau ved Strudengau. Etterhvert åpner landskapet seg ved Persenbueg og du nærmer deg Melk, som har et fantastisk kloster, Stift – som absolutt er verdt et besøk. Gå heller ikke glipp av Melks sjarmerende gamle bydel og indre kjerne. Fra dekk kan du nyte solnedgangen over Wachaus koller med noe forfriskende i hånden. Skipet legger til i Tulln, kjent for å arrangere mange hagemarkeder.
Ca 50 km, F/L/M

Dag 4 Sykling Tulln - Wien

Allerede på avstand kan vi se kuppelen på klosteret i Klosterneuburg, ved Wiens byport. Kahlenbergerdorf, med mange vintavernaer, ligger ikke langt fra kaien og er også verdt et besøk. Tar du en rusletur blant vindruerankene, vil du få en fantastisk panoramautsikt over Wien. Du kan være med på en guidet busstur i Wien på ettermiddagen.
Ca 35 km, F/L/M

Dag 5 Hviledag i Wien

Denne dagen kan du rusle rundt eller ta en sykkeltur i Wien og besøke interessante steder som Pratern, Stefansdomen, Hofburg og den mektige boulevarden Ringstrasse – hvor du finner Operahuset og Burgtheater. Du har god tid på ettermiddagen til å nyte livet og sette deg på én av de populære kafeene. Om kvelden går skipet videre mot Krems.
F/L/M

Dag 6 Sykling Wachau – Krems – Emmersdorf

Denne dagen sykler du gjennom det pittoreske vindistriktet Wachau - kjent for gode, tørre hvitviner og hvor det befinner seg borger fra korsriddernes tid. Sørg gjerne for å kjøpe med deg marmelade eller likør av traktens aprikoser. I Weissenkirchen kan du få med deg vinsmaking, eller du kan sørge for dette på egen hånd, på de mange serveringsstedene.
Ca 29 - 42 km. F/L/M

Dag 7 Donausvingen

Dagens ferd går langs Donaus vakre strender, gjennom eventyrlige landsbyer og forbi vingårder, slott og klostre. Langs sykkelstien kjenner du duften av grillet fisk og annen mat, som nok vil friste deg til å ta et stopp. Sett fra deg sykkelen og gå opp til utsiktspunktet rett over stedet der Donau tar en dramatisk sving. Et annet egnet sted å stoppe, er ved klosteret Engelhartzell, der munkene selger sine ulike likører, som skal ha lindrende effekt. Om kvelden går skipet tilbake til Passau, mens du nyter en avskjedsmiddag med underholdning.
Ca 35 km, F/L/M

Dag 8 Passau

Start morgenen på dekk mens du nyter innseilingen til Passau og en god frokost. Båt- og sykelturen er over for denne gang. Bussen som kjører deg til München venter ved kaien.
F/-/-

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold på grunn av vær og vind. Donau kan, i sjeldne tilfeller, bli utsatt for særdeles høyt vann, slik at båten ikke kan passere under broene. I slike tilfeller vil rederiet løse problemet ved å sørge for transport med buss. Skulle helt ekstreme tilfeller oppstå, kan reisen bli innstilt. Dette er force majeure, men vi vil selvsagt forsøke å finne et godt alternativ.

Reisefakta

Donau

Donau er Vest-Europas lengste elv. Den starter i tyske Schwarzwald og snor seg østover gjennom et variert landskap til Donau-deltaet ved Svartehavet, etter å ha tilbakelagt en strekning på over 285 mil. Donau representerer vannveien for mange sentraleuropeiske land og renner blant annet gjennom Passau, Wien, Bratislava, Budapest og Beograd – vakre og innflytelsesrike byer, som alle kan takke elven for sin eksistens. Vi sykler gjennom Østerrike på denne reisen.

 • Klima: Mildt kontinentalt klima
 • Land: Østerrike
 • Språk: Tysk. Engelsk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Omtrent som i Norge. Betalingskort kan benyttes de fleste steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei
 • Forøvrig: Du flyr til München og turen videre til Passau – der båten ligger fortøyd – tar knapt to timer. Dem som eventuelt ikke har bestilt transport får en veibeskrivedlse sammen med avreiseinformasjonen.

Fly og transfer

Dersom du har bestilt fly med oss er busstransport til og fra flyplassen inkludert. Du som velger å bestille flyreisen på egen hånd, reiser enklest til München. Deretter tar du toget videre til Passau. Togtider: www.bahn.de.

Båttur og sykling langs Donau

Ombord i båten er det en engelskspråklig guide, som hver morgen vil gi grundig informasjon om dagens sykkeltur. Du sykler på egen hånd med utførlige veibeskrivelser, som du får utdelt på båten. I reiseprogrammet beskrives sykkelturenes lengde og vanskelighetsgrad. Prøv gjerne å sykle en etappe hjemme som ligner én av dagsetappene i programmet. Da vet du i forkant hva dette vil kreve av deg .

På båten kommer du til å møte andre reisende fra mange ulike land. Guiden er tilgjengelig under måltidene og han deler gjerne sin kunnskap og bidrar ved eventuelle tekniske problemer. Selv om man ikke drar avsted i en gruppe, så er det mange som kommer til å sykle den samme turen. De fleste ruller avgårde i rolig tempo og tar pauser i ny og ne for å nyte naturen og lokalsamfunnene i landsbyene. Det er naturlig å starte sykkelturen etter frokost og avslutte på ettermiddagen. Du kan selv lage en lunsjpakke ved frokostbordet, noe som er inkludert i prisen. Men det er alltid en mulighet til å spise lunsj underveis - på restaurant eller i form av piknik.

Syklene

 • Type: Touring
 • Gir: 7 eller 21
 • Bremser: Både håndbrems og fotbrems
 • Sete: Bredt gelsete
 • Pedaler: Vanlige - egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Bagasjebrett, sykkelveske bak og en mindre sykkelveske foran
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Èn per lugar
 • Reparasjonssett: Ja, én per lugar
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Tillegg: Elsykkel
 • Forøvrig: Dersom du ikke har egen forsikring som dekker det, kan en sykkelforsikring mot tyveri og skader kjøpes på destinasjonen (koster ca € 15 for vanlig sykkel).

Kart

Hotell

M/S Theodore Körner

M/S Theodore Körner

M/S Theodore Körner blir ditt flytende hjem denne uken. Båten er velholdt og herlig nostalgisk. Her finner du bar med panoramautsikt, restaurant, salong, bibliotekhjørne og soldekk. Dobbeltlugarene er...

Avganger & priser

Side 1 av 8

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
6/7Uten fly og transportBåtSykling langs Donau utan flyg og transfer11 995,-Bestill
6/7ArlandaBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill
6/7KastrupBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill
6/7LandvetterBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
13/7Uten fly og transportBåtSykling langs Donau utan flyg og transfer11 995,-Bestill
13/7ArlandaBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill
13/7KastrupBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill
13/7LandvetterBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
20/7Uten fly og transportBåtSykling langs Donau utan flyg og transfer11 995,-Bestill
20/7ArlandaBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill
20/7KastrupBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill
20/7LandvetterBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
27/7Uten fly og transportBåtSykling langs Donau utan flyg og transfer11 995,-Bestill
27/7ArlandaBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill
27/7KastrupBåtSykling langs Donau16 995,-Bestill

Lignende reiser

Båt- og sykkeltur til Budapest på egen hånd

Båt- og sykkeltur til Budapest på egen hånd

En fantastisk reise langs Donau med Wien, Bratislava og Budapest. - Du bor på en ekte elvebåt og på dagtid sykler man langs den vakre og flate elvebredden. I løpet av uken får du besøkt tre spennende...
Båt- og sykkeltur langs Moseldalen på egen hånd

Båt- og sykkeltur langs Moseldalen på egen hånd

En herlig sykkelreise gjennom den vakre Moseldalen! - Moseldalen er kjent for praktfull natur og nydelig vin. Den beste måten å oppleve dette området på, er fra sykkelsetet langs elvene Saar og Mosel...
Båt- og sykkeltur i Holland på egen hånd

Båt- og sykkeltur i Holland på egen hånd

Opplev Holland på aller beste måte: Fra sykkelsetet! - På vår populære sykkelreise gjennom den sørlige delen av Holland, får du oppleve landskapet skildret av Rembrandt og Van Gogh. Sjarmerende elver...
Båt- og sykkeltur i Bordeaux på egen hånd

Båt- og sykkeltur i Bordeaux på egen hånd

Kunsten å nyte livet! - Dette er en spennende nyhet, der du sykler gjennom alle de kjente vindistriktene i Bordeaux-området og bor komfortabelt på den fine elvebåten Bordeaux. Akkurat som vinene fra...
Tulipansykling i Holland på egen hånd

Tulipansykling i Holland på egen hånd

En enkel og luksuriøs båt- og sykkelreise i Holland når tulipanene blomstrer som mest! - En spennende nyhet til våren er denne båt- og sykkelreisen til de vakreste tulipanplantasjene i Holland. Vi bo...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-
6/7Fotturer i CortinaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden