Skip to main content

Båt- og sykkeltur i Kroatia

Forestill deg å kunne drive rundt i den vakre, kroatiske skjærgården med båt! 

På vår mest populære båt- og sykkeltur i Kroatia, har vi leid egne båter med skandinaviske sykkelguider ombord. Vi drar fra Split og båten tar oss rundt i den dalmatiske skjærgården. På dagtid opplever vi nye øyer fra sykkelsetet, stopper og bader i det krystallklare og innbydende vannet. Om kvelden ligger båten og venter på oss ved kai og vi går til dekket bord for å spise en god middag. Deretter ligger vi i koia og lar Adriaterhavets bølger vugge oss til søvn. Dette er en fantastisk hyggelig måte å dra på aktiv ferie på!

Film fra Båt- og sykkeltur i Kroatia

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Sykkelreiser, Båtsykling
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:2, 3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra flyplass), del i dobbeltlugar med frokost, syv lunsjer eller middager, sykkelturer med guide, havneskatt og inngangsbillett til nasjonalparker. Tillegg: Dobbeltlugar for eget bruk, øvrige måltider, drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Split

Vi lander på flyplassen i Split og blir kjørt den korte veien ned til havnen. Lunsj på egen hand. Vi kaster loss og begir oss til den lille fiskerlandsbyen Milna på øya Brac.

Måltider: middag

Dag 2 Båt og sykling Brac

Dagens etappe starter med tråkking oppover langs olivenlunder, vindrueranker og kaktuser. De vintypene som er svært populære her i Kroatia; den hvite Vugaca og den røde Murvica kommer fra denne øya. Den hvite marmoren vi ser her, er benyttet både på The White House i Washington og på riksdagshuset i Berlin. Fra den øverste toppen på turen, får vi en fin utsikt over naboøya Hvar. På en 700 meters høyde, nyter vi lunsj på en familieeid, økologisk bondegård som er 300 år gammel, der de lager tradisjonelle kroatiske retter. Vi fortsetter deretter nedover til stranden i Bol. Fra Bol kan man se stranden Det Gylne Hornet, et populære fotomotiv.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Båt og sykling Peljesac

Vi får en avslappende formiddag på båten, mens kursen går mot Peljesac - en halvøy som mest av alt ligner en øy. Vi nyter lunsj på dekk før vi triller syklene av båten og tråkker oppover mot klosteret ovenfor Orebic, før vi ruller nedover mot båten igjen. Om kvelden blir det grillmiddag under stjernene på dekk!

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Båt og sykling Mljet

Øya Mljet er også kjent som honningsøya. Vi sykler en flott tur rundt begge innsjøene som er knyttet til havet gjennom et smalt innløp. Deretter besøker vi øyas kjente benediktinerkloster fra 1100-tallet. I dag er dette området en nasjonalpark og omfatter vakre furu- og eikeskoger. Om kvelden fortsetter båten vår til Korcula der vi overnatter.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 5 Båt og sykling Korcula

Vi våkner opp til klukkende bølger mot skipsskroget i det som sies å være Marco Polos fødested. De mange hagene som er omkranset av sypresser gjør Korcula til den kanskje aller vakreste av Dalmatias øyer. Vi sykler gjennom Smokvica og Cara - som er to kjente vindistrikter, og kommer senere til Prigradica, der båten ligger og venter på oss. Mens vi ordner oss for middag, vil båten gli langsomt inn mot den vakre byen Hvar på øya med samme navn, der vi skal overnatte. I denne middelalderbyen kan du besøke domkirken og flere gotiske palass.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Båt og sykling Hvar

Øya Hvar er kjent for de fargerike feltene av rosmarin og lavendel. Det klare, blå havet skaper en vakker kontrast til de antikke bygningene av kalksten. Dette er stedet der båtfolk fra hele verden møtes. Øya er også stedet som har flest soltimer i hele Adriaterhavet (over 2700 timer per år). Vi sykler opp på toppen, der vi stopper for å nyte lunsj. Med ny energi i kroppen tar vi en flott og hyggelig sykkeltur langs havet nedover mot byen Starigrad, der vi overnatter. 

Måltider: Frokost

Dag 7 Båt og sykling Solta

Mens vi nyter frokost, går skipet videre mot øya Solta. Den siste sykkelturen går gjennom olivenlunder og vingårder på denne lille, sjarmerende øya. Vi får også mulighet til å ta en dukkert i det krystallklare havet. På ettermiddagen tøffer båten tilbake til fastlandet och Trogir for siste natten.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 8 Farvel til Kroatia

Etter frokost er tiden inne til å forlate båten, etter en avslappende uke i Kroatias øyrike.

Måltider: Frokost

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 2-3 på en skala fra 1 til 5. Dagsetappene er på mellom 25 og 45 km, med en høydeforskjell på 200 – 500 meter.

Vi navigerer på åpent hav og været kan føre til at det forekommer endringer i programmet.

Reisefakta

Kroatias øyrike

Kroatia var tidligere en del av det som ble kalt Jugoslavia. Landet har nærmere fem millioner innbyggere og hovedstaden heter Zagreb. Kroatia har en lang kyststripe og en utrolig vakker skjærgård med over 1000 øyer, hvorav 66 er bebodde. Vår reise omfatter turer til sykkel og med båt som går langs Dalmatiakysten, som har mange kjente steder som Split, Zadar og Dubrovnik. De populære øyene Hvar, Brac og Mljet er viden kjent på grunn av pittoreske miljøer og sjarmerende fiskerlandsbyer.

 • Klima: Middelhavsklima
 • Land: Kroatia
 • Språk: Kroatisk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Kuna
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort fungerer i byene, men kontanter er den tryggeste. Ombord i båtene tas det bare imot kontanter i lokal valuta.
 • Driks: Besetningen på båten setter pris på driks når reisen er over. Vår guide vil informere om hva som er en naturlig sum og hjelper til med å samle inn.
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei
 • Forøvrig: Vi benytter forskjellige båter under de ulike reiseukene. Den båten som gjelder på den enkelte tur, opplyses det om i bestillingsbekreftelsen. Ved innsjekking deles det ut ett sett laken og to håndkler per person. Håndklene skiftes én gang i løpet av uken. Badehåndkler er ikke inkludert. Ekstra lugar- og badehåndkler kan leies ombord. Badehåndkler kan man også kjøpe ombord. En liter vann per person per dag er inkludert i prisen. Man kan ikke ta med eget vann ombord, men det kan kjøpes i de fleste havner når man går i land. Ulike ”drikkepakker” kjøper man selv ombord.

Sykling i Kroatias øyrike

I turprogrammet beskrives sykkelturenes vanskelighetsgrad. Forsøk gjerne en tilsvarende etappe hjemme i Norge som ligner på noen av dagsetappene i programmet. Så du forstår hva som kreves av deg. Vi sykler i et rolig tempo, med pauser nå og da for å nyte naturen.

Båten har både syklister og turgåere fra Prima Travel, samt flere svenske guider som følger turene. Tur- og sykkel programmene er helt adskilt. Vi spiser imidlertid de samme måltidene om bord. En syklist er velkommen til å gå over til tur, mens muligheten for turgåere å prøve å sykle avhenger av om det er noen flere sykler om bord.

Hver dag inkluderer lunsj eller middag på båten. Noen dager er lunsj inkludert som matpakke. Lunsj som ikke inngår underveis, spiser sammen på restaurant, hvor hver og én bestiller og betale det én ønsker. Andre middager som ikke er inkludert spiser man på egen hånd i havn.

Hvis du ønsker å unne deg en ekstra hviledag, det er greit å bo på båten.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i Split. Deretter følger ca. 20 minuters transfer til Trogirs havn. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er det nærmeste alternativet Split. Herfra går det flybusser og taxi til Split by. Ombordstigningen starter kl 13:00. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Kapetan Jure

Kapetan Jure

De båtar vi använder i Kroatiens övärld är motorseglare byggd i charmig kroatisk stil. Skeppskänslan är hela tiden påtaglig, med polerat trä och mässingsklockor som kallar till bords. Mäss, bar och so...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
21.09.2019Uten fly og transportBåtSykling i Kroatia uten fly og transportFullt14 495,-Fullt
21.09.2019ArlandaBåtSykling i KroatiaFullt18 995,-Fullt

Lignende reiser

Båt og sykling i Kroatias øyverden på egen hånd

Båt og sykling i Kroatias øyverden på egen hånd

Tenk å flyte rundt i den vakre, kroatiske skjærgården med båt! - Dalmatias øyverden utenfor Split er som lagd for sykling. Du bor ombord på en behagelig båt sammen med syklister fra hele verden. På...
Sykkeltur langs Kroatiakysten

Sykkeltur langs Kroatiakysten

En halvøy som har form som en drueklase må vel være det aller beste stedet til å nyte sykling i et landlig Middelhavsmiljø? - Istria er en del av Kroatia og ligger rett overfor Venezia, noe vi ser på...
Sykkeltur i Albania

Sykkeltur i Albania

En tidsreise til ett av Middelhavets vakreste land. - Vår reise til Albania byr på flotte sykkeldager med helt fantastisk natur, som slår det meste det en erfaren reisearrangør har opplevd. Denne uke...
Sykkeltur i Montenegro

Sykkeltur i Montenegro

På sykkel gjennom heftige Montenegro – Europas yngste land! - Sytti topper over to tusen meter, Middelhavets sørligste fjord og Europas største ravine - alt dette finner du i Montenegro og det innen...
Sykkeltur i Slovenia

Sykkeltur i Slovenia

En meget populær sykkeltur gjennom Slovenias vakreste landskap - fra Alper til strender. - Vår mest erfarne sykkelguide, Magnus, mener at denne reisen er en av de aller beste man kan oppleve på to hj...

Tilbud

31/8Vin- og sykkeltur i AlsaceFra og med 9 995,-
7/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden