Skip to main content

Båt- og fottur i Kroatia

Det kroatiske øyriket er kjent for sin skjønnhet. Dette får du oppleve til havs og til fots!

Vi øyloffer med egen båt og tar strandhugg ved de vakreste øyene, der både Brac og Hvar byr på flere tusen år gammel historie og flere kulturminner – i tillegg til spektakulær utsikt. Dagens fottur kan gjerne avsluttes med en dukkert i krystallklart hav, før vi setter oss ved dekket bord på båten. Bli med på en mangfoldig reise med glitrende hav og herlige turer på de vakre øyene! Skulle du få den virkelig sterke feriefølelsen, kan du gjerne bli igjen på båten dersom du vil unne seg en ekstra hviledag.

Aktiviteter:Båtvandring
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra flyplass), del i dobbeltlugar med frokost, lunsj og middag i henhold til program, seks fotturer med guide, havneskatt og inngangsbillett til nasjonalparker. Tillegg: Dobbeltlugar for eget bruk, drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

I september 2018 går båten fra Trogir i stedet for Split, og vi kommer også tilbake til Trogir den nest siste dagen. Programmet forøvrig er uforandret.

Dag 1 Split

Etter å ha landet på flyplassen i Split, venter en kort kjøretur ned til havnen. Lunsj på egen hand i Trogir. Vi kaster loss og begir oss til den lille fiskerlandsbyen Milna på øya Brac.

Måltider: middag

Dag 2 Fotturer på Brac

Vi starter med en kort busstur inn til Nezerisce midt på øya. Ferden går til fots langs olivenlunder, vindrueranker og kaktuser. De vintypene som er svært populære her i Kroatia; den hvite Vugaca og den røde Murvica kommer fra denne øya. Den hvite marmoren vi ser her, er benyttet både på The White House i Washington og på riksdagshuset i Berlin. Fra den øverste toppen på turen, får vi en fin utsikt over naboøya Hvar. På en 700 meters høyde, nyter vi lunsj på en familieeid, økologisk bondegård som er 300 år gammel, der de lager tradisjonelle kroatiske retter. Vi tar buss ned til Bol og den populære stranden Det Gylne Hornet.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Fotturer på Peljesac

Vi får en avslappende formiddag på båten, mens kursen går mot Peljesac - en halvøy som mest av alt ligner en øy. Vi nyter lunsj på dekk før vi går en deilig tur langs kyststripen i et variert landskap fra Kuciste til Orebic. Kanskje vi skal nyte et glass eller to og en deilig dukkert før vi går ombord på båten igjen? Om kvelden blir det grillmiddag under stjernene på dekk!

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Fotturer på Mljet

Øya Mljet er også kjent som honningsøya. Vi sykler en flott tur rundt begge innsjøene som er knyttet til havet gjennom et smalt innløp. Deretter besøker vi øyas kjente benediktinerkloster fra 1100-tallet. I dag er dette området en nasjonalpark og omfatter vakre furu- og eikeskoger. Om kvelden fortsetter båten vår til Korcula der vi overnatter.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 5 Fotturer på Korcula

Vi våkner opp til klukkende bølger mot skipsskroget i det som sies å være Marco Polos fødested. De mange hagene som er omkranset av sypresser gjør Korcula til den kanskje aller vakreste av Dalmatias øyer. Vi går en tur til fots gjennom olivenlunder og middelhavsurter, langs klipper og frodige vekster. Deretter nyter vi lunsj på en konoba – vinstue – og blir senere kjørt i buss et lite stykke til Prigradica, der båten ligger og venter på oss. Mens vi ordner oss for middag, vil båten gli langsomt inn mot den vakre byen Hvar på øya med samme navn, der vi skal overnatte. I denne middelalderbyen kan du besøke domkirken og flere gotiske palass.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Fotturer på Hvar

Øya Hvar er kjent for de fargerike feltene av rosmarin og lavendel. Det klare, blå havet skaper en vakker kontrast til de antikke bygningene av kalksten. Dette er stedet der båtfolk fra hele verden møtes. Øya er også stedet som har flest soltimer i hele Adriaterhavet (over 2700 timer per år). Vi går oppover dalsiden mot Veliko Grablje, der vi hygger oss med lunsj på en liten restaurant. Fra toppen får vi en fin utsikt over skjærgården. Ferden går deretter i Napoleons fotspor nedover mot byen Starigrad, der vi overnatter. 

Måltider: Frokost

Dag 7 Fotturer på Solta

Mens vi nyter frokost, går skipet videre mot øya Solta. Den siste fotturen går gjennom olivenlunder og vingårder på denne lille, sjarmerende øya. Vi får også mulighet til å ta en dukkert i det krystallklare havet. På ettermiddagen tøffer båten tilbake til Trogir for den siste natten.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 8 Farvel til Kroatia

Etter frokost er tiden inne til å forlate båten, etter en avslappende uke i Kroatias øyrike.

Måltider: Frokost

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 2-3 på en skala fra 1 til 5.

Vi navigerer på åpent hav og været kan føre til at det forekommer endringer i programmet.

Reisefakta

Kroatias øyrike

Kroatia var før en del av det som tidligere het Jugoslavia. Landet har nærmere fem millioner innbyggere og hovedstaden heter Zagreb. Kroatia har en lang kyststripe og en utrolig vakker skjærgård med over 1000 øyer, hvorav 66 er bebodde. Vår reise omfatter turer til fots og med båt som går langs Dalmatiakysten, som har mange kjente steder som Split, Zadar og Dubrovnik. De populære øyene Hvar, Brac og Mljet er viden kjent på grunn av pittoreske miljøer og sjarmerende fiskerlandsbyer.

 • Klima: Middelhavsklima
 • Land: Kroatia
 • Språk: Kroatisk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Kuna
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort fungerer i byene, men kontanter er den tryggeste. Ombord i båtene tas det bare imot kontanter i lokal valuta.
 • Driks: Besetningen på båten setter pris på driks når reisen er over. Vår guide vil informere om hva som er en naturlig sum og hjelper til med å samle inn.
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei
 • Forøvrig: Vi benytter forskjellige båter under de ulike reiseukene. Den båten som gjelder på den enkelte tur, opplyses det om i bestillingsbekreftelsen. Ved innsjekking deles det ut ett sett laken og to håndkler per person. Håndklene skiftes én gang i løpet av uken. Badehåndkler er ikke inkludert. Ekstra lugar- og badehåndkler kan leies ombord. Badehåndkler kan man også kjøpe ombord. En liter vann per person per dag er inkludert i prisen. Man kan ikke ta med eget vann ombord, men det kan kjøpes i de fleste havner når man går i land. Ulike ”drikkepakker” kjøper man selv ombord.

Fotturer i Kroatias øyrike

Våre turer er tilpasset folk med normal kondisjon - man bør mestre turer på 10-15 km i kupert terreng per dag. Underlaget på stiene er tidvis steinete og man må gå med stabile sko. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne og nyter naturen. Vi pleier å starte fotturene etter frokost og tilbringer ettermiddagen på båten, på vei til neste øy. Tidene som er angitt i programmet viser effektiv turtid.

Båten har både syklister og turgåere fra Prima Travel, samt flere svenske guider som følger turene. Tur- og sykkel programmene er helt adskilt. Vi spiser imidlertid de samme måltidene om bord. En syklist er velkommen til å gå over til tur, mens muligheten for turgåere å prøve å sykle avhenger av om det er noen flere sykler om bord.

Hver dag inkluderer lunsj eller middag på båten. Noen dager er lunsj inkludert som matpakke. Lunsj som ikke inngår underveis, spiser sammen på restaurant, hvor hver og én bestiller og betale det én ønsker. Andre middager som ikke er inkludert spiser man på egen hånd i havn.

Hvis du ønsker å unne deg en ekstra hviledag, det er greit å bo på båten.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i Split. Deretter følger ca. 20 minuters transfer til Trogirs havn. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er det nærmeste alternativet Split. Herfra går det flybusser og taxi til Split by och Trogir. Ombordstigningen starter cirka kl 13:00. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Kapetan Jure

Kapetan Jure

De båtar vi använder i Kroatiens övärld är motorseglare byggd i charmig kroatisk stil. Skeppskänslan är hela tiden påtaglig, med polerat trä och mässingsklockor som kallar till bords. Mäss, bar och so...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
21.09.2019Uten fly og transportBåt- og fotturer i Kroatia uten fly og transport214 495,-Bestill
21.09.2019ArlandaBåt- og fotturer i Kroatia217 995,-Bestill

Tilbud

7/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
13/9Vinturer til fots vid RhinenFra og med 10 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden