Skip to main content

Båt- og fottur i Bordeaux på egen hånd

Herlige turer på egen hånd og vinmiddager på dekk.

Bordeaux er kanskje verdens mest kjente vindistrikt. Men det er også et variert og variert landskap med to store fossefall Garonne og Dordogne. På denne nye reisen bor man ombord på MS Bordeaux, som bølger seg frem gjennom vinområdet. I tillegg går man på egen hånd med kart og veibeskrivelse i Sauternes, Margaux, Paulliac, St Emilion og Pomerol. Alle disse områdene er verdenskjente for fantastisk vin. Etter turene venter smakfulle middager med passende vin på båten.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport fra Bordeaux sentrum til/fra båten, syv overnattinger på båten M/S Bordeaux, helpensjon (frokost, lunsjpakke og middag), veibeskrivelser og informasjonspakke på engelsk og reiseledertjeneste. Tillegg: Transport fra/til flyplass, drikke, inngangsbilletter, ulike lugaralternativer. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter. NB: Ved bestilling vil vi først sjekke at et er plass på båten. Er det ikke det, vil vi tilby et alternativ!
Bestill reise

Søk reise

Program

Annenhver uke går reisen i motsatt retning, dvs den starter i Libourne og avsluttes i Castets-en-Dorthe. Klikk på ”Bestill” for å se i hvilken retning avgangen går.

Dag 1 Castets-en-Dorthe

Flyet lander i Bordeaux og derfra tar man buss til Castets-en Dorthe. En velkomstdrink nytes om kvelden før middag. Der treffer du besetningen ombord og de andre gjestene ombord. Informasjon blir gitt om de kommende turene.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Entre-Deux-Mers

Etter en god frokost venter en tur i det kjente vindistriktet Entre-Deux-Mers. Som navnet antyder, ligger området mellom elvene Garonne og Dordogne. Dere besøker Malagar som var forfatteren Francois Mauriacs hjem og Malromé der kunstneren Toulouse-Lautrec bodde. Sent på ettermiddagen går båten oppover langs Garonne til Loupiac.

Fottur på 17 km.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur Graves og Sauternes

Denne dagen skal dere utforske de kjente vinområdene Sauternes og Graves. Førstnevnte er verdenskjent for de søte vinene med Chateau d'Yquem og Chateau Suduiraut som de mest kjente. Ferden følger elven Ciron, hvis det kjølige vannet renner ut i den varmere Garonne. Da skapes den lette disen som de edle røttene trives i og som har skapt disse særegne vinene. Området Graves, som også passeres, var det første vinområdet i Bordeaux. Om kvelden går båten videre til Bordeaux og legger til midt i den historiske delen av Bordeaux.

Fottur på 12-13 km

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Rundtur i Bordeaux

Bordeaux har de siste årene blitt forvandlet til en av Europas vakreste og triveligste steder. Den som ønsker å se det meste av byen blir med på rundturen, der man ser den historiske delen - med det vakre Børshuset med et utrolig vannspeil, kirker og katedraler. To ting man ikke må gå glipp av, er den fine promenaden langs kaien og det nye vinmuseet, La cité du Vin. Her ligger det mange flotte og prisgunstige restauranter man kan nyte lunsj og du finner selvsagt ypperlige shoppingsteder.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Fottur Margaux og Paulliac

Båten forlater Bordeaux og går østover til Lamarque, der turen starter. Først kommer du til Château Lamothe Bergeron. Man befinner seg nå i Margaux, med kjente slott som Palmer, Issan, Priorat Lichine og først og fremst Château Margaux. Her er det mange muligheter for vinsmaking! Man kan deretter utvide turen til Paulliac - med ennå flere kjente vinslott som Latour, Mouton Rothschild, Lynch Bages og Pontet Canet. På ettermiddagen fortsetter MS Bordeuax til den sjarmerende, lille vinlandsbyen Bourg.

Fottur på 13-14 km

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 6 Fottur blant vingårdene ved Côtes de Bourg

Dagens ferd gir praktfull utsikt over nesten endeløse vinfelt som er omkranset av vakre slott. Benytt muligheten til å smake de herlige vinene fra slottene Tayac, Eyquem Monconseil-Gazin og Marquis de Vauban. Ta gjerne et stopp på Bourgs hyggelige Maison du Vins, der man kan smake områdets viner og samtidig nyte utsikten over Garonne. Om kvelden går båten videre fra Bourg og fortsetter nedover mot Libourne og Fronsac.

Fottur på 12 km

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 7 Fottur til Saint-Emilion

Den kanskje vakreste og mest kjente vinbyen i Bordeaux er Saint-Emilion. I de trange smugene i byen ligger vinbutikker og restauranter på rad og rekke. Turen omkring byen er fin med et passe kupert landskap. Her ligger vinslottene tett og flere er like ekstravagante som Chateau Angelus og Chateau Cheval Blanc. I det tilliggende området Pomerol, finnes noen av de høyest prisede vinene i verden, som Chateau Petrus og Le Pin. Alle produseres ført og fremst av områdets favorittdrue Merlot. Om kvelden blir det avskjedsmiddag i båten.

Fottur 15 km

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 8 Farvel til Bordeaux

Etter frokost om bord er tiden inne til å ta farvel. Bussen tar dere tilbake til Bordeaux jernbanestasjon for videre transport til flyplassen.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Bordeaux

 • Klima: Klimaet er mildt på våren og høsten ca 20° og kan bli varmt på sommeren 25-28°.
 • Land: Frankrike
 • Språk: Fransk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Omtrent som Norge, kort benyttes nesten overalt
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Båt- og fotturer i Bordeaux

I reiseprogrammet beskrives turenes lengde og vanskelighetsgrad. Dere går på egen hånd ved hjelp av en utførlig informasjonspakke som dere får på båten. Det inneholder veibeskrivelser og kart i tillegg til informasjon om stedene dere besøker på veien. Dere holder det tempoet dere ønsker og tar pauser når dere vil – mens dere sørger for å nyte naturen, møter med lokalbefolkningen og herlig vin. Ombord er det gjester fra andre land og en engelsktalende guide er tilgjengelig under måltidene for å dele sin kunnskap. Dagetappene kan endres på grunn av høy- og lavvann eller av andre forhold på elven. Beslutningene tas av kapteinen.

Fly og transport

Transport tur/retur båten er ikke inkludert. I avreiseinformasjonen får man detaljert informasjon om hvordan man kommer til avreisestedet, og tilbake. Den nærmeste flyplassen er Bordeaux

Kart

Hotell

M/S Bordeaux

M/S Bordeaux

M/S Bordeaux er 78 meter lang og 10 meter bred og kan ta opp til 96 gjester. Fartøyet går under fransk flagg og har en erfaren besetning. På nedre dekk er det 36 lugarer, de er på ca 8 kvm og har egen...

Bilder

Avganger & priser

Side 1 av 3

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.09.2020Uten fly og transportBåt- og fotturer i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd, utan flyg og transfer17 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020ArlandaBåt- og fotturer i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020KastrupBåt- og fotturer i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020LandvetterBåt- og fotturer i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020Uten fly og transportBåt- og fotturer i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd, utan flyg og transfer17 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020ArlandaBåt- og fotturer i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020KastrupBåt- og fotturer i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020LandvetterBåt- og fotturer i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020Uten fly og transportBåt- og fotturer i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd, utan flyg og transfer17 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020ArlandaBåt- og fotturer i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020KastrupBåt- og fotturer i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020LandvetterBåt- og fotturer i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020Uten fly og transportBåt- og fotturer i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd, utan flyg og transfer16 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020ArlandaBåt- og fotturer i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd20 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020KastrupBåt- og fotturer i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd20 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden