Skip to main content

Båt og fotturer langs Rhône

Et naturskjønt elvecruise med enkle fotturer i Sør-Frankrike.

Bli med på et herlig elvecruise langs Rhône i Sør-Frankrike, der vi kombinerer fantastiske turer med historiske innslag. Ferden går gjennom Provence til det myteomspunne elvedeltaet Camargue, via vinbyer og kunstnerbyer som Avignon og Arles. Ombord på vårt komfortable fartøy M/S Camargue, vil du nyte ypperlig service, en delikat lugar og topp måltider fra det franske kjøkken. Drikke er også inkludert i prisen! Cruiset kan også gjennomføres uten fotturer. Da blir turene erstattet med andre utflukter.

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:1, 2Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (i flyreisen er transport tur/retur båt inkludert), fem overnattinger ombord på MS Camargue, helpensjon (frokost, lunsjpakke og middag), utvalgt drikke til maten og i baren, velkomstdrink, utflukter og fotturer i henhold til program, transporter, driks til lokale guider, engelsktalende lokalguide, skandinavisk reiseleder, havneavgifter og underholdning ombord. Tillegg: Driks til besetningen ombord, ulike lugaralternativer. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Lyon

Flyet lander i Frankrikes matmekka Lyon, der bussen vår venter for å kjøre oss til kaien der M/S Camargue ligger fortøyd. Etter å ha gått ombord og installert oss i lugarer, får vi en velkomstdrink og får høre mer om reisens turprogram. Vi nyter en smakfull middag og deretter byr kvelden på underholdning i båtens lounge.

Måltider: Middag

Dag 2 Lyon - Chavanay

Tidlig om morgenen forlater vi Lyon og cruiser mot Chavanay. Vi passerer byene Givors, Vienne og Condrieu mens skipet glir langs den magiske Rhône-dalen og vindistriktet Côtes Rôties solrike dalsider. Vi legger til i Chavanay tidlig på ettermiddagen etter lunsj ombord. Dagens tur går gjennom massivet Mont Pilat. Turen i fjellet går høyt over Rhône-elven og vi får en eventyrlig utsikt over Alpene. Vi Vi går fra Malleval, via fossefallet Saut de Lorette til Batalon-ravinen. Ferden går langs stier som grenser til fjellene og vi får helt utrolig utsikt langs Rhône.

Ca 3 timer, 7 km, 200 høydemeter.

Velger du å ikke være med på fottur, er dagens utflukt en rundtur i byen Chavanay, fulgt av vinsmaking i en vinkjeller.

På kvelden blir det tid til avkobling og bare nyte livet. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Chavanay - Avignon

Skipet cruiser videre hele formiddagen før vi legger til i den sørfranske byen Avignon. Denne genuine byen har en rik historie og bykjernen ble i 1995 oppført på UNESCOs verdensarvliste. Avignon er mest kjent for Pavepalasset, som er ett av Europas største, gotiske palass. Det ble bygd for å beskytte Frankrikes paver på 1300-tallet og dominerer byens silhuett. Vi tar en guidet bytur for å oppleve Avignons severdigheter. Etterpå kan du rusle rundt og nyte byen på egen hånd. Om kvelden blir det middag og tradisjonell underholdning på skipet.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Avignon - Arles - Viviers

Tidlig om morgenen forlater vi Avignon og cruiser videre mot Arles. Dagens tur går gjennom den lille fjellkjeden Alpilles og landsbyen Les Baux de Provence. Denne byen har en spektakulær beliggenhet 245 m.o.h. i hjertet av Alpillesfjellene. Byen Les Baux, som franskmenn selv kaller den, ligger i Bouches-du-Rhône og er en av de vakreste landsbyene i Frankrike.

Ca 2 timer, 5 km, 150 høydemeter.

Velger du å ikke være med på fottur, er dagens utflukt en rundtur i Les Baux, hvis silhuett kjennetegnes av en slottsruin. På turen blir du møtt av en eventyrlig panoramautsikt over de omkringliggende landskap i sør, inkludert Arles, Camargue og Alpillesfjellene. Alpilles er en liten kjede av kalkstenstopper, antagelig er dette det mest kjente og mest besøkte stedet i Provence – takket være Van Gogh, Cézanne og andre impresjonistiske malere som ble tiltrukket av det provençalske lyset. Vi er tilbake ombord til lunsj.

På ettermiddagen drar vi på en felles bussutflukt gjennom elvedeltaområdet Camargues karakteristiske landskap. Det bokstavelig talt fargerike dyrelivet byr på svarte okser, hvite villhester og rosa flamingos. Om kvelden blir vi budt på en festlig gallamiddag ombord. Kvelden fortsetter med dans mens skipet cruiser videre gjennom natten.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Viviers

Skipet legger til i middelalderbyen Viviers tidlig om morgenen. Vi begir oss ut på tur gjennom det fortryllende naturreservatet Ardèche Gorges unike landskap. Reservatet har over 600 km turstier og mer enn 4500 km gangstier, noe som gjør den til den perfekte destinasjonen for turer og aktiviteter.

Ca 2,5 time, 6 km, 250 høydemeter.

Velger du å ikke være med på fottur, er dagens utflukt et besøk i Madeleine-grotten som ligger i hjertet av Ardèche-ravinen. Grotten ble oppdaget allerede i 1887, men ble først åpnet i 1969. I naturmuseet er det en interaktiv visning som viser hvordan en underjordisk verden ble skapt av vann for millioner av år siden og hvordan grottene og beboerne har utviklet seg gjennom tidene.

På ettermiddagen tar vi en felles guidet bytur i Vivers før skipet cruiser videre mot Vienne. Det blir middag og underholdning ombord på kvelden.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 Vienne - Lyon

Etter frokost tar vi en guidet bytur i Vienne. Byen er kjent for å ha mange romerske minnesmerker, blant annet et romersk teater og et tempel fra 10-tallet etter Kristi fødsel. Nylig gravde man frem en overklassebolig, der mosaikkgulvet er dekorert med motiv av vinguden Bacchus og hans følgere. Dette funnet blir nå kalt ”Lille Pompeii”. Vel ombord igjen spiser vi lunsj mens fartøyet cruiser videre mot vår sluttdestinasjon Lyon, der vi ankommer på ettermiddagen. Vi sjekker ut fra båten og begir oss til flyplassen for hjemreise.

Måltider: Frokost og lunsj

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind. 

Kart

Bilder

Tilbud

8/10Enkle fotturer på MenorcaFra og med 14 995,-
21/11Fotturer på Gran CanariaFra og med 15 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden