Skip to main content

Båt og fotturer langs Rhinen

Elvecruise med fotturer i tre land.

Et spennende cruise som tar oss til Frankrike, Tyskland og Sveits. Vi går langs de fineste stiene i disse tre landene og bor komfortabelt på en båt som glir nedover Rhinen. Vi vil oppleve den naturskjønne fjellkjeden Vogesene og besøke slottet Berstein og Ortenbourg i tillegg til vulkanmassivet Kaiserstuhl. Vi skal også gå gjennom Strasbourgs karakteristiske og sjarmerende gater. Maten ombord er smakfull og franskinspirert. Utvalgte viner, øl, mineralvann, juice, kaffe og te til måltidene og i baren er inkludert i prisen.

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:2Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (i flyreisen er transport tur/retur båt inkludert), fem overnattinger ombord på MS Boheme, helpensjon (frokost, lunsjpakke og middag), utvalgt drikke til maten og i baren, velkomstdrink, utflukter og fotturer i henhold til program, transporter, engelsktalende lokalguide, skandinavisk reiseleder, havneavgifter og underholdning ombord. Tillegg: Driks, øvrig drikke, ulike lugaralternativer. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Strasbourg

Flyet lander i Strasbourg og vi går ombord i skipet M/S La Boheme, som blir vårt flytende hotell de nærmeste dagene. Om kvelden får vi en velkomstdrink og mer informasjon om de kommende dagers turprogram før middagen serveres. Båten cruiser mot Basel i løpet av natten.

Måltider: Middag

Dag 2 Basel

Denne formiddagen nyter vi båtturen langs Canal Grande i Alsaceområdet og vi legger til i Basel veid lunsjtid. Dagens fottur går langs vakre turstier ved fjellet Blauenberg, der vi får praktfull utsikt over det vakre landskapet. 

Ca 3 timer, 9 km, 200 høydemeter

Velger du å ikke være med på fottur, går dagens utflukt til Rhinfallet - en av de mest spektakulære stedene i Sveits. Tilbake ombord serveres middag og om kvelden cruiser skipet videre mot Breisach.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Breisach

Vi nyter frokost ombord før vi legger ut på dagens tur. Det blir en heldagsutflukt som går til det vulkanske fjellmassivet Kaiserstuhl. Der får vi en eventyrlig utsikt over områdets vingårder og elven Rhinen. Dagens lunsj blir en piknik. 

Ca 4,5 timer, 14 km, 300 høydemeter.

Velger du å ikke være med på fottur, kan du oppleve Breisach denne formiddagen på egen hånd – en tidligere keltisk og romersk bosetning som nå er en herlig, tysk by ved Rhinen. Etter lunsj vil vi alle sammen besøke sjarmerende Colmar, Alcace`s vinhovedstad, og Unterlinden-museet.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Breisach - Rhinau

På formiddagen har vi mulighet tid å koble av mens vi sakte cruiser videre mot Rhinau. Ta en drink på dekk og opplev verden mens vi glir forbi. Dagens tur tar oss fra den gamle byen Dambach-La-Ville med magiske St Sebastien kapell over Vogesene. Videre går vi til Château de Bernstein og deretter til Ortenbourg Castle, t arkitektoniske mesterverk fra middelalderen. 

Ca 3 timer, 10 km, 300 høydemeter.

Velger du å ikke være med på fottur, går dagens utflukt langs vinruten i Alsace med pittoreske landsbyer. Her får man oppleve regionens viner og hele syv ulike druesorter. Vi besøker en lokal vinkjeller for vinsmaking!

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Strasbourg

Tidlig om morgenen cruiser skipet tilbake mot Strasbourg. Denne dagen er vi med på en bytur gjennom Strasbourg og får tilbragt tid blant byens historiske skatter. Turen går langs Strasbourgs Ceinture Verte – den grønne veien ute ved vannveiene.

Ca 4 timer, 8 km, et ubetydelig antall høydemeter.

Velger du å ikke være med på fottur, venter en bytur til fots med besøk i blant annet katedralen og ”Petite France” - kvartalet som ansees å være den vakreste delen av den gamle bydelen og som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. 
På ettermiddagen tar vi en felles utflukt, der vi beveger oss langs de pittoreske byene nord i Alsace. Vi besøker Seebach, en by med tradisjonell arkitektur - typisk for denne delen av Alsace. Turen går videre til Cleebourg der det blir vinsmaking. Tilbake ombord får vi servert reisens gallamiddag!

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 Farvel til Rhinen

Etter frokost sjekker vi ut fra skipet og drar til flyplassen for hjemreise til Norge. 

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Kart

Bilder

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden