Skip to main content

Båt og fotturer langs Douro

Elvecruise og fotturer i Portugals vakreste dal.

Elven Douro nord i Portugal renner gjennom et fantastisk vakkert landskap med dramatiske fjellskrenter, frodige vindrueranker og kulturrike landsbyer. I elvemunningen venter vakre Porto ved Atlanterhavets kyst. På denne reisen blir du kjent med kulturen og tradisjonene i denne delen av Portugal. Vi bor på båt og et behagelig cruise kombineres med fotturer i vakre miljøer i Dourodalen. Lokale matretter og nydelige viner setter også sitt preg på reisen. Bussutflukten til den spanske byen Salamanca – oppført på UNESCOs verdensarvliste – er ett av høydepunktene. Dette er en tilbakelent og mangfoldig reise, der man også kan velge å ikke gå turer, men istedet være med på alternative utflukter.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (i flyreisen er transport tur/retur båt inkludert), 7 overnattinger med helpensjon (frokost, lunsjpakke og middag), utvalgt drikke til maten og i baren, velkomstdrink, utflukter og fotturer i henhold til program, transporter, driks til lokale guider og sjåfører, engelsktalende lokalguide, skandinavisk reiseleder, havneavgifter og underholdning ombord. Tillegg: Ulike lugaralternativer. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Porto

Etter at flyet har landet i Porto, går ferden videre til kaien i Vila Nova de Gaia, der skipet – som blir vårt flytende hotell den nærmeste uken – venter på oss. Når vi har sjekket inn og gjort oss kjent med fartøyet, får vi en velkomstdrink og mer informasjon om de kommende dagers turprogram. Etter middag ombord, tar skipet en kortere seilas og vi får se Porto opplyst i kveldslys (seilasen er væravhengig).

Dag 2 Porto - Regua

Etter frokost er tiden inne for å besøke Porto, én av de eldste byene i Europa og er oppført på UNESCOs verdensarvliste for genuine, gamle kvartaler, en labyrint av smale gater og fantastiske kirker. Porto er selvsagt verdenskjent for sin portvin, som produseres av vingårdene som strekker seg så langt øyet kan se. Tilbake på skipet cruiser vi videre mot Regua og beundrer det praktfulle landskapet som turen byr på. Etter middag ombord kan man rusle rundt på egen hånd i Regua, der båten ligger i havn.

Dag 3 Regua - Pinhau - Vega de Teron (Spania)

Byens navn, Regua, er oppkalt etter ”Villa Reguela”, navnet på det romerske huset som en gang stod her. Med den strategiske beliggenheten ved Douroelvens strand, spilte Peso da Régua en betydningsfull rolle i landets portvinsproduksjon og salg. Det var herfra tønnene ble transportert i spesielle båter, Barcos Rabelos, til Vila Nova de Gaia, der vinen lå for å modne seg i eikefat.

Dagens tur tar oss gjennom hjertet av Alvãos Nasjonalpark. Vi blir møtt av høye fjell, dype daler og pittoreske landsbyer langs veien. 
Ca 3 timer, 7 km, ca 300 høydemeter. 
Velger du å ikke være med på fottur, kan du være med på utflukten til Vila Réal og spasere gjennom de vakre hagene rundt Casa de Mateus.

Cruiset går videre til hjertet av vindistriktet og vi ser sletter med vindrueranker passere revy mens vi nyter den avkjølende vinden på soldekket. Vi går gjennom slusene Valeria og Pocinho. Om kvelden ankommer vi Vega de Terron.

Dag 4 Vega de Teron - Salamanca - Barca d'Alva

Denne dagen venter én av reisens høydepunkter, en heldagsutflukt til den spanske byen Salamanca, som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Salamancas historie strekker seg flere tusen år tilbake og vi får se arkitektoniske minnesmerker fra romersk-, arabisk- og kristen tid. Universitetet i Salamanca er ett av de eldste og mest berømte i Europa. Her traff lærde fra kristne, arabiske og jødiske kulturer hverandre fra 1200 til 1400-tallet, mens det var religionsforfølgelse alle andre steder.

Etter en hyggelig lunsj på en lokal restaurant, drar vi til skipet som nå har forflyttet seg til Barca d’Alva - den siste portugisiske byen langs Douro og som ligger mindre enn 2 km fra den spanske grensen. Det blir middag og flamencoshow ombord.

Dag 5 Barca d'Alva - Senhora da Ribeira

Dagens tur – ”Vultures Cliff” går gjennom de fascinerende fjellene og vi får en magisk panoramautsikt over Douroelven og den spanske siden. 

Ca 3 timer, 8 km, ca 500 høydemeter.

Velger du å ikke være med på fottur, går dagens utflukt til middelalderbyen Figueira de Castelo Rodrigo.

Tilbake ombord fortsetter vi å cruise videre mot Senhora Da Ribeira. Om kvelden byr vi på ”gallamiddag” ombord!

Dag 6 Senhora da Ribeira - Bitetos

Turen i dag går gjennom vingårder og frodiggrønne, uberørte perler. Omgivelsene gjør at lunsjen i form av piknik smaker ekstra bra. 

Ca 4 timer, 14 km, ca 500 høydemeter.

Velger du å ikke være med på fottur, går dagens utflukt i vinens tegn - med vinsmaking av typiske viner fra Porto.

Skipet legger til i Bitetos på kvelden. Etter dagens middag får vi en tradisjonell Fado-underholdning

Dag 7 Bitetos - Porto

På formiddagen cruiser vi videre mot Porto. Vel fremme i byen, starter vi dagens tur. Ferden går langs Douroelven og frem til elvemunningen, og derfra kan vi beundre byen på avstand og skue utover havet! 
Ca 3 timer, 8 km, flatt landskap.

Velger du å ikke være med på fottur, går utflukten til Guimarães. Den middelalderske bykjernen har stått på UNESCOs verdensarvliste side år 2001. Kvelden byr på tradisjonell underholdning.

Fartøyet ligger ved kai i Porto over natten.

Dag 8 Farvel til Portugal og Douroområdet

Etter frokost ombord forlater vi skipet. Vi blir kjørt til flyplassen i Porto der vi tar flyet tilbake til Norge.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind. 

Reisefakta

Douro

Douro-regionen er omgitt av høye fjell på tre sider og er dermed stort sett beskyttet fra Atlanterhavet. Douro-regionen kalles også Tras-os-Montes - bak fjellene - eller for Alto Douro – høye Douro). Serras de Alvão, Padrela og Bornes beskytter regionen fra kalde vinder fra nord. Granittmassivet Serra do Marão, 1400 meter høyt, holdet regn vestfra unna. Regionen har landets høyeste vinklassifisering med opprinnelses-og kvalitetsmerkingen Denominacao de Origem Controlada (DOC). Arkeologiske funn viser at vinproduksjonen var i gang i området allerede på 200-300-tallet. 

 • Klima: Kalde vintre og varme somre. Behagelig klima siden fjellene rundt beskytter for Atlanterhavets vind og regn.
 • Land: Portugal
 • Språk: Portugisisk. Engelsk fungerer også bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: 1 time
 • Valuta: Euro
 • Betalingsmåte: Både kort og kontant aksepteres ombord.
 • Driks: Vi anbefaler et beløp til besetningen på 5-7 euro per dag
 • Europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Forøvrig: Av- og påstigning går via en smal landgang, enkelte skip har heis. I flere havner er det vanlig at fartøyet er fortøyd langside mot langside, med opp til tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man da gå over/gjennom de andre båtene.
  Rederiet forbeholder seg retten til å justere programmet og reiseruten grunnet vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Turene langs Douro

Fotturene på denne reisen er korte halvdagsturer på 2-4 timer effektiv turtid. Underveis får du mulighet til å se og oppleve noen naturlige og kulturelle områder som er en del av cruiseprogrammet. Ingen forkunnskap kreves for disse turene, men du bør ha god helse og være i fin form for fullt å kunne nyte denne reisen. Fotturene gjennomføres med engelsktalende lokalguide. Tempoet justeres slik at det passer alle i gruppen og vi tar naturligvis pauser langs veien. De dagene vi går litt lenger tar vi med lunsjpakke, mens vi forøvrig nyter lunsj ombord.

Fly og transport

Dersom du har bestilt fly med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Porto. Har du bestilt reisen uten fly, flyr enklest til Porto. Du kan være med på vår transport dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne kjøreturen hos oss. Du finner våre flytidspunkt ved å klikke ”bestill” på en avreise med fly.

Kart

Hotell

MS Infante Don Henrique

MS Infante Don Henrique

Fartøy: MS Infante Don Henrique Rederi: Croisi Europe Byggeår: 2003 Renovert: 2014 Standard: 4-stjerners Antall dekk: 4: Soldekk, øvre dekk, mellomdekk og hoveddekk Heis: Ja Svømmebasseng: Ja Lugarer...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.04.2021ArlandaBåt- og fotturer langs Douro23 990,-BestillMer informasjon
19.04.2021KastrupBåt- og fotturer langs Douro23 990,-BestillMer informasjon
19.04.2021LandvetterBåt- og fotturer langs Douro23 990,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden