Skip to main content

Båt- og fottur langs Donau

Nyt båtlivet ombord og gå turer i idylliske Dinaudalen.

Dette er en spennende nyhet for den som vil på cruise langs Donau og samtidig gå fotturer i området. Man bor ombord på trivelige MS Theodore Körner - populær blant våre syklister, og går med guide på dagtid. I løpet av uken besøker vi Bratislava, Wien og det vakre vinområdet Wachau. På turene er transportstrekninger, engelsktalende guide og mat inkludert.  Etter turen venter båten ved kaien og vi nyter noe forfriskende på soldekket.

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Båt- og fottur
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport tur/retur Passau), del i dobbeltlugar i valgt lugarkategori med helpensjon (frokost, lunsjpakke og middag), engelsktalende lokalguide. Tillegg: Ulike lugaralternativer (se bestillingen for priser), frivillige utflukter. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter. NB: Ved bestilling vil vi først sjekke at et er plass på båten. Er det ikke det, vil vi tilby et alternativ!

Søk reise

Program

Dag 1 Passau

Etter at flyet har landet i München, kjører bussen oss til Passau. Ta gjerne en kort spasertur i Passaus historiske bykjerne. I katedralen befinner verdens største kirkeorgel seg. Om kvelden vil båten legge ut fra havnen og reisen langs vakre, blå Donau kan starte. Det vil bli velkomsttreff og middag ombord.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur fra Bad Kreuzen til Grein

Denne dagen blir det en vakker og variert tur i det idylliske landskapet ved Strudengau. Vi starter med en kjøretur til slottet Bad Kreuzen. Underveis kommer vi til ravinen Wolfsschlucht, passerer den mektige stenformasjonen ved Martinstein og deretter går ferden videre til kløften Stillensteinklamm. Vi fortsetter videre til utsiktspunktet Werfensteinblick, før vi er tilbake ved båten i Grein. Ta gjerne en rusletur i denne middelalderske perlen før avreise. Båten fortsetter deretter østover og på morgenen våkner vi ved slottet Devin i Slovakia.

13 km, 530 m opp, 730 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur fra Devin til Bratislava

Slottet i Devin er ett av de eldste i Slovakia og byr på en strålende utsikt over nasjonalparken Donauauen. Vi går fra båten oppover til fjelltoppen av Devínska Kobyla før vi starter nedstigningen mot Bratislava. Slovakias hovedstad må være en av Europas triveligste. Ta gjerne en spasertur rundt omkring i den sjarmerende, gamle delen av byen. På en av kafeene eller i en av ølstuene kan man lett hygge seg mens bena hviler. Selvsagt besøker vi også byens mektige slott, der de ungarske kongene ble kronet før i tiden. Båten vil senere bli liggende sentralt ved kaien.

12 km, 600 m opp, 530 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Hviledag i Wien

Denne dagen får bena hvilke. Ta gjerne en tur med de populære Hop-on hop-off bussene, en frivillig utflukt. De går gjennom den historiske bydelen innenfor kjente Ringstrasse. Her ligger de monumentale bygningene tett. Gå ikke glipp av et besøk én av de kjente kafeene. Til lunsj kan det kanskje smake med en ekte wienerschnitzel på Figlmüller. Få også med deg et besøk på markedet Naschmarkt, en fest for alle sansene. Om kvelden kan de som vil besøke en klassisk konsert med dans og operette i ett av Wiens historiske palass.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Fottur fra Weißenkirchen til Bacharnsdorf

Etter en real frokost tar vi buss til Weißenkirchen, der vi tar fergen over Donau til St. Lorenzen. Her starter turen vår til Hirschwand og Seekopf. Nyt den praktfulle utsikten over vingårdene i Wachau. I området ligger det et betydelig antall genuine landsbyer, slott og ruiner. Her blir kanskje de aller beste vinene i Østerrike produsert. På høsten høster man også aprikoser, som blir til marmelade og likør. Fra Kreuzberg går vi den flotte stien nedover mot Bacharnsdorf. Derfra kjører vi til Melk der vårt skip venter på oss. Sørg for å besøke det eksotiske klosteret i Melk - en barokkdrøm.

13 km, 740 m opp, 740 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 6 Fottur fra Krummnußbaum til Maria Taferl og Granz

Etter frokost drar vi til Krummnußbaum, som ligger langs Donaus strand og utforsker deretter det landlige området omkring Strudengau og Nibelungengau til fots. Dagens høydepunkt er pilegrimskirken Maria Taferl, en magisk basilika oppført på en kolle ovenfor Donau. Vi nyter en stund utsikten mot dalen før vi fortsetter å gå gjennom Steinbach-ravinen og langs Tümlingbach tilbake til elven. Målet for dagen er Granz, der bussen vil ta oss tilbake til Grein. Etter middag kan den som vil få en guidet tur gjennom Østerrikes eldste teater (tillegg).

13 km, 500 m opp, 500 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Day 7 Fottur fra Inzell til Freizell

Dagen starter med en fergetur til Kobling og en kort taxireise til Inzell. Turen går deretter gjennom den øvre Donaudalens tidløse landidyll langs en sti over koller og søvnige landsbyer. Vi får herlig utsikt ved Steinerfelsen og Schlögener Blick. Vi kan beundre Schlögener Schlinge, der Donau skjærer gjennom en ravine og nesten slår knute på seg selv. Vel fremme i Schlögen tar vi ferge til Au an der Donau og går forbi Haichenbachs slottsruin til Freizell. Vi avslutter på Østerrikes eneste Trappistkloster med velgjørende urtesnaps og Trappistøl.

12 km, 525 m opp, 545 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Day 8 Passau

Nyt en siste stille morgen over Donau før vi drar tilbake til Passau.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Donau

Donau er Vest-Europas lengste elv. Den starter i tyske Schwarzwald og svinger seg østover gjennom et variert landskap til Donaudeltaet ved Svartehavet, etter en reise på over 285 mil. Donau utgjør vannveien for mange sentraleuropeiske land og renner blant annet gjennom Passau, Wien, Bratislava, Budapest og Belgrad – vakre og mektige steder som alle har elven å takke for sin eksistens. Vi går gjennom Østerrike på denne reisen, i tillegg til en liten utflukt inn i Slovakia. 

 • Klima: Mildt kontinentalt klima
 • Land: Østerrike, Slovakia
 • Språk: Tysk, slovakisk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Omtrent som Norge, kort benyttes nesten overalt
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Båt- og fotturer langs Donau

I reiseprogrammet beskrives turenes lengde og vanskelighetsgrad. Dere går i en gruppe med gjester fra andre land og engelsktalende lokalguide. Vi går i et rolig tempo og kan nyte naturen, ha det sosialt med de andre og hygge seg med forfriskninger. Dagetappene kan endres på grunn av høy- og lavvann eller andre forhold på elven. Beslutningene tas av kapteinen.

Fly og transport

Du som flyr med oss til München, har videre en kjøretur på knappe to timer til Passau etterpå, der båten ligger fortøyd (inkludert i prisen). Har du bestilt reise uten fly, er det enkleste å fly til München. Derfra kan du ta tog fra flyplassen til Passau, se togtider på www.bahn.de. Vi sender også med en veibeskrivelse til båten sammen med avreiseinformasjonen. 

Kart

Hotell

M/S Theodore Körner

M/S Theodore Körner

M/S Theodore Körner blir ditt flytende hjem denne uken. Båten er velholdt og herlig nostalgisk. Her finner du bar med panoramautsikt, restaurant, salong, bibliotekhjørne og soldekk. Dobbeltlugarene er...

Lignende reiser

Båt og fotturer langs Rhinen

Båt og fotturer langs Rhinen

Elvecruise med fotturer i tre land. - Et spennende cruise som tar oss til Frankrike, Tyskland og Sveits. Vi går langs de fineste stiene i disse tre landene og bor komfortabelt på en båt som glir nedo...

Tilbud

26/11Fotturer på Kap VerdeFra og med 15 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden